Χιλιάδες χάπια Captagon (συνθετική αμφεταμίνη), αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μετέφερε σε μια πολυτελή BMW 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη χθες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πριν επιβιβαστεί σε πλοίο για την Ιταλία.
Η σύλληψη έγινε ύστερα από έλεγχο στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ), με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος. Οπως διαπιστώθηκε, μέσα σε φιάλη υγραερίου, η οποία βρισκόταν στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, υπήρχαν αμφεταμινούχα χάπια – δισκία «Captagon» υποκίτρινου χρώματος, η συνολική ποσότητα των οποίων ανέρχεται σε 369.545.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα χάπια, το αυτοκίνητο, καθώς και το ποσό των 2.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι λιμενικές αρχές χθες προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο ατόμων σε άλλη πόλη της Ελλάδας, οι οποίοι εμπλέκονται στη διακίνηση των χαπιών, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τις διασυνδέσεις του Βούλγαρου.
Σημειώνεται ότι μια πολύ μεγάλη ποσότητα χαπιών Captagon είχε εντοπίσει το Λιμενικό, πριν από μερικούς μήνες, τον Δεκέμβριο του 2018, στο φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ», σημαίας Συρίας, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λατάκια της Συρίας με προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης. Ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης βατραχάνθρωποι του Λιμενικού έκαναν ρεσάλτο και το οδήγησαν στο Ηράκλειο, όπου οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα 8 από τα 18 κοντέινερ που μετέφερε έκρυβαν ανάμεσα σε καφέ, μπαχαρικά και πριονίδια 3.127.360 δισκία Captagon.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας