• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.2°C / 33.6°C
  4 BF
  47%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 28.9°C / 36.0°C
  3 BF
  40%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 31.0°C / 34.9°C
  3 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.5°C / 30.9°C
  3 BF
  36%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  4 BF
  62%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 35.0°C
  3 BF
  33%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 25.9°C / 31.4°C
  4 BF
  22%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  2 BF
  37%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.1°C / 29.8°C
  1 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.9°C / 28.9°C
  1 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.4°C / 31.8°C
  2 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.7°C
  2 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  0 BF
  74%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 33.4°C / 33.4°C
  2 BF
  17%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  35°C 33.5°C / 35.1°C
  3 BF
  29%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 29.3°C
  5 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.3°C / 33.8°C
  3 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.1°C / 28.3°C
  3 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 28.9°C / 33.7°C
  3 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  1 BF
  50%

Ο Μάνος και ο Κωνσταντίνος, Δομαζάκης ετοιμάζονται για τη μάχη της γενικής συνέλευσης της Creta Farms που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιχειρηματική βεντέτα στην Creta Farms

 • A-
 • A+

Δραματικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Creta Farms, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κρήτης αλλά και της χώρας.

Ο επιχειρηματικός πόλεμος μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη από το Ρέθυμνο φαίνεται πως οδηγεί σε αδιέξοδο την εταιρεία που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στον κλάδο των τροφίμων, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς αλλά και με σημαντική δραστηριότητα σε απαιτητικές αγορές όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σφοδρή αντιπαράθεση του Κώστα Δομαζάκη με τον αδελφό του Μανώλη έχει αντικαταστήσει την παλαιότερη σύμπνοια που οδήγησε στην καθιέρωση της εταιρείας.

Από τον περασμένο Απρίλιο ο Κώστας Δομαζάκης έχει καταγγείλει την ύπαρξη «βαρύτατων εγκληματικών πράξεων εις βάρος της εταιρικής περιουσίας», υποβάλλοντας αίτημα διαχειριστικού ελέγχου, ενώ προβάλλει αξιώσεις ύψους 11,6 εκατ. ευρώ για ταμειακές διευκολύνσεις που ο ίδιος παρείχε στην εταιρεία την περίοδο 2005 – 2006.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Δομαζάκης έχει καταγγείλει τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από το ταμείο της Creta Farms σε άλλη, άγνωστη στους μετόχους «συνδεδεμένη» εταιρεία στην Κύπρο, χωρίς παραστατικά και χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ, πάντα σύμφωνα με τον Κ. Δομαζάκη, σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό του αδελφού του στις ΗΠΑ.

Τις κατηγορίες αυτές φυσικά αρνείται ο Μανώλης Δομαζάκης, απειλώντας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του αδελφού του, τον οποίο ήδη έχει απομακρύνει, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις εκτελεστικές θέσεις της εταιρείας, παρ’ ότι και οι δύο κατέχουν ποσοστό 40,08% της εταιρείας.

Τελειώνουν τα αποθέματα (;)

Στο τελευταίο επεισόδιο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, ο Κώστας Δομαζάκης παραχώρησε τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας πως τα αποθέματα έτοιμου προϊόντος της εταιρείας έχουν πέσει στους 500 τόνους (από 1.350 τόνους που ήταν στο τέλος Μαρτίου), εκτιμώντας μάλιστα πως «η Creta Farms δεν θα μπορέσει να αντέξει για περισσότερο από 15 ημέρες καθώς ήδη γίνεται ορατή η έλλειψη επώνυμων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ αλλά και κρέατος που προμήθευε η εταιρεία στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης».

Ο Κώστας Δομαζάκης ανακοίνωσε πως υπάρχει στρατηγικός επενδυτής που θέλει να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία, εφόσον όμως αναλάβει ο ίδιος τη διοίκηση.

Ολα τα παραπάνω, τόσο οι καταγγελίες για έλλειψη αποθεμάτων όσο και τα περί ύπαρξης στρατηγικού επενδυτή, δεν γίνονται σε ανύποπτο χρόνο αλλά εν όψει της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, που πραγματοποιείται υπό το βάρος όλων των τελευταίων εξελίξεων.

Για τις καταγγελίες του Κώστα Δομαζάκη η Creta Farms εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η εταιρεία PWC δεν επιβεβαιώνεται καμιά υποχρέωση της εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη. Επίσης τονίζεται πως τα τρία από τα 11,6 εκατομμύρια αφορούν προσωπικό δάνειο του Κώστα Δομαζάκη, «στο οποίο φυσικά ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms».

Η έκθεση του ελεγκτικού οίκου έχει ήδη κοινοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προς ενημέρωση των επενδυτών, όπως αναφέρει η Creta Farms. Σε ό,τι αφορά δε την επάρκεια των αποθεμάτων έτοιμου προϊόντος, από την πλευρά της εταιρείας δεν δόθηκε κάποια απάντηση.

Οι εξελίξεις στην εταιρεία αναμένονται καταιγιστικές υπό το βάρος όλων των παραπάνω αποκαλύψεων, ενώ διάχυτη είναι η αγωνία τόσο των περίπου 200 εργαζομένων στο Ρέθυμνο (κυρίως αλλοδαπών) όσο και αυτών στα κεντρικά της εταιρείας στην Αθήνα.

Κάθε εξέλιξη έχει άμεσες επιπτώσεις και σε άλλες εταιρείες (προμηθευτές, επιχειρήσεις τροφίμων κτλ) ειδικά στην Κρήτη όπου η Creta Farms κατέχει δεσπόζουσα θέση.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα αβεβαιότητας μεταφέρεται και στους μετόχους αλλά και στις τράπεζες έναντι των οποίων είναι εκτεθειμένη η αλλαντοβιομηχανία, έχοντας παραχωρήσει ποσοστό 19% των μετοχών στα πιστωτικά ιδρύματα.
 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Creta Farms: ώρα μηδέν
Σε πόλεμο ανακοινώσεων συνεχίζουν να επιδίδονται οι δύο πλευρές της οικογένειας Δομαζάκη για το μέλλον της Creta Farms, με τους 850 εργαζομένους της εταιρείας να παραμένουν σε καθεστώς αγωνίας.
Creta Farms: ώρα μηδέν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΕΒΖ απέκτησε νέα διοίκηση
Λίγο πριν από την ένταξή της στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, λύση που φαίνεται να προκρίνει η Τράπεζα Πειραιώς, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης διορίστηκαν νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, που δεν...
Η ΕΒΖ απέκτησε νέα διοίκηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυπριακή offshore πίσω από τα κυλικεία των Ενόπλων Δυνάμεων που έβαλαν λουκέτο
Πώς μια μονοπωλιακή επιχείρηση με τζίρο εκατομμυρίων έκλεισε σε μια νύχτα. Κυπριακή υπεράκτια εταιρεία του κουνιάδου του εφοπλιστή Β. Ρέστη ήταν πίσω από την «Κοτσάμπασης και ΣΙΑ» που διαχειριζόταν τρεις...
Κυπριακή offshore πίσω από τα κυλικεία των Ενόπλων Δυνάμεων που έβαλαν λουκέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατεβάζει ρολά πρότυπη μονάδα
Να κατεβάσει ρολά ετοιμάζεται ύστερα από δέκα χρόνια λειτουργίας η γαλακτοβιομηχανία Χίου «Πελινναίον Α.Ε.», βυθίζοντας στην απελπισία τους ελάχιστους εργαζομένους που έχουν απομείνει εκεί, αλλά και τους...
Κατεβάζει ρολά πρότυπη μονάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τώρα και ιερές ΑΠΕ στην Κρήτη
Εταιρεία λαϊκής βάσης για την εκμετάλλευση της «πράσινης» ενέργειας σχεδιάζει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Εντονες αντιδράσεις από τα κινήματα του νησιού, που μιλούν για ακόμα μία συγκαλυμμένη προσπάθεια...
Τώρα και ιερές ΑΠΕ στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Ηράκλειο δίπλα στη ΒΙΟΜΕ
Μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης εκτείνεται το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ. Από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη διοργανώνεται τριήμερο αλληλεγγύης και ενημέρωσης ενώ στο κέντρο της πόλης, στη...
Το Ηράκλειο δίπλα στη ΒΙΟΜΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας