Παναττική στάση εργασίας (8 π.μ.-12π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 8.30 π.μ., θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που θα επιδιώξουν να συναντηθούν με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνουν πως «δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» εξηγώντας ότι «όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εν αντιθέσει με συναδέλφους ίδιων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι και προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου».
«Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών;» ενώ αναφέρει πως είναι «συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης η ένταξή μας στα ΒΑΕ» καθώς όπως ισχυρίζεται «έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο».

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας