• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.6°C / 25.8°C
  3 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.5°C / 26.1°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.0°C
  3 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 19.2°C
  1 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.0°C / 23.2°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 19.5°C
  2 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  2 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.3°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.6°C / 20.9°C
  2 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 22.4°C
  5 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.7°C / 23.7°C
  3 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 27.0°C
  2 BF
  48%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 20.9°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 18.5°C / 24.4°C
  1 BF
  44%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  2 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 26.0°C
  2 BF
  40%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.3°C / 22.1°C
  0 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.4°C / 24.7°C
  1 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  82%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

94χρονη γυναίκα χωρίς ρεύμα ενώ δεν χρωστάει ούτε ευρώ!

 • A-
 • A+

Και πλήρωνε κανονικά τους λογαριασμούς του ρεύματος και πλήρωσε τη συνέπειά της. Της έκοψαν το ρεύμα για την… ασφάλειά της! Πρόκειται για γυναίκα 94 ετών από τη Θεσσαλονίκη με κινητικά προβλήματα, η οποία, παρότι πλήρωνε κανονικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, προχθές διαπίστωσε ότι της έκοψαν το ρεύμα χωρίς καμιά ειδοποίηση.

Για την ακρίβεια, η μόνη ειδοποίηση που είχε ήταν ότι έπρεπε να προσκομίσει ένα ηλεκτρολογικό σχέδιο επειδή είχε προβεί σε αλλαγή παρόχου, αλλά χωρίς την απειλή διακοπής ρεύματος. Και παρότι ο ανιψιός της την προηγουμένη είχε πάει στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ και είχε ενημερώσει ότι θα προσκομίσει την επομένη το φοβερό τεκμήριο, ο μηχανισμός έκρινε ότι έπρεπε η γυναίκα να στερηθεί το ρεύμα, εξάλλου… θα της το ξανασυνέδεαν μετά την προσκόμιση του σχεδίου.

Μιλώντας χθες στο Open TV, ο δικηγόρος της, Αλέξης Ντουνιάς, ανέφερε ότι η γυναίκα μόλις διαπίστωσε ότι της είχε κοπεί το ρεύμα κάλεσε την υπηρεσία και ο ανιψιός της εξήγησε στον υπάλληλο ότι η 94χρονη δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, αλλά εισέπραξε ως απάντηση ότι δεν έχει καταθέσει το πιστοποιητικό. «Η κυρία αυτή πληρώνει κάθε μήνα τις οφειλές της, πληρώνει με πάγια εντολή.

Αφού πήγε ο ανιψιός της, τους είπε ότι θα τους φέρει αύριο (σ.σ.: χθες) το πιστοποιητικό, όμως του είπαν “φέρε το πιστοποιητικό και θα το συνδέσουμε μετά”»... Το έγγραφο προσκομίστηκε χθες, αλλά στο μεταξύ η γηραιά κυρία χρειάστηκε τη συνδρομή των γειτόνων της να της μαγειρέψουν και να της ζεστάνουν νερό.

Εννοείται ότι προκλήθηκε σάλος και ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι η 94χρονη δεν είχε προσκομίσει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη - ΥΔΕ), με το οποίο πιστοποιείται η ασφάλεια της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης του ακινήτου της.

«Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά, η βαρύτητα και η σημασία των ουσιαστικών επανελέγχων των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αφού αυτοί άπτονται της ασφάλειας και ακεραιότητας προσώπων και περιουσιών, δηλαδή οι επανέλεγχοι εξασφαλίζουν τους ίδιους τους καταναλωτές έναντι υπαρκτών κινδύνων (ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά κ.λπ.) που μέχρι σήμερα δεν έχουν πλήρως αποτραπεί και που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει έως και στην απώλεια ζωής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ και ταυτόχρονα «εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία της ηλικιωμένης, υπογραμμίζοντας ότι η αποκοπή της ηλεκτροδότησής της ήταν υποχρέωσή του με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας της Εταιρίας που επανειλημμένως έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή της στις κοινωνικά ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες».

«Για την ασφάλειά της»

Υποστηρίζει δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ ότι της έκοψε το ρεύμα για την ασφάλειά της, παρότι με αυτή την εγκατάσταση η κυρία έφτασε στα 94 χρόνια ζωής και κανένα πιστοποιητικό φυσικά δεν πρόκειται να εκδοθεί από κανέναν –ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ– ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος δεν θα έβαζε άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή της. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο «προστατευτικός» νόμος αντιμετώπισε την απλή λογική και ηττήθηκε.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «για τη διασφάλισή τους, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οφείλουν, με πρωτοβουλία και ευθύνη τους, να προβαίνουν στον επανέλεγχο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους και στην έκδοση νέας ΥΔΕ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως αυτά καθορίζονται στην κείμενη νομοθεσία. Ενδεικτικά, οι κατοικίες πρέπει να επανελέγχονται μετά από 14 έτη, οι επαγγελματικοί χώροι ανά 7 έτη, οι υπαίθριες εγκαταστάσεις ανά 1 έτος κ.λπ.».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θυμός εκτός κάθε... προσαρμογής
Συνταξιούχος των 460 ευρώ, κάτοικος Καλαμαριάς, που του ήρθε λογαριασμός ρεύματος 1.500 ευρώ (!), εκφράζει στην «Εφ.Συν.» την απελπισία και την αγανάκτησή του για τις εταιρείες και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Θυμός εκτός κάθε... προσαρμογής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραμένουν χωρίς ρεύμα 15 σημεία της Αττικής
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ μόνο το 80% του δικτύου ηλεκτροδότησης της Αττικής έχει αποκατασταθεί πλήρως από χθες, ενώ υπάρχουν ακόμα περιοχές χωρίς ρεύμα.
Παραμένουν χωρίς ρεύμα 15 σημεία της Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς ρεύμα περίπου 4.000 νοικοκυριά - Έκπτωση στους πληγέντες
Μηδενική χρέωση δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πληγέντες πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, που στο μεταξύ αναφέρει ότι έχει αντιμετωπιστεί το 90% των βλαβών στα βόρεια προάστια...
Χωρίς ρεύμα περίπου 4.000 νοικοκυριά - Έκπτωση στους πληγέντες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κόβουν το ρεύμα από ευάλωτους
Πληθαίνουν οι καταγγελίες και τα παράπονα καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και είτε τους το κόβουν είτε απειλούνται με διακοπή.
Κόβουν το ρεύμα από ευάλωτους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεκαχίλιαρα με τη σέσουλα για τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ
Σκανδαλώδεις αυξήσεις στις αποδοχές διοίκησης και διευθυντών, που πλουτίζουν εν μέσω πανδημίας, εκμεταλλευόμενοι τον νόμο-ντροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πλαφόν των αμοιβών στο Δημόσιο.
Δεκαχίλιαρα με τη σέσουλα για τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τον δικαιώνει για το... κανόνι
Το 2015 η οικογένεια Μπακατσέλου έκλεισε την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» αφήνοντας «φέσι» 27 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και 108 εργαζόμενους. Σήμερα η κυβέρνηση ανταμείβει τον Νίκο...
Τον δικαιώνει για το... κανόνι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας