Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η διαδικασία για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η διαδικασία για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

  • A-
  • A+

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για τον διορισμό μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) εν όψει της τοποθέτησης 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, αρχής γενομένης από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέλει και μπορεί να στηρίξει την ελληνική κοινωνία στο σύνολο, και ειδικά τα πιο ευαίσθητα μέλη της.

Για πρώτη φορά διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί στον τομέα αυτό που για εμάς ήταν και παραμένει προτεραιότητα.

Το νέο σχολικό έτος 4.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό θα στηρίξουν τις οικογένειες και τους μαθητές που μέσα από τις δυσκολίες αποδεικνύονται πολύ πιο άριστοι από εκείνους που η αντιπολίτευση θεωρεί “άριστους”» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Στην ιστοσελίδα

Πριν από την κατάθεση των δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι που δεν έχουν ηλεκτρονικό φάκελο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) πρέπει πρώτα να εγγραφούν ως χρήστες στο https://opsyd.sch.gr/.

Οσοι διατηρούν ηλεκτρονικό φάκελο, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς, πρέπει να ελέγξουν αν τα στοιχεία (προσόντα, κριτήρια, ιδιότητες) εξακολουθούν να είναι καταχωρισμένα και επικυρωμένα κατόπιν των αναγκαίων διεργασιών προσαρμογής στο νέο σύστημα διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΚΕΦ. Ε΄ του ν. 4589/2019).

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατεβάσουν την ειδική έντυπη αίτηση από τον σύνδεσμο http://tiny.cc/xkae6y, στην οποία πρέπει:

1 Να καταγράψουν τα ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα πεδία/στοιχεία από τον ηλεκτρονικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ.

2 Να καταγράψουν τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν για πρώτη φορά και να δηλώσουν το αντίστοιχο προσόν/κριτήριο/ιδιότητα που επικαλούνται στη σχετική ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητάς τους στο ΑΣΕΠ.

3 Να καταγράψουν τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν για τυχόν τροποποίηση ή συμπλήρωση ήδη καταχωρισμένων και επικυρωμένων στοιχείων/πεδίων στον ηλεκτρονικό τους φάκελο.

Πέραν των παραπάνω, απαιτείται η προσκόμιση τυχόν πιστοποιητικού ή βεβαίωσης απ’ όπου προκύπτει η διάρκεια και η ημερομηνία έναρξης και λήξης επιμόρφωσης ή σεμιναρίου επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από ΑΕΙ ή άλλο φορέα του Δημοσίου που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, για την επιπλέον μοριοδότηση.

Η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας 50% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου είναι υποχρεωτική για όλους τους ενδιαφερόμενους -ακόμα και για αυτούς που είχαν λάβει στο παρελθόν σχετικό ευεργέτημα- ενώ απαιτείται και η υποβολή εγγράφων που αποδεικνύουν την τυχόν προϋπηρεσία σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), του τρέχοντος σχολικού έτους ή και προηγούμενων, που δεν είναι καταχωρισμένη στο ΟΠΣΥΔ.

Διευκρινίσεις

Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, για προϋπηρεσίες παρελθόντων ετών καθώς και για δημόσιες προϋπηρεσίες της ημεδαπής (αναπληρωτή ή και ωρομίσθιου εκπαιδευτικού) του τρέχοντος σχολικού έτους.

Ολα τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με την έντυπη αίτηση κατατίθενται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υποψηφίου.

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο ΟΠΣΥΔ σε περισσότερους του ενός κλάδου Ειδικής Αγωγής και οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, υποβάλλουν δικαιολογητικά σε μία μόνο Διεύθυνση (Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας) Εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση, δε, κατά την οποία προσκομίζονται βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ή και αποδεικτικά ένταξης σε νέο εκπαιδευτικό κλάδο, τότε η κατάθεση γίνεται υποχρεωτικά σε Διεύθυνση της αντίστοιχης βαθμίδας εκπαίδευσης με τη βαθμίδα στην οποία προσφέρθηκε η προϋπηρεσία ή ανήκει ο νέος κλάδος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέσα σε μία ώρα 680 κεραυνοί και 60 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αττική
Δυνατές βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες με συνοδεία χαλαζοπτώσεων σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στην Αττική. Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν μετά το μεσημέρι από το δίκτυο μετεωρολογικών...
Μέσα σε μία ώρα 680 κεραυνοί και 60 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοιχτή συνάντηση ενάντια στο AirBnB και την τουριστική ανάπτυξη
H «Πρωτοβουλία κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών» καλεί την Κυριακή σε συνάντηση για «να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του AirBnB και της τουριστικής ανάπτυξης» όπως λένε οι διοργανωτές.
Ανοιχτή συνάντηση ενάντια στο AirBnB και την τουριστική ανάπτυξη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αρνητική η πρόταση του εισαγγελέα σε νέα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα
Ο εισαγγελέας Βόλου ζητά να απορριφθεί το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια, εν όψει της εξέτασης του αιτήματός του από το Συμβούλιο των Φυλακών Βόλου στις 21 Ιουνίου.
Αρνητική η πρόταση του εισαγγελέα σε νέα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ίδιο λουκέτο θα κλείσει και τα σπίτια μας...
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι 91 εργαζόμενοι του εργοστασίου στην Κάτω Αχαγιά ενάντια στις αποφάσεις του ομίλου οι οποίες τους οδηγούν στην ανεργία και την απεμπόληση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Το ίδιο λουκέτο θα κλείσει και τα σπίτια μας...
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ολική ανάπλαση στο Μάτι
Οι βασικές παρεμβάσεις αφορούν την απελευθέρωση της παράκτιας ζώνης, εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της, προβλέπονται κάθετοι πεζόδρομοι και βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Ολική ανάπλαση στο Μάτι
ΥΓΕΙΑ
Ευρωπαϊκή έγκριση της γονιδιακής θεραπείας για τη μεσογειακή αναιμία
Το «πράσινο» φως στη γονιδιακή θεραπεία για τη μείζονα β-θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) σε ασθενείς άνω των 12 ετών, άναψε πριν από λίγες ημέρες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Ευρωπαϊκή έγκριση της γονιδιακής θεραπείας για τη μεσογειακή αναιμία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας