• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.3°C / 23.4°C
  0 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.9°C / 22.4°C
  1 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.0°C / 22.3°C
  2 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 19.2°C
  0 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.5°C / 21.8°C
  1 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.4°C / 17.3°C
  1 BF
  33%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.6°C / 16.6°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.4°C / 23.1°C
  1 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.9°C / 19.9°C
  1 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.6°C / 22.9°C
  3 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 15.6°C / 22.3°C
  1 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  56%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.5°C / 16.9°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.5°C / 18.9°C
  1 BF
  36%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 17.8°C / 24.3°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.8°C / 23.7°C
  1 BF
  50%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.3°C / 21.0°C
  2 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.1°C / 22.5°C
  1 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  1 BF
  25%
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Πατούλης ψάχνει ένα... παλάτι για την Περιφέρεια

 • A-
 • A+
Ο περιφερειάρχης Αττικής αναζητά νέο χώρο για το περιφερειακό συμβούλιο αν και το αμφιθέατρο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια είναι ευρύχωρο και λειτουργικό. Κριτήριο φαίνεται πως είναι ο αποκλεισμός των αγωνιστικών παρεμβάσεων και συλλογικών διεκδικήσεων, όπως αυτή που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση από γονείς που ζήτησαν την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χώρο που να… χωράει το μεγαλείο του φαίνεται να αναζητά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, για τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Επειτα από εννέα συναπτά χρόνια, το συλλογικό όργανο «μετακομίζει», παρότι το αμφιθέατρο στο οποίο στεγαζόταν από τη «γέννηση» του θεσμού της αιρετής περιφέρειας, σε κτίριο του υπουργείου Υποδομών στον Χολαργό, καλύπτει αποδεδειγμένα τόσο τις ανάγκες των συνεδριάσεων όσο και την πρόσβαση των πολιτών.

Οι λόγοι της αλλαγής της αίθουσας συνεδριάσεων φαίνεται σε πρώτο βαθμό να είναι καθαρά υποκειμενικοί, με βάση όσα εξηγούσαν στην «Εφ.Συν.» συνεργάτες του περιφερειάρχη. Ξεδιπλώνοντας τις διαθέσεις του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο κ. Πατούλης εξήγησε ότι έχει ζητήσει από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες του να αναζητήσουν ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας όπου μπορούν να διεξάγονται οι συνεδριάσεις.

Μέχρι νεωτέρας, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο ίδιο αμφιθέατρο όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε ειδικές περιπτώσεις όμως θα λαμβάνουν χώρα στις περιφερειακές ενότητες, αν το απαιτεί η θεματολογία των συνεδριάσεων ή συντρέχουν λόγοι «ουσιαστικοί ή σημειολογίας», όπως είπε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Χρ. Θεοδωρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι συνεδριάσεις θα γίνονται «άνευ οικονομικού αντιτίμου», δηλαδή σε χώρους ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Η επόμενη συνεδρίαση, πάντως, αποφασίστηκε να γίνει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο. Οσοι αναζητούν τη σημειολογία, πιθανόν να θυμούνται μια περίπτωση που απασχόλησε την επικαιρότητα: τον περασμένο Ιανουάριο είχαν κλείσει αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο οι Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού και η International Hellenic Association για τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική».

Εν τέλει, το Πολεμικό Μουσείο αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα για την εκδήλωση. Ηταν η περίοδος που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ φρόντιζε να συμμετέχει σε κάθε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Πρώτα η «ασφάλεια»

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Φαίνεται, όμως, ότι ο περιφερειάρχης Αττικής αναζητά για τις συνεδριάσεις του συμβουλίου έναν χώρο εύκολα περιφρουρούμενο στο ενδεχόμενο αγωνιστικών παρεμβάσεων και συλλογικών διεκδικήσεων. «Δεν μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να λειτουργεί υπό την κηδεμονία ομάδων», υποστήριξε χθες, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης κινητοποίησης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

Στην αίθουσα παρευρέθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί από περιοχές της Δυτικής Αθήνας και Αττικής (Μενίδι, Αιγάλεω, Περιστέρι κ.ά.) ζητώντας άμεσα πλήρη αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων, ελέγχους για την καταλληλότητά τους και άμεσες επισκευές σε όσες ζημιές έγιναν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου.

«Στα σχολειά μας πάνε του λαού παιδιά, πάρτε τώρα μέτρα αντισεισμικά», ήταν το κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωθέντων, το οποίο αναγραφόταν και σε πανό που αναρτήθηκε. Οι εκπρόσωποι γονέων και δασκάλων προειδοποίησαν ότι ο Εγκέλαδος είναι απρόβλεπτος, τονίζοντας ότι και χθες έγινε σεισμός που «κούνησε» την Αττική και, μεταξύ άλλων, περιέγραψαν:

■ Στο Μενίδι, 4 σχολικές μονάδες, λόγω ρωγμών, «θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα και αν...»

■ «Ούτε ένας αντισεισμικός έλεγχος» δεν έχει γίνει σε σχολεία του Μενιδίου.

■ Υπάρχουν στην περιοχή σχολεία όλων των βαθμίδων που «λειτουργούν από το 1999 ακόμα σε λυόμενο».

Για την αποκατάσταση βλαβών και τη διενέργεια ελέγχων ζήτησαν από την περιφερειακή αρχή να κόψει έκτακτο κονδύλι και να συνδράμει με συνεργεία. «Μαζί σας», ήταν συνοπτικά η απάντηση του κ. Πατούλη, που παράλληλα πέταξε το μπαλάκι στα αρμόδια υπουργεία και τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», που έχουν την αρμοδιότητα – άρα και το όποιο φταίξιμο, θέλησε να υπονοήσει.

Οπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, έχει στείλει επιστολή στην ΚτΥπ, ζητώντας τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων και επισκευών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων τέθηκε χθες εκτός ημερήσιας διάταξης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενισχύονται οι παρατάξεις δημάρχων και περιφερειαρχών
Πριμοδότηση με την οποία διασφαλίζεται πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη σε κρίσιμες επιτροπές προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ».
Ενισχύονται οι παρατάξεις δημάρχων και περιφερειαρχών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Δώρο» Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ
Με τη χρηματοδότηση περίπου 900.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων η Περιφέρεια Αττικής απαλλάσσει την ΚΑΕ από αντίστοιχες υποχρεώσεις που απορρέουν από τη μίσθωση των...
«Δώρο» Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχολικές καθαρίστριες σε καθεστώς ...σκλαβιάς
Πυρ και μανία κατά του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη από 31 σωματεία καθαριστριών σχολικών κτιρίων, καθώς την ερχόμενη χρονιά θα προσληφθούν με «μισθό» 180 ευρώ και μεγαλύτερο φόρτο εργασίας αφού θα είναι...
Σχολικές καθαρίστριες σε καθεστώς ...σκλαβιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαλάζια μαχαιρώματα για το πάρκο Αμπελοκήπων
Αρωγός η Περιφέρεια Αττικής στην προσπάθεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να τσιμεντοποιήσει τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς ● Ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να το διασώσει, ενώ οι κάτοικοι...
Γαλάζια μαχαιρώματα για το πάρκο Αμπελοκήπων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Παλλήνη αποκτά δίκτυο αποχέτευσης
Το «πράσινο» φως για την έναρξη της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Παλλήνης άναψε με τη χθεσινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, στο δημαρχείο της πόλης.
Η Παλλήνη αποκτά δίκτυο αποχέτευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Βόλεμα ημετέρων» από Γ. Πατούλη καταγγέλλει ο Γ. Σγουρός
Για μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε Δεξιά περασμένων δεκαετιών καταγγέλλει η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.
«Βόλεμα ημετέρων» από Γ. Πατούλη καταγγέλλει ο Γ. Σγουρός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας