Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποψήφιος στο Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού ο Θ. Ρόζενμπεργκ

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σε συνέντευξη τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εποχική γρίπη, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υποψήφιος στο Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού ο Θ. Ρόζενμπεργκ

  • A-
  • A+

Την υποψηφιότητά του για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέβαλε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σημερινός πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναπληρωτής καθηγητής Xειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου.

«Με αίσθημα ευθύνης», όπως γράφει ο ίδιος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, «υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». 

«Μόνο με μία πρωτοβουλία που θα στηρίζεται στην δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, στη δύναμη των μελών και εθελοντών, θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένας Νέος Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βασισμένος στις αληθινές αρχές του πνεύματος του ιδρυτή του, που θα συσπειρώσει όλα τα μέλη και τους εθελοντές του και που θα ανταποκριθεί όπως αρμόζει στις παραδόσεις του στις απαιτήσεις των καιρών», τονίζει ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και προσθέτει: «Υποβάλλοντας την υποψηφιότητά μου επιθυμώ να συμβάλω με την πολυετή εμπειρία μου στην πρωτοβουλία ουσιαστικής ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του μεγάλου αλλά τόσο αδικημένου αυτού οργανισμού».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επισημαίνει, είναι ο παλαιότερος και εγκυρότερος οργανισμός αρωγής στη χώρα μας με λαμπρή ιστορία και παραδόσεις στην περίθαλψη τραυματιών, αναπήρων, αστέγων και προσφύγων, με πολλές αποστολές βοήθειας σε ομοεθνείς μας σε γειτονικές χώρες και δράσεις σε όλες τις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων εκατό ετών στη χώρα μας.

Οι χιλιάδες εθελοντές, τα χιλιάδες μέλη του, προσθέτει, έχουν να επιδείξουν ένα ανεπανάληπτο εθνικό έργο αρωγής και προστασίας με βάση τις πανανθρώπινες αρχές του Ιδρυτή του, Ερρίκου Ντυνάν. Ιδιαίτερα στην πρόσφατη περίοδο της προσφυγικής κρίσης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, όπως λέει, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την συνεισφορά των μελών και εθελοντών του ΕΕΣ που, σε συνεργασία με τα εθνικά τμήματα άλλων χωρών, δημιούργησαν ένα θαυμαστό δίκτυο προστασίας και περίθαλψης των κατατρεγμένων που αναζήτησαν καταφύγιο στη χώρα μας. 

Είχε άλλωστε από πολλά χρόνια την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους εθελοντές του ΕΕΣ και να συνεργαστεί μαζί τους από τη θέση του σαν πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου «στην περίθαλψη των αστέγων του σεισμού στην Αττική, στον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στις δραματικές στιγμές υποδοχής χιλιάδων μεταναστών από τα Βαλκάνια και τον Πόντο, στους σεισμούς του Ιράν, της Αϊτής..», σημειώνει.

Κι ακόμα πιο πρόσφατα, είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί διακεκριμένους συνεργάτες του ΕΕΣ στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και να μοιραστεί μαζί τους την ανάγκη για εκπαιδευμένα στελέχη στην ιατρική καταστροφών στην ιατρική ελαχίστων πόρων, και στα προγράμματα ιατρικής ευπαθών ομάδων.

«Μέσα από τις συνεργασίες αυτές διαπίστωσα την ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ώστε να μπορέσει να πάρει ξανά τη θέση που του αρμόζει σαν εκφραστής ενός αληθινού μαζικού ερυθροσταυρικού πνεύματος στη χώρα μας αλλά και σαν αξιοσέβαστου μέλους στην μεγάλη οικογένεια της Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου ο πόλεμος και η προσφυγιά κηλιδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τονίζει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
Και δηλώνει πεπεισμένος ότι την ανησυχία του αυτή συμμερίζονται πολλοί διακεκριμένοι συνάδελφοι και συνοδοιπόροι με πρώτο τον πρόεδρο Ανδρέα Μαμαντόπουλο που «και αυτοί αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθεια για μία εκ βάθρων αναδιάρθρωση και ριζική εξυγίανση του ΕΕΣ με αλλαγή προσώπων και δομών καθώς και με απαλλαγή από τα νομικά και οικονομικά βαρίδια προηγούμενης κακοδιαχείρισης». Από αυτή τη θέση ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ δηλώνει πρόθυμος για συνεργασία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν ύποπτες εγγραφές
Η αθρόα και δυναμική εισροή νέων μελών οδήγησε στην αναβολή της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών. Ορισμένοι από τους υποψηφίους, ωστόσο, κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις με στόχο την αλλοίωση του εκλογικού...
Καταγγέλλουν ύποπτες εγγραφές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαλάζιος «εμφύλιος» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Eπιστρέφουν τα φαντάσματα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό καθώς 20 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων εκλογών για το νέο διοικητικό συμβούλιο οι δύο άνθρωποι που συνέδεσαν το όνομά τους με τις πιο μελανές...
Γαλάζιος «εμφύλιος» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς οδήγησαν στη χρεοκοπία το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας
Τεράστιες ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα την περίοδο 2006-2014, καταλογίζει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής στο πόρισμά της για το «Ερρίκος Ντυνάν». Οι νομοθετικές πράξεις και παραλείψεις...
Πώς οδήγησαν στη χρεοκοπία το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας
ΥΓΕΙΑ
Δ. Δέμος: 300 εκατ. ευρω επενδύσεις την επόμενη πενταετία εάν εξαλειφθεί το clawback
Απαραίτητη προϋπόθεση για να απελευθερωθούν οι επενδύσεις στο χώρο του φαρμάκου είναι η εξάλειψη των επιστροφών clawback που δίνει άδικα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ισοδυναμούν με ένα επιπρόσθετο έμμεσο...
Δ. Δέμος: 300 εκατ. ευρω επενδύσεις την επόμενη πενταετία εάν εξαλειφθεί το clawback
ΥΓΕΙΑ
«Όχι» των γιατρών στο νέο σύστημα απονομής ειδικότητας
Έκτακτη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 2.30 μ.μ πραγματοποιεί η Ενωση Ιατρών Αθηνών - Πειραιά για το μείζον θέμα της τροπολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Όχι» των γιατρών στο νέο σύστημα απονομής ειδικότητας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας