Αθήνα, 13°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
14.8° 11.6°
2 BF
84%
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις
10°C
11.4° 7.4°
2 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 11.0°
3 BF
77%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
4°C
3.9° 3.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
4 BF
81%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.2° 6.8°
1 BF
72%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.5° 4.4°
0 BF
70%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.1° 9.1°
2 BF
84%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.8° 14.8°
2 BF
82%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.8° 11.8°
3 BF
81%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 14.9°
5 BF
82%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
4 BF
82%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.7° 13.7°
2 BF
72%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
10.7° 8.9°
0 BF
81%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 11.5°
1 BF
92%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.8°
0 BF
91%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
12°C
14.3° 11.8°
0 BF
89%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
1 BF
73%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
9.7° 7.5°
2 BF
94%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.8° 6.8°
1 BF
88%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 21/5/2019

Θέλει να σβήσει τις «Ακροδεξιές Μουτζούρες»

Από τον κ. Νικόλαο Ταλλά, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη (πλέον) Κ. Μουτζούρη, λάβαμε επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

Την 21.5.2019 στην ηλεκτρονική σας σελίδα και ακολούθως στην έντυπη έκδοση και σύμφωνα με το άρθρο του κ. Παγούδη Γεωργίου, αποκαλείται εμένα και την γυναίκα μου «ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ» συκοφαντώντας μας με αποτέλεσμα την στοχοποίησή μας, χωρίς να μας γνωρίζετε, ούτε και για την εν γένει ζωή μας.

Για ενημέρωσή σας και αποκατάσταση της αλήθειας που εκτιμώ ότι κόπτεστε σας ενημερώνω:

Το Πάσχα σε ιδιωτικό ταξίδι μου επισκέφτηκα με την σύζυγό μου τα Οχυρά ΡΟΥΠΕΛ και την γύρω περιοχή στην οποία διετέλεσα Στρατιωτικός Διοικητής για 3 χρόνια.

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών υπάρχει το λαογραφικό – ιστορικό μουσείο του φίλου μου Μιχάλη Τσαρτσίδη στο οποίο εκτίθεται υλικό από τις μάχες των Γερμανών στα οχυρά (Γερμανικό – Ελληνικό), λαογραφικό και άλλο υλικό.

Εκανα με την σύζυγό μου το «λάθος» να φωτογραφηθώ με το παραπάνω υλικό χωρίς να πάρω την άδεια μερικών μιας και ήθελα να διαφημίσω το μουσείο και την υπέροχη συλλογή του φίλου μου. Εγκλημα μεγάλο.

Η εφημερίδα σας ανακάλυψε και δημοσίευσε τον ακροδεξιό. Προφανώς κάποιος αριστερός εθνοσωτήρας μπήκε στο προφίλ μου στο Facebook είδε τις φωτογραφίες μου από το εν λόγω μουσείο (σας τις στέλνω συνημμένα) απομόνωσε μία και με σταλινική μέθοδο έστειλε την φωτό στην εφημερίδα σας. Εσείς που αμέσως ανακαλύψατε τον ακροδεξιό αναρτήσατε την φωτό με λεζάντα. «Ο Ταλλάς μπροστά στη σβάστικα στο λαογραφικό ιστορικό μουσείο του Μιχάλη Τσαρτσίδη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών». Επίσης με το σχόλιό σας τίτλος Ακροδεξιές Μουτζούρες, συκοφαντείτε και στοχοποιείτε εμένα και την γυναίκα μου. Οταν πάτε σε ένα ιστορικό μουσείο και μάλιστα σε Γερμανική πτέρυγα εποχής 1942 φωτό με την Μέρκελ θα βγάλετε;

Αναρωτιέμαι πως δεχθήκατε μία τέτοια πληροφορία χωρίς να την διασταυρώσετε εσείς που σαν εφημερίδα έχετε κύρος. Ο πληροφοριοδότης σας σας ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες και όχι η μοναδική που δημοσιεύσατε; Μπορεί να έχει ίσως και εμπάθεια απέναντί μου. Γιατί δεν νομίζω ότι σαν εφημερίδα μπαίνετε στα προφίλ στο FB του καθενός για να βρείτε ειδήσεις. Σκεφτήκατε ότι ίσως σας χρησιμοποίησαν για προσωπικές αντιπάθειες;

Παραμονή των εκλογών αναφέρθηκε στην αστυνομία η στοχοποίηση μου καθώς άτομα με προσέγγισαν και με πρόσβαλαν. Στο επεισόδιο αυτό δεν είστε άμοιροι των ευθυνών σας καθώς η λανθασμένη και μη διασταυρωμένη δημοσίευσή σας έφερε δυσμενή επακόλουθα για εμένα και την οικογένειά μου.

Την προσπάθεια σας εκλαμβάνω ότι θέλατε να πλήξετε εκτός από εμένα σαν περιφερειακό σύμβουλο, την γυναίκα μου ως υποψήφια στην κοινότητα Μυτιλήνης και τον πρύτανη κύριο Μουτζούρη Κων/νο εκλεγμένος τώρα Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ότι δήθεν έχει στον συνδυασμό του ακροδεξιό σύμβουλο ενόψει εκλογών.

Επίσης αφήνετε υπονοούμενα για την γυναίκα μου Ταλλά Αγγελίτσα, με τον συνδυασμό που κατέβηκε για την κοινότητα Μυτιλήνης για πογκρόμ, κτλ. Η γυναίκα μου δεν έχει καμία σχέση με πογκρόμ και πλατείες που αναφέρετε ούτε κατηγορείται για οτιδήποτε.

Παρακαλώ πάρα πολύ επειδή ήμουν Ελληνας Αξιωματικός και για 36 χρόνια υπηρέτησα την Πατρίδα χωρίς κομματικές ταμπέλες, όπως και σήμερα (δεν είμαι εγγεγραμμένο μέλος σε καμία πολιτική οργάνωση ούτε και η γυναίκα μου), επειδή η φωτό και τα γραφόμενα σας δεν αποτυπώνουν την αλήθεια, γι’ αυτό παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε την παρούσα επιστολή μου, να ανακαλέσετε ζητώντας έτσι δημόσια συγνώμη, επιφυλασσόμενος κάθε έννομου συμφέροντός μου.

Η απάντηση του συντάκτη μας

Αρνείται λοιπόν ο κ. Ταλλάς τον πολιτικό χαρακτηρισμό του «ακροδεξιού», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και ως «συκοφαντικό», και ούτε λίγο-ούτε πολύ τον αποδίδει σε κάποια «σταλινική συνωμοσία αριστερού εθνοσωτήρα».

Θα αγνοήσουμε την ακροδεξιά φρασεολογία που ο ίδιος χρησιμοποιεί και θα μείνουμε στη συσκότιση που προσπαθεί να δημιουργήσει για το ακροδεξιό πολιτικό του παρελθόν αλλά και του παρόντος χρόνου. Στην επιστολή του ο ίδιος αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα υπόλοιπα στοιχεία που περιγράφουν με ακρίβεια την πολιτική του διαδρομή.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι ο κ. Νικόλαος Ταλλάς το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με το κόμμα Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ενώ είναι ενεργό μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης. Το αρνείται;

Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο κόμμα, που εμφανίστηκε το 2011, ήταν δημιουργία απόστρατων αξιωματικών του στρατού και της αστυνομίας και σαφέστατα τοποθετούνταν στον εθνικιστικό χώρο. Οι εξαγγελίες τους αφορούσαν μεταξύ άλλων την απαγόρευση δράσης των πολιτικών νεολαιών στον χώρο των Πανεπιστημίων, τον επαναπατρισμό όλων των «λαθρομεταναστών» και αρκετά ακόμα... δημοκρατικά μέτρα. Οσο για την ιδεολογία τους; Διαβάζουμε τα εξής: «Δεν είναι η ώρα για διχαστικές πολιτικές, δήθεν ιδεολογίες, πίσω από τις οποίες κρυβόταν η βουλιμία για τη νομή της εξουσίας και τίποτα άλλο. Μία είναι η ιδεολογία μας. Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ. Αυτό το ευγενές συναίσθημα που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά ΑΞΙΟ να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό ον αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Εθνος και μια Πατρίδα».

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα συνενώθηκε στην πορεία με το ΠΑΤΡΙΕ, που πρόεδρο είχε τον πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελ. Συναδινό, με στόχο να συσπειρώσει όλο τον εθνικιστικό χώρο μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής.

Μας λέει ο κ. Ταλλάς «δεν είμαι εγγεγραμμένο μέλος σε καμία πολιτική οργάνωση ούτε και η γυναίκα μου», την ώρα που η σύζυγός του σαφώς μετείχε στον επίσης ακροδεξιό συνδυασμό «Ελεύθεροι Πολίτες» με συνυποψήφιους μέλη της επίσης ακροδεξιάς Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης, ορισμένοι εκ των οποίων φιγουράρουν ως πρωταίτιοι κακουργηματικών πράξεων κατά το ρατσιστικό πογκρόμ της Πλατείας Σαπφούς. Το αγνοεί άραγε και αυτό; Φαντάζομαι όχι, αφού μεταξύ άλλων, την επομένη του δημοσιεύματος, γνωστός και μη εξαιρετέος πρωτοστάτης των επεισοδίων διέδιδε στη Μυτιλήνη τις προθέσεις του κ. Ταλλά σε σχέση με το δημοσίευμά μας.

Οσο για τον ίδιο, σαφέστατα δήλωνε την υποστήριξή του στους «Ελεύθερους Πολίτες» διά ζώσης στην παρουσίαση των γενικών θέσεων της Κίνησης (ξενοδοχείο «Ελύσιον», 12/12/2018), εκδήλωση στην οποία εμφανίστηκε και ως συντονιστής.

Παράλληλα ο κ. Ταλλάς μετείχε στη μυστική ομάδα του Facebook της Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης από τις 7/4/2019. Πρόκειται για τη σελίδα που πριν από 14 μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο της ερευνών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των κακουργηματικών πράξεων που τους αποδίδει η δικογραφία της αστυνομίας.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και την παραδοχή του κ. Μουτζούρη, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, της στήριξης του συνδυασμού του από τη Χρυσή Αυγή, «που είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Αρειο Πάγο», όπως έσπευσε να δηλώσει σε συνέντευξή του.

Ας μην κουράζεται λοιπόν ο κ Ταλλάς. Ο όρος «ακροδεξιός» αποτελεί πολιτικό χαρακτηρισμό - και το γνωρίζει. Αν εκείνος τον θεωρεί προσβλητικό και μειωτικό για την προσωπικότητά του, ας φροντίσει να πάρει αποστάσεις στο μέλλον. Διότι το παρόν τον διαψεύδει. Και δεν πείθει κανέναν.

Ως προς τη φωτογράφησή του μπροστά από τα ναζιστικά σύμβολα-εκθέματα στο μουσείο του φίλου του, πρώτοι εμείς αναφέραμε το σημείο λήψης, απλώς αποτελεί το κερασάκι στην ακροδεξιά-εθνικιστική τούρτα που σερβίρει ο ίδιος στους ψηφοφόρους του. Η απορία πάντως παραμένει και ας μη διατυπώθηκε. Πόσοι άνθρωποι άραγε φωτογραφίζονται χαμογελαστοί μπροστά σε σύμβολα μίσους και οδύνης για εκατομμύρια συνανθρώπους μας;

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θέλει να σβήσει τις «Ακροδεξιές Μουτζούρες»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας