• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.8°C / 30.2°C
  3 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 28.5°C
  2 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 28.8°C
  2 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  73%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 22.0°C / 24.8°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.1°C / 21.2°C
  2 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 27.0°C
  1 BF
  47%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 28.0°C
  5 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.1°C / 25.9°C
  3 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 28.4°C
  2 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  3 BF
  80%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 22.3°C
  0 BF
  83%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.5°C / 25.6°C
  1 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 26.8°C
  3 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 30.4°C
  2 BF
  52%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.3°C / 27.1°C
  1 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 24.5°C / 25.5°C
  1 BF
  44%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  0 BF
  83%
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξεσπάθωσαν οι εργαζόμενοι για τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ

 • A-
 • A+
Λόγια από καρδιάς, βιωματικά και με πάθος ακούστηκαν από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, Δ. Κολοκάθη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας πόσο άδικο είναι για πολιτική σκοπιμότητα να πλήττεται θανάσιμα ένας οργανισμός με τόσο σπουδαίο έργο ● Στηλίτευσε το «επείγον» της μεθόδευσης ο εκπρόσωπος των οικογενειών.

Με υπομνήματα και επιστολές και χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία (ενώ είχε ζητηθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης) του πρώην διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, καθηγητή Χ. Πουλόπουλου, συνεδρίασε -ακούγοντας εργαζόμενους, γονείς και εκλεγμένη διοίκηση- η αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου μεταξύ άλλων να τοποθετηθεί και για την ΠΝΠ που αφορά το ΚΕΘΕΑ.

Ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, χρησιμοποίησε το πόρισμα που συνέταξε το ίδιο το ΚΕΘΕΑ για τα κακώς κείμενα σε μια κοινότητά του, για να στηρίξει την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου. Το σύνολο της αντιπολίτευσης επέκρινε τον υπουργό για τη μεθόδευση αυτή και θεώρησε απολύτως αδικαιολόγητη την ωμή παρέμβαση στο έργο και στον τρόπο λειτουργίας του φορέα.

Ο εκπρόσωπος των οικογενειών στηλίτευσε το «επείγον» της μεθόδευσης, που ως μοναδική δικαιολογία είχε -εκ των υστέρων- την επίκληση του πρόσφατου πορίσματος, ενώ ανέλυσε τον εθελοντικό τρόπο λειτουργίας όλων στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και τη μεγάλη σημασία και την επιτυχία αυτού του μοντέλου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Κολοκάθης είπε μεταξύ άλλων:

«Προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα να μην ποδοπατηθούμε. Για κάποιο λόγο, προφανώς όπως έχει δηλώσει και ο κύριος υπουργός στον ΣΚΑΪ, δεν ήθελε την εκλογή της κυρίας Δημητρίου. Βγήκε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου διότι έπρεπε να εμποδιστεί η εκλογή της κ. Δημητρίου στην προεδρία του ΚΕΘΕΑ. Οχι γιατί η κ. Δημητρίου δουλεύει 15 χρόνια και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της και είναι συνεργάτης με το ΚΕΘΕΑ σε εκπαιδεύσεις κ.λπ., αλλά γιατί η κ. Δημητρίου έδινε άδειες στον κ. Κουφοντίνα. Επιλέγετε μια αντιστροφή της αλήθειας. Αυτά που εμείς αποκαλύπτουμε για τα Διαβατά επιχειρείτε να γίνουν όπλο εναντίον μας. Δεν είδα όμως να υπάρχουν στα Διαβατά ένορκες διοικητικές εξετάσεις γι’ αυτά που καταγγέλλονται από το ΚΕΘΕΑ. Αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ σημαίνει οι επιτροπές οι οποίες ανέδειξαν το θέμα μετά από καταγγελίες των εργαζομένων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία. Δεν ελέγχεται από καμία διοίκηση.

»Και όταν σε αυτήν εδώ τη συζήτηση ή όταν από δημόσια πρόσωπα, επιχειρώντας να αιτιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, αντιστρέφουμε τη λογική και την πραγματικότητα και πλήττουμε τον οργανισμό, δημιουργούμε σαφέστατη ρωγμή στη θεραπευτική πορεία των ανθρώπων. Μιλάμε για 3.500 άτομα τον χρόνο. Αν προσθέσουμε και τις οικογένειές τους και τους σημαντικούς τρίτους, είναι 7.000. Το ΚΕΘΕΑ έχει δώσει υπηρεσίες σε 55.000 πολίτες, Ελληνες ή ξένους. Μήπως και αυτό είναι ένα πρόβλημα, ότι το ΚΕΘΕΑ δίνει υπηρεσίες σε πολίτες που δεν έχουν ΑΜΚΑ; Ακουσα το επιχείρημα ότι ένας άνθρωπος από την κοινότητα είναι η (διορισμένη) κ. Λεομπίλλα. Δεν είναι ένας άνθρωπος από την κοινότητα. Απλώς ήταν υποψήφια με τον κ. Μπακογιάννη. Δούλεψε με ΕΣΠΑ στο ΚΕΘΕΑ και όταν θέλησε να ξαναδουλέψει, απορρίφθηκε και προσλήφθηκε άλλος. Από τότε υπάρχει μια συνεχής επιθετική ρητορική από την κ. Λεομπίλλα. Πώς θα διοικήσει η κ. Λεομπίλλα το ΚΕΘΕΑ; Πώς θα διοικήσουν όλοι αυτοί το ΚΕΘΕΑ όταν, σε σχέση με τις εξαρτήσεις, τουλάχιστον οι μισοί στο ΚΕΘΕΑ έχουν περισσότερα -ακόμα και τυπικά- προσόντα από το νέο διοικητικό συμβούλιο; Είναι προφανές ότι είναι συνταγή διάλυσης».

Γ. Μπαρδάνης: (εκλεγμένος πρόεδρος ΚΕΘΕΑ): «Ακούστηκαν εδώ ακόμα και αποσπάσματα από την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πιθανόν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος του ΚΕΘΕΑ. Διευκρίνισα ότι στη συγκεκριμένη (οικονομική) έκθεση το ΚΕΘΕΑ έλαβε υψηλό βαθμό και ότι το τωρινό πόρισμα κατατέθηκε στη διοίκηση στις 19/7. Το πόρισμα αυτό αφορά καταγγελίες, όχι συγκεκριμένες, και πιθανόν υπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις και αποφασίσαμε πρώτα να γίνουν οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις, μετά να ερευνηθεί σε βάθος, ώστε να πάρουμε και άλλα στοιχεία και να κατατεθεί στον εισαγγελέα. Ποια ήταν η απόκρυψη από μέρους του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ; Σαφέστατα το ΚΕΘΕΑ κάνει εξωτερικές αξιολογήσεις. Εχει κάνει εξωτερική αξιολόγηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει βγάλει άριστα αποτελέσματα. Ακόμη και θεσμοί του εξωτερικού έχουν κάνει αξιολόγηση και ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε νέα αξιολόγηση για την αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΘΕΑ: οι εργαζόμενοι επιμένουν έχοντας απέναντι τη δοτή διοίκηση
Ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ για την κατάργηση του φορέα, ενώ ο πρόεδρος Χρ. Λιάπης προσπαθεί με αστήρικτα επιχειρήματα να αναχαιτίσει την κοινωνική αντίδραση.
ΚΕΘΕΑ: οι εργαζόμενοι επιμένουν έχοντας απέναντι τη δοτή διοίκηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτοί είναι οι διορισμένοι του Κικίλια στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ
Η πλειονότητα των ανθρώπων που θέλει να επιβάλει στη διοίκηση του Κέντρου ο υπουργός Υγείας δεν έχει καμία σχέση με την απεξάρτηση και τις κοινότητες. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις έως ότου διασφαλιστεί το...
Αυτοί είναι οι διορισμένοι του Κικίλια στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ΚΕΘΕΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το αυτοδιοίκητο
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν έχει ακόμα κατανοήσει την κρισιμότητα του αυτοδιοίκητου του φορέα και το πώς συνδέεται άμεσα με το θεραπευτικό μοντέλο.
Το ΚΕΘΕΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το αυτοδιοίκητο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η δύναμή του ο κόσμος του!
Ο σύλλογος εργαζομένων καλεί τους ανθρώπους του οργανισμού να υποβάλουν συλλογικά ή και ατομικά τις προτάσεις τους σε μια σειρά θεμάτων έως τις 2 Ιουνίου.
Η δύναμή του ο κόσμος του!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναδίπλωση για το ΚΕΘΕΑ
Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποσύρει το προσχέδιο νόμου μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε ● Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον του ΚΕΘΕΑ μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Αναδίπλωση για το ΚΕΘΕΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας