Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πορεία ΠΟΕΔΗΝ για «αποψίλωση» τραυματιοφορέων 

Από τη σημερινή κινητοποίηση / EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ για «αποψίλωση» τραυματιοφορέων 

  • A-
  • A+

Σε πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας προχώρησε σήμερα  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, την οποία στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί μεταξύ άλλων ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, και επαρκή χρηματοδότηση.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησαν την κινητοποίηση με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη για να περάσουν και να αφήσουν λουλούδια στο άγαλμα του «Δρομέα», για το οποίο πρόσφατα ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά. Επίσης, άφησαν συμβολικά ασπίδες και γκλοπ μπροστά σε κλούβες των ΜΑΤ διαμαρτυρόμενοι και μία κάλπη «ρουσφετιών» μπροστά στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά δεν ικανοποίηθηκαν από την απάντησή της να δει μόνο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννάκο, και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση

Να μας πει η κα Αχτζόγλου με ποιο συνταγματικό δικαίωμα αρνούνται την ένταξή μας στα ΒΑΕ
Με τροπολογίες νύκτα η κυβέρνηση μοιράζει εκλογικά επιδόματα, ρουσφέτια, αποψιλώνουν από 526 τραυματιοφορείς τα Νοσοκομεία

Η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών. Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των Νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας. Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα, κάνουν ρουσφέτια, εγκαθιδρύουν το πελατειακό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους με τροπολογίες που περνάνε νύκτα στην Βουλή.

«Γαία πυρί μειχθήτω» για τη Δημόσια Υγεία. 

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή στο άρθρο 87 μετατάσσουν στους Δήμους από τα Νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς (στους 2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες. 

Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία;

Αναδείξαμε το ζήτημα πριν 10 ημέρες, την ταλαιπωρία των Ασθενών που θα πολλαπλασιαστεί. Μάταια. Πρώτα και πάνω από όλα τα ρουσφέτια. Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο. 
Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα με τροπολογίες σε διαφόρους. Στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους αρνούνται να πράξουν τα αυτονόητα. 
Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης.

• Αρνούνται να ρυθμίσουν οριστικά την απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. Οι μισθοί των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων είναι ψίχουλα.
Σας κοινοποιούμε παραδείγματα μισθών (καθαρά ποσά). Ξεκινούν από 499ευρώ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικό Προσωπικό - Τραυματιοφορείς 
Νεοδιόριστος : 595,17€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 835,12€
ΔΕ Β.Νοσηλευτή
Νεοδιόριστος : 643,80€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 931,47€
ΤΕ Νοσηλευτής
Νεοδιόριστος : 732,85€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 1.087,52€

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΥΕ Επαγγέλματα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 
Νεοδιόριστος : 499,17€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 746,46€

ΔΕ Επαγγέλματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νεοδιόριστος : 549,09€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 842,82€
ΤΕ Επαγγέλματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Νεοδιόριστος : 656,96€
Με 16 έτη υπηρεσίας : 998,86€

• Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε κατευθυντήριες εντολές στους Υπουργούς να συντάξουν τους προϋπολογισμούς 2020 – 2023 λαμβάνοντας υπ όψιν τα συμφωνηθέντα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τους δανειστές (πρώην ΤΡΟΙΚΑ). Από αυτό προκύπτει ότι έως 2023 η χρηματοδότηση του ΕΣΥ και οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού είναι ίδιες με το έτος 2019. Πως θα αυξηθεί το προσωπικό; Πως θα συγκλίνουν οι δημόσιες δαπάνες υγείας από 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% του ΑΕΠ).
• Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών τακτοποιήθηκαν. Οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 
• Με το Ν.4600 άρθρο 152 (τροπολογία της τελευταίας στιγμής) διέγραψαν τους φόρους πολλών ακινήτων του Ιδρύματος Ωνάση. Εάν είναι οι δωρεές που γίνονται στα Νοσοκομεία να τις πληρώνουμε χρυσές, να μας λείπουν.

Διεκδικούμε:
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Διπλασιασμός – επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα
• Αύξηση στους μισθούς
• Χορήγησης δώρων εορτών και επιδόματος άδειας (αναδρομικά και στους μισθούς).
• Χορήγηση τις διαφοράς του επιδόματος ευθύνης των τμημάτων ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας (απόφαση ΣτΕ)
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 4.000 κατ’ έτος. 
• Επαρκής Χρηματοδότηση. Σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου»
Σε καθεστώς ανασφάλειας, μέχρι να δοθεί πολιτική λύση, εργάζονται οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανεργία αφού στο τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις τους.
Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμβολικοί αποκλεισμοί για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
Την ένταξή τους στα ΒΑΕ ζητούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που διαμαρτύρονται στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών και παραπλεύρως του υπουργείου Εργασίας. «Όχι» Νεφελούδη σε συνάντηση.
Συμβολικοί αποκλεισμοί για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη για την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η οποία όπως σημειώνει είναι «συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης».
Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκτός κινδύνου η τραυματίας στο Αγρίνιο
Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα η 19χρονη κοπέλα που προχθές το βράδυ τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο κατά τα επεισόδια στο κέντρο του Αγρινίου, στη διάρκεια της...
Εκτός κινδύνου η τραυματίας στο Αγρίνιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο Κέρκυρας
Μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σχημάτισαν το πρωί εκατοντάδες Κερκυραίοι που ζητούν την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου και την άμεση κάλυψη των κενών από ιατρικό και νοσηλευτικό...
Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο Κέρκυρας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας