• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 18.2°C / 22.4°C
  2 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 17.7°C
  1 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 20.0°C / 22.6°C
  4 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 17.0°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 14.6°C
  4 BF
  67%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.0°C / 17.7°C
  0 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 14.1°C
  3 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 18.6°C / 20.7°C
  1 BF
  73%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 23.2°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 16.9°C / 20.9°C
  3 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 22.9°C
  5 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 15.7°C
  4 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 20.9°C / 21.9°C
  0 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 18.5°C
  3 BF
  55%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.3°C / 20.0°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 24.8°C
  3 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.5°C / 22.6°C
  3 BF
  67%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 13.3°C
  2 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 18.2°C
  3 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  58%

Για την εν λόγω υπόθεση με τα υδρόμετρα, έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος τόσο του δημάρχου (φωτ.) όσο και άλλων δημοτικών παραγόντων

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακριβά μου υδρόμετρα...

 • A-
 • A+
Εγγύηση 25.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος πλήρωσε ο «γαλάζιος» δήμαρχος Σιθωνίας Χαλκιδικής που κατηγορείται για το σκάνδαλο με την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης του δήμου ● Σε εξέλιξη και άλλη εισαγγελική έρευνα για σειρά «σκανδάλων» που καταγγέλθηκαν από αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας

Νέοι μπελάδες με τη Δικαιοσύνη για τον «γαλάζιο» δήμαρχο Σιθωνίας Χαλκιδικής Ιωάννη Τζίτζιο, που χρειάστηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 25 χιλιάδων ευρώ και να ικανοποιήσει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πολυγύρου για καταγγελλόμενο σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, σχετικό με τον έλεγχο αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης στην περιοχή του.

Ο κ. Τζίτζιος ελέγχεται με παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς Βόρειας Ελλάδας για σειρά παρατυπιών που έφτασαν στη Δικαιοσύνη με ογκώδη φάκελο, ο οποίος κατατέθηκε από άλλους αυτοδιοικητικούς.

Για την εν λόγω υπόθεση με τα υδρόμετρα, ωστόσο, έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα τόσο εις βάρος του δημάρχου όσο και άλλων δημοτικών παραγόντων.

Σύμβαση ύψους 9,4 εκατ.

Η δικογραφία σχετίζεται με προμήθεια έργου για την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης του Δήμου Σιθωνίας και συγκεκριμένα την ηλεκτρονική-ψηφιακή παρακολούθηση συστημάτων ύδρευσης. Ο εκσυγχρονισμός αφορούσε την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών ικανών να ενημερώνουν για τυχόν διαρροή νερού και να καταμετρούν με ακρίβεια την κατανάλωση μέσω λογισμικού. Η σύμβαση προμήθειας όμως, ύψους 9,4 εκατ. ευρώ, είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Εκθεση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (18 Φεβρουαρίου 2016) αναφέρει πως «διαπιστώθηκε ότι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης και συμβασιοποίησης του ελεγχόμενου υποέργου, δεν είχε όμως αρχίσει η εκτέλεσή του».

Υπό αυτές τις συνθήκες το έργο σταμάτησε, αλλά με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής τον Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε διαταγή πληρωμής προς τον εργολάβο που είχε αναλάβει για 3 εκατ. ευρώ ως εκτελέσαντα τμήμα του έργου. Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα και μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη εισαγγελική έρευνα για σειρά «σκανδάλων» που καταγγέλθηκαν από επίσης αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας. Μεταξύ άλλων καταγγέλλονται:

● Καταπάτηση κοινοτικής περιουσίας (οικόπεδα, γήπεδο Νικήτης κ.λπ.) συνολικής έκτασης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, η αξία της οποίας εκτιμάται σε τουλάχιστον 300 χιλιάδες ευρώ, για την οποία η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτε προκειμένου να την προστατεύσει. Μάλιστα, σιωπηρά φέρεται να έχει ανεχτεί ακόμη και μετεγγραφές στο Υποθηκοφυλακείο.

● Μη εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα κατάχρηση του δημόσιου χώρου στην παραλία της Νικήτης από ιδιώτες, αλλά και παράνομη αδειοδότηση νυχτερινών κέντρων στον ιστορικό και διατηρητέο οικισμό του χωριού.

● Ασφαλτοστρώσεις και επισκευές λόγω ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία ουδέποτε υπήρξαν.

● Καταβολή άνω των 20 εκατ. ευρώ από το δημοτικό ταμείο, κυρίως με διαταγές πληρωμής, από το 2010 έως σήμερα, σε εργολάβους και προμηθευτές χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες (μελέτες, δημοπρασίες κ.λπ.).

● Αναθέσεις μεγάλων έργων με κατάτμηση (προκειμένου να γίνουν απευθείας χωρίς διαγωνισμό).

● Μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών στα έργα (π.χ. ανάπλαση παραλίας Νικήτης) με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων και κόστος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον δήμο στις διενέξεις με εργολάβους.

● Εκδοση ψευδών βεβαιώσεων για κάθε χρήση (άδειες καταστημάτων, πολεοδομικές κ.λπ.). Ο ίδιος ο δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, έχει εκδώσει ψευδή βεβαίωση ακόμη και για τη μόνιμη κατοικία του (που είναι σε άλλο δήμο).

● Στον δήμο δεν γράφονται και δεν υπάρχουν επίσημα πρακτικά υπογεγραμμένα από δημοτικούς συμβούλους ούτε τηρούνται νομίμως τα βιβλία αποφάσεων.

● Για περιπτώσεις που ο δήμαρχος πρέπει να πάει στα δικαστήρια ορίζονται προσωπικοί δικηγόροι, τους οποίους βεβαίως πληρώνει ο δήμος.

● Δεν γίνεται ο προβλεπόμενος απολογισμός - λογοδοσία.

● Πρακτικές «κλειστών θυρών» ακολουθούνται τόσο στο λιμενικό ταμείο του δήμου όσο και στην τουριστική επιχείρηση στο Πλατανίτσι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή του δημάρχου Σιθωνίας στην «Εφ.Συν.»
Λάβαμε επιστολή από τον δήμαρχο Σιθωνίας Χαλκιδικής Ιωάννη Τζίτζιο αναφορικά με το δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής για επέμβαση του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης σε καταγγελλόμενα σκάνδαλα στον δήμο...
Επιστολή του δημάρχου Σιθωνίας στην «Εφ.Συν.»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κάδοι ανακύκλωσης... σκανδάλων
Οι κάδοι ανέδιδαν δυσοσμία... σκανδάλου. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου παραπέμπονται να δικαστούν πέντε ανώτεροι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο ιδιοκτήτης εταιρείας που ανακηρύχθηκε...
Κάδοι ανακύκλωσης... σκανδάλων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και οι 21 κάτοικοι ομόφωνα αθώοι
Η έδρα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης κατανόησε νωρίς ότι πρόκειται για ένα σαθρό κατηγορητήριο, αφού οι πρώτοι από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν σε κανέναν από τους κατηγορούμενους...
Και οι 21 κάτοικοι ομόφωνα αθώοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλλα 7 εκατ. ευρώ «ζημιά» λόγω Παπαγεωργόπουλου
Βαρέλι δίχως πάτο... το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης Παπαγεωργόπουλου. Νέα «λυπητερή» επτά εκατομμυρίων ευρώ έφτασε αιφνιδιαστικά στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Οικονομική Επιθεώρηση για χρηματικά...
Αλλα 7 εκατ. ευρώ «ζημιά» λόγω Παπαγεωργόπουλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΑΤ εναντίον κατοίκων ξανά στη Νικήτη Χαλκιδικής
Νέο επεισόδιο στη Νικήτη της Χαλκιδικής με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης να στέλνει ξανά μπουλντόζες να κατεδαφίσουν τους βράχινους αμμοκράτες με την παρουσία ΜΑΤ.
ΜΑΤ εναντίον κατοίκων ξανά στη Νικήτη Χαλκιδικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Γαλάζιο» σχίσμα για τη ΔΕΘ
Επτά δήμαρχοι, οι περισσότεροι στελέχη της Ν.Δ., υπό τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ και ζητούν τη μετεγκατάστασή της.
«Γαλάζιο» σχίσμα για τη ΔΕΘ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας