• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.2°C / 15.1°C
  0 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Ομίχλη
  11°C 9.3°C / 13.3°C
  1 BF
  93%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.6°C / 16.0°C
  3 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 10.5°C
  2 BF
  89%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενής ομίχλη
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  2 BF
  94%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.8°C / 10.0°C
  1 BF
  85%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.4°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.6°C / 15.8°C
  4 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.9°C
  2 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 16.4°C
  3 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 12.3°C
  0 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Ομίχλη
  9°C 8.9°C / 11.7°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 14.0°C
  0 BF
  89%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 16.8°C
  2 BF
  85%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 14.9°C
  1 BF
  88%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.3°C / 11.6°C
  2 BF
  92%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 12.8°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  0 BF
  97%
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σημαιοφόρος με 0,1 διαφορά!

 • A-
 • A+

Σχεδόν ένα ολόκληρο νομοσχέδιο κατέβασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε άσχετα νομοσχέδια, άλλων υπουργείων, όπως το αναπτυξιακό και το αντικαπνιστικό!

Γράφαμε προχθές για τις ρυθμίσεις που εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορούσαν την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια, την «απελευθέρωση» των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών-μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών με αυτήν των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Χθες, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε ακόμη μία τροπολογία την οποία ενέταξε αυτή τη φορά στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, ρύθμιση η οποία μάλιστα θα ισχύσει από τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, καταργείται η παρ. 5, άρ. 3 του Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017, που όριζε ότι «η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης» και αντικαθίσταται ως εξής:

«Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ο ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση».

Η αριστεία των μικρών μαθητών θα κρίνεται εφεξής στο δεκαδικό ψηφίο. Ακόμη και στο 0,1 πολλές φορές. Οι δάσκαλοι είναι ανήσυχοι καθώς το υπουργείο τούς πετάει το μπαλάκι της εξαιρετικά αντιπαιδαγωγικής απόφασης του διαχωρισμού 12χρονων παιδιών μεταξύ αρίστων και μη.

«Μέχρι τώρα, αν ένας μαθητής έβγαζε 9,5, το 0,5 ήταν υπέρ του και αυτόματα ο βαθμός γινόταν 10. Τώρα, από τη στιγμή που η βαθμολογία παίζει ρόλο στην επιλογή του σημαιοφόρου, καλούμαστε να αυστηροποιήσουμε τον τρόπο που βαθμολογούμε μικρά παιδιά για έναν σκοπό που στο κάτω κάτω δεν συμμεριζόμαστε.

»Δεν γνωρίζουμε αν το κλασματικό μέρος θα εμφανίζεται στους ελέγχους των μαθητών, αλλά σίγουρα κάπου θα καταγράφεται ούτως ώστε να γίνει η επιλογή του σημαιοφόρου. Περιμένουμε τη διευκρινιστική εγκύκλιο για να δούμε», μας λέει δασκάλα σε σχολείο του Πικερμίου, η οποία τονίζει ότι μετά την έμμεση πίεση που ασκεί το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, κανείς δεν θέλει να αναλάβει την Ε’ και την ΣΤ’ τάξη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέφτει το ταβάνι από την υγρασία στο 20ό Νηπιαγωγείο Αθήνας
Η Ενωση Γονέων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας ζητά γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό των εργασιών αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα την ασφάλεια και τις ανάγκες μαθητών και...
Πέφτει το ταβάνι από την υγρασία στο 20ό Νηπιαγωγείο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη Βουλή οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για την κατήχηση σε σχολεία της Αθήνας
Στα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» περιγράφεται ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, όμως υπάρχει κωδικός QR που, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, παραπέμπει σε βίντεο με αναφορές...
Στη Βουλή οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για την κατήχηση σε σχολεία της Αθήνας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οικοδομικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου
Εντονη ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς στο 102 Δημοτικό σχολείο Αθήνας εκτελούνται οικοδομικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου με τους γονείς να ασκούν κριτική προς τους αρμόδιους.
Οικοδομικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΣΕΚ, της ΚΕΕΡΦΑ και μαθητές
Επίθεση δέχθηκαν μέλη του ΣΕΚ Αμαρουσίου, της ΚΕΕΡΦΑ και της μαθητικής ομάδας Anticapitalista έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια για την αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής...
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΣΕΚ, της ΚΕΕΡΦΑ και μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα «κενά» καταπίνουν τα σχολεία
Οι ανακοινώσεις εκπαιδευτικών, οι επιστολές γονέων και μαθητών αλλά και οι ερωτήσεις και οι κοινοβουλευτικές αναφορές εκθέτουν την πραγματικότητα για τις ελλείψεις στα σχολεία.
Τα «κενά» καταπίνουν τα σχολεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας