• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 26.8°C
  4 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.1°C / 26.0°C
  1 BF
  72%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 29.0°C
  3 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  25°C 18.6°C / 24.9°C
  1 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.0°C / 24.3°C
  0 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 20.6°C
  0 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  2 BF
  59%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 26.0°C
  4 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.4°C
  5 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 22.9°C / 25.7°C
  3 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  2 BF
  59%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  0 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.3°C / 26.0°C
  1 BF
  55%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 27.0°C
  2 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  0 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.7°C / 25.0°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  1 BF
  87%

Βαγγέλης Ντηνιακός - Μιχάλης Σελέκος

 

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι πρώην, οι νυν και στη μέση το Χαϊδάρι

 • A-
 • A+

Απάντηση στο δημοσίευμά μας της Δευτέρας («Ενόψει κατάρρευσης ο Δήμος Χαϊδαρίου») μας έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου, μέλος της οποίας είναι ο προηγούμενος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Τη δημοσιεύουμε μαζί με μια σύντομη ανταπάντηση:


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

(Απάντηση στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών)

Ο κ. Ντηνιακός με αυτό το κατευθυνόμενο δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του στο να εκπονήσει τον προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2020.

Η σύνταξη και ισοσκέλιση του προϋπολογισμού είναι γεγονός που θέλει μεγάλη προσπάθεια, ξεψάχνισμα και άριστη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Εμείς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλη την πενταετία που διοικήσαμε τον δήμο και με δεδομένες τις τεράστιες περικοπές (65% μείωση του προϋπολογισμού) καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε, να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές, να εξοφλήσουμε παλιά χρέη, να μειώσουμε δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, να μειώσουμε συνδρομές στον πολιτισμό και στο κολυμβητήριο, να καταργήσουμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να κάνουμε πολλά έργα υποδομής για την πόλη μας.

Η σημερινή δημοτική αρχή ψεύδεται και κινδυνολογεί ότι μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών, ξεκινώντας από τους δημοτικούς υπαλλήλους και μάλιστα από τον επόμενο μήνα. Η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν άφησε ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους (προμηθευτές κ.ά.), ενώ επίσης άφησε αποθεματικό για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και επιπλέον 2,5 μισθούς, δηλαδή μέχρι και τις αρχές Μαρτίου του 2020.

Το επίδομα των 176 ευρώ που δικαίως διεκδίκησαν και κέρδισαν οι εργαζόμενοι, εξοφλήθηκε κατά τα 4/5 (δηλαδή τέσσερις από τις πέντε δόσεις) από τη δική μας δημοτική αρχή. Ενώ για τον 13ο και 14ο μισθό που επιδικάστηκε φέτος, εμείς όσο καιρό ήμασταν στη διοίκηση του δήμου δώσαμε την πρώτη από τις τρεις δόσεις.

Μόνιμες σχέσεις εργασίας απέκτησαν 64 εργαζόμενοι. Από αυτούς οι 51, που εργάζονταν στους παιδικούς σταθμούς, πληρώνονταν ήδη ως συμβασιούχοι, άρα δεν υπάρχει επιπλέον μισθολογικό κόστος. Οι 13 που μονιμοποιήθηκαν μέσω ΟΑΕΔ εργάζονται και είναι απαραίτητοι σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου. Σκόπιμα η διοίκηση Ντηνιακού δεν αναφέρεται στον ισοσκελισμό του μισθολογικού κόστους, που προέρχεται από τη μείωση του προσωπικού (αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις). Οι απειλές για τη μείωση του προσωπικού έχουν να κάνουν με την πρόθεση του κ. Ντηνιακού να μειώσει το μόνιμο προσωπικό του δήμου, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολάβους και τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Κάτι που έκανε με το «καλημέρα» από την ανάληψη των καθηκόντων του, όπου έδωσε ένα κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβο.

Οι ανείσπρακτες όφειλες του δήμου προέρχονται από αδυναμία πληρωμών χιλιάδων μικροοφειλετών. Ηδη οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Αλλά και σε λίγους μεγαλοοφειλέτες, με τους οποίους ο δήμος είναι ήδη στα δικαστήρια. Οπως στο παράδειγμα που αναφέρεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με την περίπτωση οφειλής 650.000 ευρώ από επιχειρηματία, μια υπόθεση που έχει πάρει ήδη τον δικαστικό δρόμο. Με δύο λόγια, ο κ. Ντηνιακός με αυτό το καθοδηγούμενο δημοσίευμα στοχεύει σε πολλά επίπεδα:

–Στην άρνησή του να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όπως τη στήριξη σε αγωγές για μονιμοποιήσεις, την πληρωμή του επιδόματος των 176 ευρώ, καθώς επίσης και του 13ου και 14ου μισθού. Από την άλλη, προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση του για αύξηση των συνδρομών στον πολιτισμό και στο κολυμβητήριο.

–Να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του δήμου επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού, αλλά και να απειλεί ότι θα μετακινήσει υπαλλήλους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Ο κ. Ντηνιακός, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, φανερώνει την αντιλαϊκή του πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στον δήμο και την αδυναμία-ανικανότητά του να διαχειριστεί τη διοίκηση.

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα δημοσιεύοντας ανυπόστατα ψεύδη της δημοτικής αρχής Ντηνιακού που χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι για να περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου και χτυπήματος εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, και δεν μπήκε καν στον κόπο να διασταυρώσει το περιεχόμενο και τα στοιχεία του δημοσιεύματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή.


Απάντηση συντάκτη

Καταρχάς επιστρέφουμε τους αφορισμούς περί «κατευθυνόμενου» δημοσιεύματος. Το δημοσίευμα στηρίχτηκε σε ρεπορτάζ. Πηγές μας (ανάμεσά τους και υπηρεσιακοί παράγοντες) επιμένουν στην ορθότητα των όσων δημοσιεύσαμε με περίσσια προσοχή. Μέλημά μας είναι η ενημέρωση των αναγνωστών μας και στην προκειμένη περίπτωση και των εργαζομένων στον δήμο.

Από την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου» –την οποία προφανώς και δημοσιεύουμε δεχόμενοι τον αντίλογο, αν και διαπιστώσαμε ότι πριν μας σταλεί και μας ζητηθεί η δημοσίευσή της, είχε ήδη αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης– διαπιστώνουμε ότι δεν αμφισβητούνται επί της ουσίας τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε, απλώς η προηγούμενη δημοτική αρχή μέμφεται τη σημερινή δημοτική αρχή.

Η «Εφ.Συν.» περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Χαϊδαρίου με βάση στοιχεία που προέκυψαν στη διάρκεια ρεπορτάζ. Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην εφημερίδα μας ανήκουν στη σφαίρα της συνωμοσίας.

Στ. Ζιαμπάκας

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Χαρτοπόλεμος» από τον δήμαρχο Αλίμου
Ως «βιομηχανία εξωδίκων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις» περιγράφει η δημοτική παράταξη «Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι» την κίνηση του δημάρχου Αλίμου, να στείλει εξώδικα σε 15 Συλλόγους και Ομοσπονδίες εργαζομένων.
«Χαρτοπόλεμος» από τον δήμαρχο Αλίμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή του δημάρχου Σιθωνίας στην «Εφ.Συν.»
Λάβαμε επιστολή από τον δήμαρχο Σιθωνίας Χαλκιδικής Ιωάννη Τζίτζιο αναφορικά με το δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής για επέμβαση του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης σε καταγγελλόμενα σκάνδαλα στον δήμο...
Επιστολή του δημάρχου Σιθωνίας στην «Εφ.Συν.»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παύουν διώξεις κατά δημάρχων που πλήρωσαν υπαλλήλους
Την παύση ενδεχόμενων ποινικών ή πειθαρχικών διώξεων σε δημάρχους και διοικητικούς υπαλλήλους που απασχόλησαν και κατέβαλαν μισθοδοσία σε εργαζομένους των ΟΤΑ που παρέμειναν στην εργασιακή τους θέση βάσει...
Παύουν διώξεις κατά δημάρχων που πλήρωσαν υπαλλήλους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπλόκαραν την ανάθεση αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη
Με δυναμική παρέμβαση και κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων από συμβασιούχους στην καθαριότητα και αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, μπλόκαρε προσωρινά η κίνηση της δημοτικής αρχής,...
Μπλόκαραν την ανάθεση αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τους συμβασιούχους
Εκατόν πενήντα παρατασιούχοι έδωσαν δυναμικό «παρών» ζητώντας τη στήριξη του συμβουλίου στην υπεράσπιση του εργασιακού τους μέλλοντος. Τι πήραν οι εργαζόμενοι; Ένα ψήφισμα στο οποίο υπάρχουν νότες κατανόησης...
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τους συμβασιούχους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατανόηση και ψήφισμα εισέπραξαν οι παρατασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης
Θα ανεβαίνουν τον «Γολγοθά» της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους και μετά το Πάσχα οι παρατασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αν και τρεις μήνες απλήρωτοι, από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό...
Κατανόηση και ψήφισμα εισέπραξαν οι παρατασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας