• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.4°C / 33.8°C
  3 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.9°C / 31.2°C
  4 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.0°C / 34.9°C
  3 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  5 BF
  22%
 • Αλεξανδρούπολη
  Θύελλα με ασθενείς βροχοπτώσεις
  23°C 22.9°C / 25.7°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 32.0°C
  2 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.4°C / 28.4°C
  3 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  3 BF
  31%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 27.5°C
  2 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.5°C / 29.9°C
  4 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 26.8°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.5°C / 26.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  62%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.4°C / 30.9°C
  4 BF
  40%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 27.5°C / 30.5°C
  3 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.2°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 27.3°C / 34.0°C
  2 BF
  31%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 24.3°C / 26.0°C
  2 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.6°C / 28.7°C
  3 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  4 BF
  32%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καταγγελία για εκδικητική απόλυση νηπιαγωγού

 • A-
 • A+

«Είναι προφανές ότι πλέον ζούμε εποχές αλλοφροσύνης στην ιδιωτική εκπαίδευση!» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ και μόνο υπερβολική δεν είναι η διαπίστωση, αφού αφορά εκπαιδευτικό η οποία με πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης εξετάζεται σήμερα από την τριμελή ανεξάρτητη επιτροπή του υπουργείου Παιδείας με κίνδυνο να απολυθεί επειδή ζήτησε να αμείβεται ως νηπιαγωγός και όχι ως υπάλληλος γραφείου.

Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι πρόκειται για «εκδικητική καταγγελία της σύμβασής της» με «αστεία αφορμή», καθώς η παραπομπή στην τριμελή έγινε χωρίς καν να έχει προηγηθεί μια ΕΔΕ αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης είναι αρκούντως αποκαλυπτικό: η εκπαιδευτικός, που εργαζόταν εφτά χρόνια στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, διεκδίκησε να αμείβεται ως νηπιαγωγός και όχι ως υπάλληλος γραφείου, με τις μισές δηλαδή αποδοχές από αυτές που δικαιούνταν και για τις οποίες έχει καταφύγει στο ΣΕΠΕ. Η καταγγελία της σύμβασής της ήρθε μετά τις κινήσεις διεκδίκησης των δεδουλευμένων της και αφού πριν από λίγες μέρες η εργοδοσία δεν προσήλθε στην τριμελή του ΣΕΠΕ με την πρόφαση ότι δεν είχε λάβει ειδοποίηση.

Και με ποια κατηγορία παραπέμπεται στην τριμελή; Οτι «διέγραψε αρχεία (μουσικά κομμάτια) από τον κοινόχρηστο υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν όλοι οι εκπαιδευτικοί»(!) κι αυτό οδήγησε σε κατηγορία παραβίασης νομοθεσίας για… ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

«Η αστεία και συνάμα τραγική αυτή αφορμή για παραπομπή “ανακαλύφθηκε” από το σχολείο, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο κατά της εκπαιδευτικού για την εκδίκαση της καταγγελίας σύμβασής της που γίνεται ενώπιον της Ανεξάρτητης Επιτροπής» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, τονίζοντας πως «τα στοιχεία κατά του σχολείου είναι συντριπτικά (παράνομη μισθοδοσία, απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση του ωρολόγιου προγράμματος, εκδικητικότητα) και έπρεπε να βρεθεί ένα αντίβαρο. Και αντί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να πάρει τα πλέον αυστηρά μέτρα κατά του σχολείου που συνειδητά και επί έτη παραβίαζε τη νομιμότητα, “τιμωρεί” την εκπαιδευτικό που τόλμησε να διεκδικήσει το δίκιο της».

Ας σημειωθεί ότι με εξώδικό της στη νηπιαγωγό η επιχείρηση αυτοαποκαλύπτεται και εκθέτει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αφού, όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης, «όλα αυτά τα χρόνια καταθέταμε τόσο τη σύμβαση όσο και τις μισθοδοτικές καταστάσεις (σ.σ. τις παράνομες, με όρους ιδιωτικού υπαλλήλου!) στο αρμόδιο τμήμα της αρμόδιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ουδέποτε μας τις απορρίψανε ή τις αρνήθηκαν (sic). Σχετικά πρόσφατα μας γίνανε προφορικές συστάσεις και όχι ρητή υπόδειξη για εξίσωση της μισθοδοσίας με εκείνων (sic) των δημοσίων εκπαιδευτικών. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιους μισθούς, ούτε και να πιστέψουμε ότι ανάμεσα σε τόσο πλήθος προσωπικού με ίδια προσόντα (σ.σ. η νηπιαγωγός είχε τίτλο ΑΕΙ, ενώ οι παιδαγωγοί του παιδικού σταθμού είχαν απλώς τίτλο ΙΕΚ) θα έπρεπε ένας να απολαμβάνει τέτοιες απολαβές και προστασία. Δηλαδή, να το πούμε όσο πιο απλό (sic) γίνεται, ποτέ δεν καταλάβαμε το υποχρεωτικό της διάταξης αυτής».

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, «δυστυχώς οι συνάδελφοι της υπηρεσίας επέλεξαν να παραπέμψουν με την πιο αστεία και προκλητική δικαιολογία τη συνάδελφό μας με αποτέλεσμα μεθαύριο να υπάρχει κίνδυνος να απολυθεί και να ικανοποιηθεί το μένος του ιδιοκτήτη, που όχι μόνο θα ξεφορτωθεί την “επαναστάτισσα”, αλλά πλέον θα λειτουργεί το νηπιακό τμήμα παράνομα με βρεφονηπιοκόμο (όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή – τι άραγε έχει πράξει η Διεύθυνση;)».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απολύσεις καθηγητών με διαδικασίες Big Brother στην ιδιωτική εκπαίδευση
Η γονεϊκή παρεμβατικότητα σε εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα οδηγώντας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη στην εκπαίδευση.
Απολύσεις καθηγητών με διαδικασίες Big Brother στην ιδιωτική εκπαίδευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η ΟΙΕΛΕ για Ξάνθη
Επισημαίνει τους κινδύνους διασποράς του κορονοϊού στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο με τις τάξεις των 35-40 μαθητών και ζητεί την επαναπρόσληψη του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα.
Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η ΟΙΕΛΕ για Ξάνθη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διάλογος χωρίς τους αντιρρησίες
Με αλλαγή αίθουσας στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και με μια συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας,...
Διάλογος χωρίς τους αντιρρησίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΙΕΛΕ: Απέλυσαν εκπαιδευτικό, επειδή αρνήθηκε «εθελοντική» μείωση ωραρίου
Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας για πρακτικές εκφοβισμού από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο απέναντι σε εργαζομένους του, λίγο μετά την ίδρυση σωματείου της...
ΟΙΕΛΕ: Απέλυσαν εκπαιδευτικό, επειδή αρνήθηκε «εθελοντική» μείωση ωραρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι απολύσεις φέρνουν κύμα διαμαρτυριών
Απολύσεις εργαζομένων δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη και διαδοχικές ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με το αν τηρεί τις υποχρεώσεις της η «Ελληνικός Χρυσός» συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό εναντίωσης στις πρακτικές...
Οι απολύσεις φέρνουν κύμα διαμαρτυριών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαγραφή στελέχους της ΔΑΚΕ και της Ν.Δ. και επεισόδια στην Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ αποφάσισε τη διαγραφή του Χρήστου Βαϊτσίδη καθώς κατηγορούνταν για αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του...
Διαγραφή στελέχους της ΔΑΚΕ και της Ν.Δ. και επεισόδια στην Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας