Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκηνές απείρου κάλλους με τη διοίκηση Πατούλη

Ο Γ. Πατούλης στο χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο στο Πολεμικό Μουσείο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σκηνές απείρου κάλλους με τη διοίκηση Πατούλη

  • A-
  • A+
Πυρά από την αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για τις πρωτοβουλίες συνδιοργάνωσης ποδηλατοδρομίας και εκδήλωσης για τους Σαλαμινομάχους! Ούτε λέξη από τον περιφερειάρχη για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Δεν ήταν μόνο η αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, όπου διεξήχθη το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, αλλά πιθανόν και το θέμα που άνοιξε τη συνεδρίαση, το οποίο πρόσφερε ευκαιρίες για… κανονιές από την αντιπολίτευση προς τη διοίκηση Πατούλη. Η περιφερειακή αρχή λοιπόν εισηγήθηκε ως πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης τη συνδιοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης στον Τύμβο Σαλαμινομάχων με τον Δήμο Σαλαμίνας για τον επετειακό εορτασμό της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Με την απόφαση που ελήφθη η Περιφέρεια θα δαπανήσει 5.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Μπόγρη-Θεοδωρακοπούλου, επισημαίνοντας τον στόχο «να δώσουμε στην εκδήλωση την αίγλη που της αρμόζει και αυτό νομίζω μπορεί να γίνει με την Κρατική Ορχήστα Αθηνών».

Δηλαδή «το κράτος θα πληρώσει το κράτος;» αναρωτήθηκαν πολλοί σύμβουλοι. Πάντως υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι, σύμφωνα με την κ. Μπόγρη, το ποσό έχει μείνει αδιάθετο, καθώς προοριζόταν για παλαιότερη εκδήλωση στη Σαλαμίνα που τελικά δεν έγινε.

Το δεύτερο, ότι για όσους είχαν διαβάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φετινών Σαλαμινίων, ήταν γνωστό ότι υπήρχε ήδη προγραμματισμένη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Τα πυρά προς την περιφερειακή αρχή συνεχίστηκαν στο επόμενο θέμα. Ο συμπράττων με την περιφερειακή αρχή σύμβουλος (κατέβηκε στις εκλογές ως επικεφαλής της παράταξης «Αττική-Πράσινη Περιφέρεια») Ν. Παπαδάκης εισηγήθηκε συνδιοργάνωση ποδηλατοδρομίας το Σάββατο, σε έναν γύρο 54 χλμ. που θα περάσει από 14 σημεία (δημαρχεία, αντιπεριφέρεια και υπουργείο Περιβάλλοντος) στα βόρεια προάστια, αφήνοντας από μία γλάστρα και μια επιστολή σε στήριξη της προσπάθειας της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Αποφασίστηκε δαπάνη 4.130 ευρώ για τη δράση. Εγκαιρα η αντιπολίτευση είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εισήγησης θέματος προ ημερησίας διάταξης από σύμβουλο που δεν είναι επικεφαλής παράταξης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για το ενδεχόμενο η απόφαση να καταπέσει από την Αποκεντρωμένη.

Το προεδρείο υποστήριξε ότι υπάρχει ασάφεια νόμου, για την οποία έχει απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αν και για τη Σαλαμίνα διατύπωναν ερωτήματα, μετά το συγκεκριμένο θέμα πολλοί σύμβουλοι σχολίαζαν μεταξύ τους με βεβαιότητα: «Θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους σε αυτήν τη θητεία».

Τα απορρίμματα

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, δεν συζητήθηκε ένα πολύ πιο κρίσιμο θέμα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε -για έκτη φορά, σύμφωνα με τον σύμβουλό της Γ. Πρωτούλη- να συζητηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και ειδικότερα η απόφαση (248/2019) του ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου για την ΟΕΔΑ Φυλής. «Πρέπει να γίνει συζήτηση γιατί οι ημερομηνίες τρέχουν. Στις 20/9 ξεκινά ο διαγωνισμός για μια χωματερή που θα δεχτεί όλα τα απορρίμματα της Αττικής» τόνισε ο κ. Πρωτούλης.

Αρνούμενος τη συζήτηση και σε μια απόπειρα ελιγμού, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αντιπρότεινε εντός 10 ημερών κάθε παράταξη να συντάξει «επιστημονικά τεκμηριωμένη» πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και ακολούθως να γίνει συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Αυτό θα σημαίνει και πάγωμα όσων διαδικασιών τρέχουν;» ρώτησε -χωρίς να πάρει απάντηση από τον περιφερειάρχη- ο σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική», Κ. Τουλγαρίδης, ενώ η Μαριάννα Τσίχλη από την «Ανυπότακτη Αττική» σχολίασε: «Η παράταξη Πατούλη δεν έχει πρόταση και αφήνει τον Μητσοτάκη να μιλάει για αυτήν. Γιατί η πρότασή της είναι ΣΔΙΤ και καύση». Επεται λοιπόν ολοκληρωμένη συζήτηση για το θέμα των απορριμμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο; Ή μήπως κάποιοι θα διατηρήσουν κλειστά τα χαρτιά τους;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
74.400 ευρώ για τα «λαγουδάκια» του Πατούλη
Mετά τις πολυθρόνες τύπου Τσέστερφιλντ και την κοπή βασιλόπιτας-υπερπαραγωγή, η περιφερειακή αρχή προχωρά σε... κατεπείγουσα αγορά 81 πασχαλινών φωτιστικών στολιδιών
74.400 ευρώ για τα «λαγουδάκια» του Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφαγε πόρτα ο Πατούλης
Η απλή αναλογική νίκησε και η αντιπολίτευση πέτυχε να αποτρέψει την απόπειρα του περιφερειάρχη να μεταβιβάσει αρμοδιότητες του περιφερειακού συμβουλίου σε θεματικές επιτροπές, όπου θα είχε μια επίπλαστη...
Εφαγε πόρτα ο Πατούλης
ΕΛΛΑΔΑ
Ανακυκλώνει το έκτρωμα της Φυλής ο Γ. Πατούλης
Παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυση της ανακύκλωσης, με τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό όλα τα σκουπίδια του Λεκανοπεδίου θα καταλήγουν και πάλι, τουλάχιστον μέχρι το 2025, στον... γνωστό προορισμό της...
Ανακυκλώνει το έκτρωμα της Φυλής ο Γ. Πατούλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πατούλης - Βορίδης, σημειώσατε «Χ»
Δαπανηρή αποδεικνύεται η πίτα που έκοψε η περιφερειακή αρχή του Γ. Πατούλη, καθώς προ ημερών η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε δαπάνη 10.800 ευρώ για τη σχετική εκδήλωση.
Πατούλης - Βορίδης, σημειώσατε «Χ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενας Πατούλης στον… αέρα
Σε κλίμα έντασης υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η έγκριση σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας της περιφέρειας με τον Δήμο Ασπροπύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Attica TV...
Ενας Πατούλης στον… αέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πραξικόπημα» Πατούλη με τον ΧΥΤΥ Γραμματικού
Με απίθανες μεθοδεύσεις εκμαίευσε απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου σε θέμα που δεν βρισκόταν καν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
«Πραξικόπημα» Πατούλη με τον ΧΥΤΥ Γραμματικού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας