Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κλειστά τα λιμάνια, δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κλειστά τα λιμάνια, δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

  • A-
  • A+

«Λουκέτο» μπαίνει την Πρωτομαγιά και στα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο 1η Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ καλούν τα μέλη του Σωματείου τους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται από τα σωματεία στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και χαρακτηρίζουν την Πρωτομαγιά «μέρα τιμής και μνήμης για όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

Τονίζουν επίσης ότι «το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας δεν μπόρεσε ούτε φέτος να υλοποιήσει το αυτονόητο, να οργανώσει και να συντονίσει μια κοινή Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά. Γι’ αυτό ευθύνονται κυρίως εκείνες οι δυνάμεις που επιλέγουν την περιχαράκωση και το σεχταρισμό του συνδικαλιστικού κινήματος παρά τις δηλώσεις τους ότι δήθεν υπερασπίζονται τους εργαζόμενους. Τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στον Πειραιά όμως είναι οξύτατα και κοινή απαίτηση είναι η συνεννόηση και η ενότητα στους αγώνες που δυστυχώς το Εργατικό Κέντρο Πειραιά δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Αναφερόμενοι στα προβλήματα του κλάδου τους σημειώνουν ότι για τους λιμενεργάτες αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων, διατήρηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων, θεσπισμένων κανόνων προστασίας της υγείας και ασφάλειας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ:

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται από τα σωματεία την Πρωτομαγιά στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής και μνήμης για όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Είναι μέρα μνήμης και αγώνα που αφήνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές για συνέχιση της πάλης της εργατικής τάξης.

Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στις μέρες μας που η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οδηγούν σε αύξηση των ανισοτήτων, περιστολή της δημοκρατίας και απειλούνται εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πολεμικές συγκρούσεις σε γειτονικές μας χώρες οδηγούν στην καταστροφή ολόκληρους λαούς με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένων ανθρώπων. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων αδίστακτα καταδικάζουν ολόκληρες κοινωνίες στην ισοπέδωση. Βασικά εργαλεία στα χέρια των ισχυρών είναι οι θρησκευτικοί, οι εθνικιστικοί φανατισμοί και ο φασισμός που τροφοδοτούν τη μισαλλοδοξία και δημιουργούν συγκρούσεις. Ο λαός μας όμως ξέρει από ξεριζωμούς και έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και την ανθρωπιά του στους χιλιάδες πρόσφυγες που γλίτωσαν διωγμένοι από τον τόπο τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να θέτει διαρκώς το αίτημα για ειρήνευση και τερματισμό των πολέμων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ειρήνη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χειραφετηθούν οι λαοί και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωτοστατεί και να οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων. Οφείλει να αφήσει πίσω του τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα φαινόμενα παθογένειας και παρακμής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους εξυπηρετούν εργοδοτικά ή κομματικά συμφέροντα και με ενότητα, αυτονομία, διαφάνεια και αλληλεγγύη να συγκροτήσουμε ευρείες αγωνιστικές προοδευτικές πλειοψηφίες για να παλέψουμε για διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και προστασία των εργατικών κατακτήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς

∆υστυχώς, το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας δεν μπόρεσε ούτε φέτος να υλοποιήσει το αυτονόητο, να οργανώσει και να συντονίσει μια κοινή Πρωτομαγιάτικη απεργιακή

συγκέντρωση στον Πειραιά. Γι’αυτό ευθύνονται κυρίως εκείνες οι δυνάμεις που επιλέγουν την περιχαράκωση και το σεχταρισμό του συνδικαλιστικού κινήματος παρά τις δηλώσεις τους ότι δήθεν υπερασπίζονται τους εργαζόμενους. Τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στον Πειραιά όμως είναι οξύτατα και κοινή απαίτηση είναι η συνεννόηση και η ενότητα στους αγώνες που δυστυχώς το Εργατικό Κέντρο Πειραιά δεν μπορεί να υλοποιήσει.

Για τους λιμενεργάτες αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων, διατήρηση

ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων, θεσπισμένων κανόνων προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Στο λιμάνι του Πειραιά οι εργαζόμενοι είμαστε οργανωμένοι στα συνδικάτα μας και γνωρίζουμε πώς να υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικαιώματα και τα δίκαια μας.

Ο κλάδος μας συνεχίζει και διεκδικεί την ανανέωση συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Οι λιμενεργάτες γνωρίζουμε ότι η συσπείρωση, η ενότητα και η αποφασιστικότητα είναι τα όπλα μας για να παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων.

Η Πρωτομαγιά είναι ένας ακόμα σταθμός στη δράση και τους αγώνες της Ένωσης μας».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλειστά τα εμπορικά λιμάνια την Τετάρτη
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του...
Κλειστά τα εμπορικά λιμάνια την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα
Απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Άγνωστο παραμένει εάν η απεργία θα κλιμακωθεί ή όχι. Αυτό θα...
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλειστά τα λιμάνια, δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας
Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου, καθώς τα πλοία όλων των κατηγοριών θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Λουκέτο και στα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς η...
Κλειστά τα λιμάνια, δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά
Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μαΐου καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η έναρξη της...
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά
Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν την Πρωτομαγιά τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η απεργία θα ξεκινήσει...
Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας