Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενωτικό κάλεσμα Καλογιάννη

Απόστολος Καλογιάννης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενωτικό κάλεσμα Καλογιάννη

  • A-
  • A+
Επιστολές με τρεις αποδέκτες από τον δήμαρχο Λαρισαίων

Τρεις οι επιστολές, με τρεις διαφορετικούς αποδέκτες, άλλα ένα το κάλεσμα. Σε συγκρότηση μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής προοδευτικής και ενωτικής παράταξης ενόψει των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών στην ΚΕΔΕ (Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου) καλεί τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, με ισάριθμες επιστολές που έστειλε στο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΚΙΝ.ΑΛΛ.), στη «Νέα Αυτοδιοίκηση» (ακομμάτιστοι δήμαρχοι με επικεφαλής τον Γ. Ιωακειμίδη) και τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ). Το περιεχόμενο των επιστολών είναι κοινό στην ουσία του, με τον κ. Καλογιάννη να δηλώνει την πρόθεσή του να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια ενωτική αυτοδιοικητική πρόταση στο ανώτατο επίπεδο δημοτικής αυτοδιοίκησης, σε μια κρίσιμη περίοδο. Οπως σημειώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων στις επιστολές του, οι εκλογές στην ΚΕΔΕ πραγματοποιούνται «μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και μπροστά στην ανάγκη ενδυνάμωσης σε όλα τα επίπεδα του θεσμού που υπηρετούμε».

«Το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών στην ΚΕΔΕ θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια και κυρίως τους τρόπους αντίδρασης σε όσα φαίνεται ότι έρχονται. Ενώπιον όλων αυτών, η μοναδική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά η ενότητα όλων όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται σε αυτά που δρομολογούνται ή θα δρομολογηθούν με αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τονίζει ο κ. Καλογιάννης στους αιρετούς.

Ως γνωστόν, ο κ. Καλογιάννης διοικεί για δεύτερη θητεία τον Δήμο Λαρισαίων ως επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», ένα πετυχημένο εγχείρημα που συγκροτήθηκε «από τα κάτω» πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, με τη συνένωση τριών δημοτικών κινήσεων, προσκείμενων αντίστοιχα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους Πράσινους. «Πιστεύω βαθύτατα πως το ενωτικό και νικηφόρο εγχείρημα της Λάρισας πρέπει να εφαρμοστεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ. Ας προσπεράσουμε τα όρια των κομμάτων και τις παρατάξεις, όπως εκφράστηκαν μέχρι σήμερα, προκειμένου να αναλάβουμε μια πλατιά ενωτική πρωτοβουλία για να διαμορφώσουμε την ενωτική αυτοδιοικητική πρότασή μας», αναφέρει ο κ. Καλογιάννης, δηλώνοντας «έτοιμος να συμμετάσχω για να υπερασπίσουμε κοινές θέσεις και αρχές».

Οπως επισημαίνει ο ίδιος προς τις τρεις παρατάξεις: «Οι συσχετισμοί στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ είναι συγκεκριμένοι. Οφείλουμε ωστόσο να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης απέναντι στις επερχόμενες αρνητικές πολιτικές για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και σύνθεσης για το αύριο του θεσμού. Ας αναλογιστούμε με τόλμη και θάρρος την προοπτική συγκρότησης μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής προοδευτικής και ενωτικής παράταξης. Οι τρόποι υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση. Για το καλό της Αυτοδιοίκησης και των συμπολιτών μας», καταλήγουν οι επιστολές.

Αναμένονται οι απαντήσεις

Απαντήσεις δεν είχαν σταλεί μέχρι χθες το βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα σταλεί στον κ. Καλογιάννη ένα κείμενο υπογεγραμμένο από όσους αιρετούς θέλουν να συνταχθούν με το ενωτικό εγχείρημα. Υπό αυτό το δεδομένο, αναμένεται προσεχώς η δήλωση ανακοίνωσης υποψηφιότητας του κ. Καλογιάννη για την ΚΕΔΕ.

Από πλευράς «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» σε προχθεσινή συνέλευση της παράταξης αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδός της. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι έχει σχηματιστεί μια ισχυρή ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών με επιρροή, που ανήκουν στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τάσσονται υπέρ της καθόδου ενός ενιαίου ψηφοδελτίου των προοδευτικών δυνάμεων, υπό το δόγμα «ισχύς εν τη ενώσει». ΣΥΡΙΖΑ και Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία επιμένουν στην ανάγκη ευρύτερων προοδευτικών συμπράξεων στην Αυτοδιοίκηση και ενόψει των εκλογών της ΚΕΔΕ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προοδευτική ισχύς εν τη ενώσει
Ζυμώσεις γίνονται για ένα ενιαίο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο που θα πολεμήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές με επικρατέστερο να ηγηθεί το δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.
Προοδευτική ισχύς εν τη ενώσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πυρ ομαδόν από τους δημάρχους
Ο δήμαρχος Λ. Κυρίζογλου, που έδωσε το έναυσμα για κριτική στην κυβέρνηση, μίλησε για «λάθη, αβελτηρίες και αστοχίες» στα Πρ. Διατάγματα που δρομολογούν τις εκλογικές διαδικασίες για ΚΕΔΕ και Δήμους.
Πυρ ομαδόν από τους δημάρχους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κοντοζυγώνει... ο «Κλεισθένης 1»
«Πυκνό» βηματισμό αναμένεται να ακολουθήσουν τα συλλογικά όργανα της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, στη διάρκεια της διαβούλευσης επί του «Κλεισθένη 1». Συγκεκριμένες ενέργειες και διαδικασίες συζήτησης...
Κοντοζυγώνει... ο «Κλεισθένης 1»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η... δεξαμενή που θέλει να γίνει αυτοδιοικητικό ποτάμι
Τρεις δήμαρχοι -Λαρισαίων, Κοζάνης, Καρδίτσας- με διαφορετική πολιτική αφετηρία επιχειρούν να συσπειρώσουν ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Το εγχείρημά τους ξεκινά με διάλογο και σύνθημα «Συμπαράταξη Παντού»....
Η... δεξαμενή που θέλει να γίνει αυτοδιοικητικό ποτάμι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διασπάται ο Δήμος Λέσβου
Γόνιμη και σε καλό κλίμα η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, αλλά η μεγαλύτερη είδηση αφορούσε την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Π. Σκουρλέτη...
Διασπάται ο Δήμος Λέσβου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αιφνιδιασμός με κλήσεις του 2006
Με κατασχεμένο το σύνολο των καταθέσεών τους για βεβαιωμένες οφειλές στον Δήμο Αμαρουσίου, κυρίως για κλήσεις του... 2006, βρίσκονται λίγο περισσότεροι από 1.000 αιφνιδιασμένοι πολίτες, στο πλαίσιο ενός...
Αιφνιδιασμός με κλήσεις του 2006

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας