Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαθροχειρίες στον Ιατρικό Σύλλογο

Επεισοδιακές φαίνεται πως ήταν οι εκλογές που διεξήχθησαν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με πρωταγωνίστρια την παράταξη που στηρίχθηκε από τη Ν.Δ. Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε η παράταξη «Μέτωπο» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για «ορυμαγδό ενστάσεων» από μέλη της επικρατούσας παράταξης που στηρίζεται από τη Ν.Δ.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λαθροχειρίες στον Ιατρικό Σύλλογο

  • A-
  • A+

Επεισοδιακές φαίνεται πως ήταν οι εκλογές που διεξήχθησαν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με πρωταγωνίστρια την παράταξη που στηρίχθηκε από τη Ν.Δ. Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε η παράταξη «Μέτωπο» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για «ορυμαγδό ενστάσεων» από μέλη της επικρατούσας παράταξης που στηρίζεται από τη Ν.Δ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Μετώπου», «αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΠΙΣ ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την εκλογή του εκλεκτού του κ. Εξαδάκτυλου και τον έχρισε πρόωρα πρόεδρο.

Επακολούθησε ορυμαγδός ενστάσεων από μέλη της παράταξης του κ. Εξαδάκτυλου, τα οποία κατήγγειλαν κλοπή στη σταυροδοσία μεταξύ των υποψηφίων της ίδιας της παράταξής τους».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η επανακαταμέτρηση σταυρών από την εφορευτική επιτροπή απέδειξε πως όντως οι καταγγελίες ήταν βάσιμες» και σημειώνει ότι «οι “άριστοι” συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί απατεώνες, πλήττοντας βάναυσα τόσο το κύρος της παράταξής τους, κυρίως όμως το κύρος του ΠΙΣ».

Περαιτέρω το «Μέτωπο» καταγγέλλει τον πλειοψηφούντα σύμβουλο Αθανάσιο Εξαδάκτυλο για «βεβιασμένη απόπειρα να συγκροτήσει» Διοικητικό Συμβούλιο, «χωρίς να έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών και να έχουν καταλογιστεί ευθύνες για τις πρωτοφανείς λαθροχειρίες που έλαβαν χώρα», κίνηση που όπως αναφέρει «δίνει ακόμη ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του ΠΙΣ».

Κλείνοντας το «Μέτωπο» δηλώνει πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του «την παρωδία που επιχειρούν οι “άριστοι”» και ζητά «επιτακτικά να καταλογιστούν ευθύνες για τα πρωτοφανή γεγονότα στον ΠΙΣ, γεγονότα που προσβάλλουν όλη την ιατρική κοινότητα».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ πάντως συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο 16 Μαρτίου με επικρατούσα την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών - Ενότητα Συνεργασία» (ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ), που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με 9 έδρες και δίνει το «στίγμα» της νέας ηγεσίας του ΠΙΣ.

Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με αντιπροέδρους την Αννα Μαστοράκου και τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο (Α΄ και Β΄ αντίστοιχα), γενικό γραμματέα τον Γιώργο Ελευθερίου, ταμία τον Βασίλη Ψυχογυιό και μέλη τούς Χάρη Βαβουρανάκη, Δημήτρη Βαρνάβα, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Παύλο Καψαμπέλη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη, Χρήστο Παπάζογλου, Ανδρέα Παπανδρούδη, Παναγιώτη Παπανικολάου, Μιχάλη Ψαλτάκο και Παναγιώτη Ψυχάρη.

«Tο νέο Δ.Σ. προτίθεται να αναλάβει άμεσα σημαντικές πρωτοβουλίες για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο και τα θέματα Δημόσιας Υγείας της χώρας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ.

■ Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΠΙΣ στις 3 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών (ΑΠΣΙ) και ελεγκτικής επιτροπής την πρωτιά έλαβε η «Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών - Ενότητα Συνεργασία» (ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, απέσπασε 228 ψήφους και σημαντικό ποσοστό 61,8% με 9 έδρες.

Το «Μέτωπο» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε 2 έδρες έναντι 3 που κατείχε, ενώ μία έδρα και ποσοστό 4,1% έλαβε η παράταξη «Αγωνιστικό Κίνημα Ιατρών ΠΙΣ» με επικεφαλής συνδικαλιστή που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με την παράταξη του «Μετώπου».

Παράλληλα η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ κατέγραψε αύξηση στο ποσοστό της, διατηρώντας τη μία της έδρα, ενώ από μία έδρα διατήρησαν η «Ανεξάρτητη Προοδευτική Κίνηση Ιατρών» (ΑΠΚΙ) που πρόσκειται στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» με μικρή αύξηση του ποσοστού του.

Το «Μέτωπο» κατήγγειλε τον πλειοψηφούντα σύμβουλο Αθανάσιο Εξαδάκτυλο για βεβιασμένη απόπειρα να συγκροτήσει Διοικητικό Συμβούλιο, «χωρίς να έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών και να έχουν καταλογιστεί ευθύνες για τις πρωτοφανείς λαθροχειρίες που έλαβαν χώρα»

ΥΓΕΙΑ
Η Ν.Δ. βλέπει την Πρωτοβάθμια Υγεία ως αποτυχία
Μία ημέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επιμένουν ότι...
Η Ν.Δ. βλέπει την Πρωτοβάθμια Υγεία ως αποτυχία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο «γαλάζιος» εμφύλιος καθυστερεί το συνέδριο των εργαζομένων
Ως τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, που φέτος θα είναι εκλογοαπολογιστικό. Βασική αιτία της καθυστέρησης στην ημερομηνία σύγκλησης...
Ο «γαλάζιος» εμφύλιος καθυστερεί το συνέδριο των εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κόκκινο πανί ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ
Για κάποιους είναι το καταλληλότερο άτομο για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), για άλλους η επιλογή του αποτελεί ακραία πρόκληση, ενώ για ορισμένους δεν είναι παρά ένας «λαγός».
Κόκκινο πανί ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαλάζιοι... Τρομπουκισμοί σε Επιθεωρητή Εργασίας
Με την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ για αδήλωτη εργασία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο διαγνωστικό κέντρο ιδιοκτησίας του ιατρού πολιτευτή της Ν.Δ., Κώστα Τρομπούκη.
Γαλάζιοι... Τρομπουκισμοί σε Επιθεωρητή Εργασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
75 παιδιά στα αζήτητα
Παιδιά εγκλωβισμένα μέσα σε ένα σύστημα πρόνοιας διαλυμένο. Περισσότερα από 75 στον αριθμό παιδιά, από νεογέννητα μέχρι 16 χρόνων, ζουν σήμερα στις κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και...
75 παιδιά στα αζήτητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Βερολίνο ψήφισε, η Αθήνα ανησύχησε
Με προβληματισμό για τα υψηλά ποσοστά του ξενοφοβικού AfD και ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε Ελλάδα και Ευρώπη η νέα γερμανική...
Το Βερολίνο ψήφισε, η Αθήνα ανησύχησε

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας