• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.9°C / 9.7°C
  0 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.2°C / 8.3°C
  1 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.8°C / 11.0°C
  2 BF
  41%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 5.9°C
  1 BF
  52%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.7°C / 5.9°C
  0 BF
  45%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.5°C / 7.1°C
  1 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.4°C / 3.4°C
  0 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.4°C / 9.6°C
  1 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 10.8°C
  4 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.9°C
  1 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.1°C / 10.7°C
  3 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 5.1°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  62%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 7.5°C
  0 BF
  45%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.5°C / 7.5°C
  1 BF
  70%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.7°C / 8.8°C
  3 BF
  40%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.5°C / 9.9°C
  2 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.3°C / 8.2°C
  1 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.3°C / 7.8°C
  2 BF
  60%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.8°C / 0.8°C
  1 BF
  51%

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέος κύκλος μετατάξεων στο Δημόσιο

 • A-
 • A+

Εκκίνηση νέου κύκλου κινητικότητας -τέταρτος κατά σειρά από την εφαρμογή του ισχύοντος ενιαίου συστήματος μετατάξεων- δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με χθεσινή εγκύκλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν τα αιτήματά τους για τις θέσεις που θέλουν να καλύψουν με προσωπικό μέχρι τις 10 Απριλίου.

Ουσιαστικά οι φορείς έχουν περιθώριο περίπου δύο εβδομάδων να στείλουν αιτήματα για την πλήρωση κενών θέσεων, χρόνος που θεωρείται επαρκής για κάποιον φορέα που έχει κάνει σχετική προεργασία, με βάση πηγές του υπουργείου.

Αλλωστε το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ήδη δεχθεί ερωτήματα για το νέο «άνοιγμα» της κινητικότητας, από φορείς που έχουν ανάγκη σε προσωπικό.

Επιδίωξη είναι τα αιτήματα των φορέων να εξεταστούν από την Επιτροπή Κινητικότητας την εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Οσα εγκριθούν θα αναρτηθούν στη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα.

Επομένως, οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τις προσφερόμενες θέσεις θα έχουν περιθώριο να τις μελετήσουν και να υποβάλουν αιτήσεις μετακίνησης στην περίοδο με επίκεντρο τις γιορτές του Πάσχα.

Ενδέχεται να δοθεί περιθώριο στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους και πέραν του προβλεπόμενου 15νθήμερου.

Με δεδομένο ότι κάθε νέος κύκλος κινητικότητας συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερα αιτήματα πλήρωσης θέσεων από πλευράς δημόσιων φορέων, στελέχη του υπουργείου θεωρούν βέβαιο ότι η προσφορά θέσεων στον επικείμενο κύκλο θα είναι η μαζικότερη μέχρι στιγμής.

Υπάρχουν εκκρεμότητες

Ωστόσο, εκκρεμότητες για την υλοποίηση μετακινήσεων παραμένουν αναφορικά με τους προηγούμενους κύκλους.

Αν και ο πρώτος κύκλος του συστήματος (ξεκίνησε το 2017) έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί στο σύνολό του, περισσότερη υπομονή πρέπει να κάνουν όσοι συμμετείχαν στους δύο κύκλους του περασμένου έτους.

Υπάρχουν μετακινήσεις του α’ κύκλου του 2018 που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και πολλές που είναι σε φάση έκδοσης των τελικών αποφάσεων.

Σε περίπου δύο μήνες υπολογίζουν υπουργικές πηγές την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του συγκεκριμένου κύκλου.

Μακρύτερος -και απροσδιόριστος χρονικά- ο δρόμος που απομένει για την ολοκλήρωση του β’ κύκλου του 2018, για τον οποίο υπάρχουν περιπτώσεις κάλυψης θέσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί έστω στο στάδιο επιλογής υποψηφίων.

Ως αιτίες αναφέρονται οι καθυστερήσεις από πλευράς φορέων υποδοχής στην αποστολή σχετικών εγγράφων και η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ φορέων προέλευσης και υποδοχής.

Αμφότερες έχουν επιλυθεί με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Μόλις «αφομοιωθούν» πλήρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι διαδικασίες της κινητικότητας θα επιταχυνθούν, εκτιμά το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο υπουργείο διατηρεί προς εξέταση το ενδεχόμενο να μειώσει τους κύκλους κινητικότητας από τρεις σε δύο κατ’ έτος, όπως έχει γράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η «Εφ.Συν.».

Το σκεπτικό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εξουδετερωθούν αλληλοεπικαλύψεις χρονοδιαγραμμάτων και θα μειωθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Οι αποφάσεις αναμένονται στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακαλείται η τροπολογία Γεροβασίλη
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει διάταξη που θα ανακαλεί την «τιμωρητική», κατά το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα,...
Ανακαλείται η τροπολογία Γεροβασίλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρίνετε ίνα κριθήτε!
Με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση επιχειρεί να «ξεπαγώσει» την αξιολόγηση, αναθέτοντάς τη στους προϊσταμένους, αν θέλουν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο σύστημα επιλογής στελεχών....
Κρίνετε ίνα κριθήτε!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λιγότερη γραφειοκρατία, «συμμαζεμένο» Δημόσιο
Σε εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες θα δώσει έμφαση το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που ετοιμάζει «ουσιαστικές...
Λιγότερη γραφειοκρατία, «συμμαζεμένο» Δημόσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεσμευτικά πλάνα για τις δημόσιες υπηρεσίες
Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου θα καταρτιστεί η στοχοθεσία κάθε δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή το στρατηγικό της πλάνο για το 2017, όπως ενημερώνει με εγκύκλιό του προς το σύνολο των υπουργείων ο αρμόδιος για τη...
Δεσμευτικά πλάνα για τις δημόσιες υπηρεσίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εθελοντισμός και στην... κινητικότητα
Επιτέλους... τάξη στο υπάρχον χαοτικό σύστημα κινητικότητας επιχειρεί να βάλει η πρόταση που τέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε προδιαβούλευση - Προτείνεται πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στις...
Εθελοντισμός και στην... κινητικότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα ψηφιακή εποχή στο Δημόσιο
Μία αρχική υποβολή πιστοποιητικού να είναι αρκετή, ώστε να είναι και η τελευταία. Μία αίτηση να αρκεί για την παροχή μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας. Αυτός είναι συνοπτικά ο στόχος που θέτει το υπουργείο...
Νέα ψηφιακή εποχή στο Δημόσιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας