Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενας Πατούλης στον… αέρα

Γιώργος Πατούλης

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενας Πατούλης στον… αέρα

  • A-
  • A+
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα κριθεί εάν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις η σύμβαση για το... τηλεοπτικό κανάλι που φτιάχνει ο Γ. Πατούλης, η οποία υπερψηφίστηκε οριακά

Σε κλίμα έντασης υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η έγκριση σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας της περιφέρειας με τον Δήμο Ασπροπύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Attica TV ή, όπως ειπώθηκε από πλευράς (των πιο ψύχραιμων) αντιπολιτευόμενων συμβούλων, η «μισοαγορά» του τηλεοπτικού καναλιού.

Δεν ήταν το μέγεθος της έντασης που προκάλεσε εντύπωση όσο η επιμονή του περιφερειάρχη να περάσει το θέμα παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης είτε να το αναβάλει είτε να το αποσύρει. Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία και μάλιστα από τον ίδιο τον περιφερειάρχη.

Προέβλεψε, άραγε, ο Γ. Πατούλης ότι χωρίς ονομαστική ψηφοφορία δεν θα υπερψηφιζόταν η εισήγηση; Υπάρχουν κρισιμότερα ερωτήματα που μένουν προσώρας αναπάντητα. Βασικότερο, εάν η σύμβαση λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το θέμα πάντως υπερψηφίστηκε οριακά: 46 ψήφοι υπέρ, 43 κατά, 2 λευκά και 2 αποχές.

Σε έντονο ή ακόμη και σε φιλικό ύφος, η αντιπολίτευση εξέφρασε εξαρχής ενστάσεις. Αρχικά από την παράταξη Σγουρού αμφισβητήθηκε εάν το κανάλι είναι αμιγώς δημοτική επιχείρηση, περιγράφηκε προβληματική κατάσταση, «με άγνωστα οικονομικά στοιχεία», που εκπέμπει από άλλο σταθμό -«δεν χρειάζεται να πούμε ποιος, είναι οικονομικού ενδιαφέροντος», είπε ο Ν. Ανδρουλακάκης- και κατηγορήθηκε ο περιφερειάρχης ότι επιχειρεί δεύτερη σχετική απόπειρα, με την πρώτη να έχει γίνει μέσω ΚΕΔΕ. Ο κ. Σγουρός επικαλέστηκε πληροφορίες ότι υπήρξε και παλαιότερη εισήγηση του κ. Πατούλη που είχε μπλοκαριστεί από το ίδιο το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Σε αυτήν την αιτίαση -όπως και σε άλλες- δεν απάντησε ο κ. Πατούλης, που κατά τα άλλα παρουσίασε τον εαυτό του ως... νέο Εβερτ (θυμίζοντας το προ ετών άνοιγμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Αθήνας). Ως γραμμή άμυνας, κατηγόρησε αντιπάλους του ότι λειτουργούν κατόπιν πιέσεων καναλαρχών.

«Θέλουμε να σπάσουμε αυγά χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας σπάσουνε τα μούτρα», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή, επιτρέποντας να εξαχθούν συμπεράσματα ότι ο ίδιος μέσω του καναλιού επιδιώκει να στήσει ένα επικοινωνιακό «οχυρό» για αποκρούσεις ενδεχόμενων μελλοντικών επιθέσεων – πέρα από την προβολή του. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η σύμβαση ουσιαστικά προβλέπει αγορά χρόνου, με στόχο «να δοθεί φωνή στην Αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και τους 66 δήμους».

Η κατηγορία Σγουρού

Ο κ. Σγουρός τον κατηγόρησε για οικονομική συναλλαγή, ενώ ο κ. Ανδρουλακάκης είπε ότι με βάση τη σύμβαση η περιφέρεια αγοράζει και εξοπλισμό για το κανάλι, πληρώνει το ενοίκιο, έως και τη συμμετοχή στην Digea. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η νομική υπηρεσία της περιφέρειας έχει αποφύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη σύμβαση.

«Λέει ότι μπορεί να είναι παράνομο αυτό που κάνετε», είπε η σύμβουλος της «Ανυπότακτης Αττικής», Μαριάνα Τσίχλη. Από πλευράς «Δύναμης Ζωής» ο Θ. Σχινάς τόνισε ότι χρειάζεται διαγωνισμός για να προχωρήσει η σύμβαση, ενώ ο Χρ. Καραμάνος υπογράμμισε ότι η εισήγηση στερείται οικονομοτεχνικής μελέτης: «υπάρχει ένα πρόχειρο κοστολόγιο».

«Λείπει από τον περιφερειάρχη προβολή; Κάθε ημέρα είστε στα κανάλια», σχολίασε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Γ. Πρωτούλης, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη ότι μέσω του καναλιού θέλει να εξυπηρετήσει προπαγανδιστικές ανάγκες, ξοδεύοντας δαπάνες τη στιγμή που έχει ανοιχτά θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση κ.λπ. «Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη, λέει ο λαός μας», σχολίασε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγώνει ο διαγωνισμός για τις προμήθειες μηχανημάτων καθαρισμού
Οπισθεν ολοταχώς από την περιφερειακή αρχή Πατούλη υπό τον φόβο εισαγγελέων! Ακυρώνεται ο διαγωνισμός που κατέληξε σε… απευθείας ανάθεση για προμήθεια μηχανημάτων καθαρισμού.
Παγώνει ο διαγωνισμός για τις προμήθειες μηχανημάτων καθαρισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίμωσε καταγγελίες για προμήθεια
Τον κανονισμό της... σιωπής προσπάθησε να επιβάλει χθες ο Γιώργος Πατούλης, προσπαθώντας να απαξιώσει αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για προμήθειες 930.000 ευρώ με διαδικασία που κατέληξε... απευθείας...
Φίμωσε καταγγελίες για προμήθεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1,5 εκατ. ευρώ με αγάπη στον κύριο καθηγητή
Αλλο ένα κονδύλι από δημόσιο ταμείο εξασφαλίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου τον οποίο διευθύνει ο καθηγητής Σπ. Φλογαΐτης, αυτή τη φορά από τον παλιό του φίλο Γ. Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής.
1,5 εκατ. ευρώ με αγάπη στον κύριο καθηγητή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οικογενειακό «ρουσφέτι» Πατούλη μέσω ΕΝΠΕ
Ιδρυμα στο οποίο προεδρεύει η σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ζήτησε και εξασφάλισε τη στήριξη της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και του προέδρου της Απ. Τζιτζικώστα.
Οικογενειακό «ρουσφέτι» Πατούλη μέσω ΕΝΠΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οπισθεν Πατούλη στις αναδρομικές χρεώσεις, εμμονή στα βιοαπόβλητα
Αναδίπλωση του περιφερειάρχη Αττικής μετά τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» ● Εστω κι εν μέρει κάνει πίσω στην τιμολόγηση των απορριμμάτων. Επιμένει, ωστόσο, στην εκτίναξη του κόστους των βιοαποβλήτων.
Οπισθεν Πατούλη στις αναδρομικές χρεώσεις, εμμονή στα βιοαπόβλητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βλέπει «λαϊκισμό» ο Πατούλης και απαντά με μισές αλήθειες
Να ρίξει την ευθύνη του «θαψίματος» της επαναχρησιμοποίησης βιοαποβλήτων στην Αττική, σε άλλους επιχειρεί επίμονα ο περιφερειάρχης Αττικής.
Βλέπει «λαϊκισμό» ο Πατούλης και απαντά με μισές αλήθειες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας