Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στη Ρόδο μεταφέρεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ
Πηγή: ΠΑΜΕ

Στη Ρόδο μεταφέρεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ

  • A-
  • A+

Στην πόλη της Ρόδου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη, το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που είχε ματαιωθεί εν μέσω διαμαρτυριών στην Καλαμάτα, μεταφέρθηκε η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Ρόδου, ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου και καταγγέλλοντας τις διαδικασίες της πλειοψηφίας της διοίκησης.

Το ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη στελεχών του στη Ρόδο, κατήγγειλε «μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας» απ' την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Ο υπεύθυνος του ΠΑΜΕ κ. Πέρρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα «ότι έρχονται…οι βάρβαροι να κάνουν κάθοδο στο νησί», θέλω να διαμηνύσω ότι έρχονται οι πραγματικοί αντιπρόσωποι να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους και να ανοίξουν ζητήματα που υπάρχουν και εδώ.

«Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, που παλεύουμε καθημερινά στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που εκλεγόμαστε μέσα από αυτούς τους αγώνες και με ζωντανές πραγματικές συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα του ταξικού κινήματος, έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι: Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης», σημείωσε.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «η ομερτά της μαφίας επιβάλλει να είναι έξω από το συνέδριο της ΓΣΕΕ ακόμη και τα ΜΜΕ!»

«Δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα.

Στο θωρακισμένο με μπράβους και σεκιούριτι ξενοδοχείο δεν χωράνε ούτε οι εργαζόμενοι, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι. Η ομερτά της μαφίας επιβάλλει να είναι έξω από το συνέδριο της ΓΣΕΕ ακόμη και τα ΜΜΕ.

Θέλουν να κρατήσουν τη σαπίλα τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Να μη δει κανείς τον εργοδότη να ψηφίζει σαν εκπρόσωπος εργατών.

Να μην αποκαλυφθεί η επανάληψη του φαινομένου της παρουσίας των δεκάδων φουσκωτών μέσα σε ένα ακόμη εργατικό συνέδριο», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΠΑΜΕ

Απ' την πλευρά της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, υπεραμύνθηκε του δημοκρατικού χαρακτήρα και των διαδικασιών του συνεδρίου και καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επιστρέφοντας το χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική μαφία» που απέδωσαν στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για «κομματική κόζα νόστρα».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, από την αρχή μίλησε για μία περίεργη κατάσταση, «να πρέπει να απολογηθείς στους κατοίκους ενός υπέροχου νησιού ότι υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί το παραμικρό που μπορεί να πλήξει αυτό το νησί». Θύμισε, μάλιστα, ότι πριν τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε εδώ ένα «άψογο συνέδριο» που προσέφερε στην τοπική οικονομία και την αίγλη που πρέπει να έχει το νησί, αλλά δυστυχώς τώρα δεν έρχονται με τις καλύτερες συνθήκες.

Μετέφεραμε το συνέδριο στη Ρόδο, «λόγω ανωτέρας βίας» είπε ο κ. Παναγόπουλος, και απαντώντας στο ΠΑΜΕ που υποστήριξε ότι υπάρχουν νόθοι και εργοδότες στο συνέδριο, όπως είπε πάντα το έκαναν και διαβεβαίωσε ότι εργοδότης δεν υπάρχει κανένας και είναι αστείο όταν το λένε για κάποιον που εκ της συνδικαλιστικής του ιδιότητας συμμετέχει στο Δ.Σ. μίας Επιχείρησης, είτε ως εκλεγμένος, είτε επειδή τον διόρισε το σωματείο. Απλά, όπως είπε, έχουν διαφορετική αντίληψη αφού το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε για να βρίσκεται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όπως είπε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι μισθωτοί, με εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν έχουν στη δούλεψή τους άλλους ανθρώπους να τους μισθοδοτούν.

Ερωτηθείς, ο κ. Παναγόπουλος που πιστεύει ότι αποσκοπούν όλα αυτά, είπε ότι δεν μπορεί να είναι στο μυαλό τους, γνωρίζει όμως ότι όλα αυτά που κάνουν σχετίζονται με κάποια κομματική επιδίωξη καθώς βρισκόμαστε και σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική μαφία»,ο κ. Παναγόπουλος είπε : «Δεν πρόκειται για κομμουνιστές, πρόκειται για επαγγελματίες ψεύτες. Οι κομμουνιστές έχουν αρχές ή είχαν αρχές. Το να χρησιμοποιούν τέτοιους βαρύτατους χαρακτηρισμούς σημαίνει ότι θεωρούν ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμες. Αν λοιπόν η μαφία, τουτέστιν εγκληματική οργάνωση, δεν είναι ποινικά κολάσιμη λέξη, τότε και εγώ με ευκολία θα πω ότι αυτοί δεν πρόκειται να είναι παράταξη και συνδικαλιστές, είναι μία κομματική κόζα νόστρα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δυναμικό «παρών» και στη Ρόδο από το ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Μέλη του ΠΑΜΕ μετέβησαν στη Ρόδο και εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νησί την Πέμπτη 4 Απριλίου.
Δυναμικό «παρών» και στη Ρόδο από το ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δίνει τα ρέστα της για να επιβάλει την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα
Η απαξιωμένη στα μάτια των εργαζομένων πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αυτή την περίοδο παίζει τα ρέστα της και προσπαθεί με μαφιόζικες μεθόδους να επιβάλει με τη βία την παρουσία εργοδοτών νόθων αντιπροσώπων μέσα στα...
Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δίνει τα ρέστα της για να επιβάλει την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιος... νικάει όταν οι συνδικαλιστές δέρνονται μεταξύ τους;
«Προβοκάτορα». «Φασισταριό». «Σηκώνετε και χέρι». Αυτές οι φράσεις ακούγονταν χθες, λίγο πριν το αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ μετατραπεί σε σαλούν του Φαρ Ουέστ, με μέλη του ΠΑΜΕ και της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας να...
Ποιος... νικάει όταν οι συνδικαλιστές δέρνονται μεταξύ τους;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ναυάγιο του συνδικαλισμού
Μαύρη σελίδα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τις παρατάξεις να συνεχίζουν τον χαρτοπόλεμο για τα αίτια της συνδικαλιστικής «τραγωδίας». Δέκα ημέρες έχει η ΓΣΕΕ να σώσει ό,τι σώζεται μετά το φιάσκο της Καλαμάτας.
Το ναυάγιο του συνδικαλισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Χέβι μέταλ» η κόντρα ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ
Οχι απλά σε σκληρό ροκ αλλά σε χέβι μέταλ παραπέμπει η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τη ΓΣΕΕ δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του επαναληπτικού συνεδρίου της Συνομοσπονδίας σε ξενοδοχείο της Ρόδου (στις...
«Χέβι μέταλ» η κόντρα ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας