Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μεθοδεύει διαγραφές φοιτητών από τον φοιτητικό σύλλογο στη Χίο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μεθοδεύει διαγραφές φοιτητών από τον φοιτητικό σύλλογο στη Χίο

  • A-
  • A+

Σκηνικό που θυμίζει σκοτεινές εποχές λογοκρισίας, αφαίρεσης λόγου και ξεκάθαρης φίμωσης λόγω πολιτικών θέσεων, έστησε η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ την Παρασκευή (6/12) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, μέλος του αριστερού, ανεξάρτητου κομματικά, φοιτητικού σχήματος «Ανεξάρτητη Συμμαχία», διεγράφη παράνομα από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, έπειτα από τις μεθοδευμένες κινήσεις της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Γεγονός που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο σε δύο περιπτώσεις βιαιοπραγίας, με πιο χαρακτηριστική αυτή του νυν υπουργού της κυβέρνησης Μάκη Βορίδη όταν ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να κυκλοφορεί με το περίφημο τσεκούρι!

Αφορμή για την διαγραφή του εν Χίω φοιτητή, υπήρξε μια αναφορά του στην μάχη του Μελιγαλά και η οποία είχε αναφερθεί σε Διοικητικό Συμβούλιο εκτός πρακτικών.
«Η διαγραφή ξεκίνησε ύπουλα και μεθοδευμένα, όταν στις 7/11 πραγματοποιήθηκε παράτυπη "Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου" όπου με 17 άτομα πάρθηκε απόφαση ο σύντροφος -έναν χρόνο μετά τα λεγόμενα του- να απολογηθεί δημόσια, και αν δεν το πράξει να υπάρξει ''επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων''. Το μέλος μας -καθώς και όλη η Ανεξάρτητη Συμμαχία- ήταν απόν από την συγκεκριμένη Γ.Σ, αφού δεν νομιμοποίησε την διαδικασία, ενώ μετά την απόφαση ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα όσα ψηφίστηκαν σε βάρος του σε μια αντικαταστατική συνέλευση». περιγράφει η «Ανεξάρτητη Συμμαχία» σε ανακοίνωση της.

Όπως μάλιστα σημειώνουν «το αδίκως κατηγορούμενο μέλος μας εν τέλει ενημερώθηκε μόνο όταν στις 3/12 έλαβε e-mail, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτούσε από αυτόν να απολογηθεί έως την επόμενη ημέρα, διαφορετικά  το Δ.Σ θα ήταν "υποχρεωμένο" να οδηγηθεί σε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των ενεργειών για πειθαρχικές κυρώσεις. Το μέλος μας δεν είχε υποχρέωση να απολογηθεί για τις θέσεις και τις απόψεις του σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο, ειδικά εφόσον ποτέ δεν παρεμπόδισε τους σκοπούς του Συλλόγου. Αυτό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, οδήγησε στο πικ της δήθεν κλιμάκωσης, με τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ του από τον Φοιτητικό Σύλλογο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της 4/12 εν απουσία του μέλους μας το οποίο βρισκόταν εκτός Χίου εκείνες τις μέρες, αλλά ούτως ή άλλως ποτέ δεν έλαβε την επιστολή μια εβδομάδα πριν, όπως ρητά ορίζει το καταστατικό» αναφέρουν.

Ωστόσο δύο μέρες μετά, στις 6/12, πραγματοποιείται κι άλλη Γενική Συνέλευση, με μοναδικό σκοπό την απόπειρα διαγραφής του συγκεκριμένου φοιτητή κάτι που επετεύχθη μέσα από  διαδικασίες των οποίων η νομιμότητα αμφισβητείται.

«Παρότι ως Ανεξάρτητη Συμμαχία δεν είχαμε καμία καταστατική υποχρέωση να το πράξουμε, εφόσον δεν είχε ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία, το μέλος μας υπέβαλε υπόμνημα στη συνέλευση, γιατί ακριβώς δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε ή να αποκρύψουμε, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το Προεδρείο επέλεγε ποιος και πόσο θα μιλήσει, το σώμα δεν ενημερώθηκε για τους σαφείς λόγους διαγραφής του συντρόφου, ενώ παράλληλα η  απαίτηση τους  για την ανάγνωση των επίμαχων πρακτικών δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από την έδρα. Αποκορύφωμα υπήρξε η διαδικασία της ψηφοφορίας, όπου τα ΥΠΕΡ της διαγραφής προσμετρήθηκαν περισσότερα από όσα ήταν, τα ΚΑΤΑ λιγότερα, ενώ τα ΛΕΥΚΑ δεν μετρήθηκαν ποτέ. Είναι φανερό πως η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μεθοδεύει την διαγραφή φοιτητών από τους φοιτητικούς συλλόγους με παράνομες συνελεύσεις και διαδικασίες εξπρές, φοβούμενη τον αντίλογο. Δείχνοντας έτσι την στόχευση της οικογένειας της δεξιάς για την αδρανοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού, ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να κάνουν πράξη το πρόγραμμα τους για την εξάλειψη κάθε ιδέας και άποψης αντίθετης της δικής τους.

Πίσω από τους κομματικούς και πολιτικούς τους φορείς εύκολα πλέον μπορούν να αλωνίζουν μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, πιστεύοντας πως τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει, έχοντας ως μόνο στόχο με οποιοδήποτε μέσο να καταφέρουν την φίμωση μας και την πλήρη καταστολή» τονίζει η ανακοίνωση, αφού πλέον εκφράζονται φόβοι για παγίωση αυτή της πρακτικής.

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία πάντως δηλώνει ότι ήδη έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την ανατροπή αυτής της πρωτοφανούς απόφασης, Ωστόσο καλεί «σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα, το πολιτικό σύστημα και όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ το γεγονός και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για σκεπτόμενους συλλόγους εντός ελεύθερων, δημοκρατικών, δημόσιων και δωρεάν Πανεπιστημίων».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μήνυση από Επιτροπή Κατοίκων Χίου για την αστυνομική βία
Στην αντεπίθεση περνά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, που είχε συσταθεί με στόχο την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων για την εγκατάσταση κλειστού τύπου δομής - φυλακής στο όρος...
Μήνυση από Επιτροπή Κατοίκων Χίου για την αστυνομική βία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος λόγω καταστροφών από το μεγάλο σεισμό
Ανοιχτές πληγές και στη Χίο άφησε ο φονικός σεισμός στη Σάμο, με αποτέλεσμα το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω εκτεταμένων ζημιών σε οικίες, ναούς, δίκτυα ύδρευσης και κυρίως στο λιμάνι.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος λόγω καταστροφών από το μεγάλο σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταδίκη της πρώην προϊσταμένης του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ Χίου για παράβαση καθήκοντος
Σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, γιατί καθυστέρησε τη νόμιμη διαδικασία και δεν ενήργησε με αντικειμενικότητα και αμεροληψία σε υπόθεση εργατικής διαφοράς.
Καταδίκη της πρώην προϊσταμένης του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ Χίου για παράβαση καθήκοντος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Λιμενικό δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ για αναίσθητο Αφγανό στη Χίο
Επί μισή ώρα τουλάχιστον παρέμεινε λιπόθυμος ένας νεαρός Αφγανός σε χώρο ευθύνης του Λιμεναρχείου Χίου υπό την παρουσία τουλάχιστον τριών λιμενικών του νησιού, οι οποίοι δεν φρόντισαν να καλέσουν ασθενοφόρο.
Το Λιμενικό δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ για αναίσθητο Αφγανό στη Χίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μετέφεραν επιβεβαιωμένο κρούσμα μαζί με ύποπτα στο ίδιο ασθενοφόρο
Σε μια ακατανόητη όσο και επικίνδυνη ενέργεια ικανή να θέσει σε επιπλέον κίνδυνο τη δημόσια υγεία, στον ήδη επιβαρυμένο πληθυσμό της ΒΙΑΛ προέβη πλήρωμα του ΕΚΑΒ στη Χίο.
Μετέφεραν επιβεβαιωμένο κρούσμα μαζί με ύποπτα στο ίδιο ασθενοφόρο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας