• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.7°C / 14.5°C
  1 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 6.4°C / 10.5°C
  1 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.2°C / 12.3°C
  2 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 5.3°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.7°C / 6.9°C
  0 BF
  70%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 8.7°C
  2 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 3.4°C
  2 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.6°C / 11.2°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.2°C / 15.3°C
  2 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 7.9°C / 10.9°C
  2 BF
  62%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  14°C 11.7°C / 15.2°C
  2 BF
  58%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.6°C
  2 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  2 BF
  60%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.5°C / 7.9°C
  0 BF
  71%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  9°C 4.4°C / 9.0°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.8°C / 13.8°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 14.8°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.1°C / 9.4°C
  0 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 6.5°C / 10.5°C
  1 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  2 BF
  80%
EUROKINISSI (ΦΩΤ.:ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου πριονίζει τα πόδια του ιδρύματος

 • A-
 • A+
Με πρόσχημα την ανάγκη διερεύνησης του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου στο Γηροκομείο, την εγγραφή νέων μελών στο ίδρυμα και την αξιοποίησης της περιουσίας του, ο προσωρινός πρόεδρος Ζώης Κολιός ζήτησε την παράταση της θητείας της διοίκησής του για έναν χρόνο.

Εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών, ο προσωρινός πρόεδρος Ζώης Κολιός με τη νομική σύμβουλο του Γηροκομείου -που θεωρητικά υπερασπίζεται το ίδρυμα στη δικαστική διαδικασία με κατηγορούμενους μέλη της έκπτωτης διοίκησης Μπούμπα- υπέβαλαν αίτηση παράτασης της θητείας της προσωρινής διοίκησης για 12 επιπλέον μήνες.

Το αρμόδιο δικαστήριο, που δεν σχετίζεται φυσικά με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο δικάζει τα κακουργήματα σε βάρος του ιδρύματος, έδωσε με προσωρινή απόφαση παράταση μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2019, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράταση ενός ακόμα χρόνου.

Η αιτιολογία που προβλήθηκε ήταν η ανάγκη να μπορέσει να ολοκληρώσει η συγκεκριμένη διοίκηση την έρευνα για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο (!), να εγγραφούν στο ίδρυμα νέα «εξέχοντα» μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αξιοποιηθεί η περιουσία του Γηροκομείου.

Η αιτιολογία αυτή δεν μπορεί να είναι παρά προσχηματική προκειμένου να παραμείνουν ο προσωρινός πρόεδρος και τα μέλη της πλειοψηφίας στη διοίκηση εφαρμόζοντας για πολλοστή φορά τη μέθοδο των αλλεπάλληλων προσωρινών διαταγών. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι αποκλειστικά η μόνη αρμοδιότητα που έχει η προσωρινή διοίκηση είναι η δικαστική εντολή που εδώ και ενάμιση χρόνο καθυστερεί, δηλαδή «να διεξαχθούν αρχαιρεσίες εντός τριών μηνών».

Κατά συνέπεια όλα όσα λαμβάνουν χώρα με αποφάσεις της προσωρινής διοίκησης απλά υποδηλώνουν την προσπάθεια για πλήρη έλεγχο του ιδρύματος από πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με το Γηροκομείο, ούτε καν είναι μέλη του. Με τη μέθοδο αυτή αποστερούν τη διοίκηση από τους μόνους αρμοδίους, δηλαδή τα τακτικά μέλη.

Στο πλαίσιο της ίδια τακτικής, η προσωρινή διοίκηση Κολιού, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, κατέφυγε ακόμα και σε επιθετικές διώξεις κατά εκείνων που διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές, με συνεχείς καταθέσεις μηνύσεων. Η πλέον ακραία πρόσφατη ενέργεια είναι η αντικατάσταση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Γιάννη Βλάχου στη δίκη του Γηροκομείου, με τη συκοφαντική αιτιολογία για δήθεν ξεπούλημα της περιουσίας του Γηροκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (22/7/2019), ο συγκεκριμένος συνήγορος της πολιτικής αγωγής ήταν ο μόνος που λειτούργησε πραγματικά ως πολιτική αγωγή και όχι ως υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Τελικά στο θυελλώδες διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος Ζώης Κολιός και η πλειοψηφία των μελών έκαναν πράξη την προσβλητική απειλή που είχε διατυπώσει μέσα στο ακροατήριο σε βάρος του συνηγόρου Γ. Βλάχου στις 18 Ιουλίου 2019, «θα κάνω διοικητικό συμβούλιο και θα σε παύσω».

Η προσωρινή διοίκηση επιπλέον αποφάσισε να υποβάλει ακόμα και μηνύσεις σε μέλη των προηγούμενων διοικήσεων και ειδικά σε εκείνους που είναι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του Γηροκομείου: στην Πολυξένη Πραστάκου, στον πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Παπαχρήστο και σε άλλους εργαζομένους, ακόμα και σε δικηγόρους των εργαζομένων.

Τα μέλη αυτής της διοίκησης, προφασιζόμενα διαγωνισμούς, που ποτέ δεν προκηρύχθηκαν νόμιμα ούτε δημοσιεύτηκαν, μισθώνουν ακίνητα του Γηροκομείου με μακροχρόνιες μισθώσεις, αποφασίζουν τη μίσθωση των μαγειρείων του Γηροκομείου σε ιδιώτη για εκμετάλλευση (γεγονός που ρητά απαγορεύεται γιατί εκτός των άλλων δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας).

Η διοίκηση Κολιού εκμεταλλεύεται ακόμα το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν κόβει την παροχή του ρεύματος από φιλανθρωπία, αν και η οφειλή του Γηροκομείου ανέρχεται σε ποσόν άνω του 1.000.000 ευρώ, ενώ στον ιδιώτη μισθωτή των μαγειρείων θα παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Προς το παρόν ακόμα και τώρα ο Δήμος Αθηναίων, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του για την απόφαση παρακολούθησης της χρηστής διοίκησης του ιδρύματος, μοιάζει να μην έχει ακόμα αντιληφθεί τον ρόλο του ως εποπτεύοντας φορέα του ιδρύματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικίνδυνες καθυστερήσεις
Με κίνδυνο να παρέλθει η προθεσμία για την κατάθεση των απαραίτητων εγκλήσεων από την προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών η πρόεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε το ενδεχόμενο απαλλαγής κατηγορουμένων.
Επικίνδυνες καθυστερήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα βάζει τώρα με τους εργαζόμενους το «καθεστώς» του Γηροκομείου
Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατηθούν στη διοίκηση του Γηροκομείου εκείνοι που το οδήγησαν σε πλήρη αφανισμό ● Διαφωτιστικές επιστολές για τις συνθήκες που επικρατούν και τους κινδύνους που διατρέχουν...
Τα βάζει τώρα με τους εργαζόμενους το «καθεστώς» του Γηροκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περίεργες εντάσεις λίγο πριν από τις εκλογές
Κύκλοι που φέρονται να πρόσκεινται στην παλιά διοίκηση, η οποία φέσωσε το Γηροκομείο Αθηνών με 40 εκατ. ευρώ, δημιουργούν εμπόδια πριν από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Κι όλα αυτά ενώ η...
Περίεργες εντάσεις λίγο πριν από τις εκλογές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι βαριές αμαρτίες του Γηροκομείου Αθηνών
Η προσωρινή διοίκηση του ιδρύματος έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά για να στηρίξει τους 110 γέροντες και τους περίπου 100 εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι από το 2010. Τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης,...
Οι βαριές αμαρτίες του Γηροκομείου Αθηνών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Η παρανομία των άλλων δεν νομιμοποιεί τη δική σας»
Την έντονη αντίδραση των δικαστών προκαλούν οι εκτός θέματος απαντήσεις του άλλοτε ισόβιου προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών, Προκόπιου Μπούμπα, ο οποίος χαρακτηρίζει με ευκολία ψευδείς τις καταθέσεις αρκετών...
«Η παρανομία των άλλων δεν νομιμοποιεί τη δική σας»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας