• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.6°C / 28.4°C
  2 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.0°C / 25.9°C
  1 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 24.8°C / 27.0°C
  1 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  57%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 24.0°C
  3 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 17.6°C / 20.4°C
  2 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  2 BF
  51%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 26.5°C
  4 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.4°C
  4 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  3 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  78%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  0 BF
  69%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.5°C / 23.9°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.2°C
  3 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 28.0°C
  0 BF
  42%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 24.3°C / 26.0°C
  2 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 24.7°C / 24.7°C
  3 BF
  81%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  0 BF
  85%
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπάλληλος «μάγος» εξαφάνισε τις εισφορές αγροτών

 • A-
 • A+

«Χαλάζι» διαμαρτυριών από αγανακτισμένους αγρότες των Σερρών έπεσε χθες στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς αδυνατούν να εισπράξουν αποζημιώσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ, λόγω μιας... περίεργης περίπτωσης εξαφάνισης των χρημάτων που συνόδευαν τις αιτήσεις τους!

Στην πραγματικότητα ένας υπάλληλος του Δήμου Σερρών, που συγκέντρωνε τις αιτήσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές χιλιάδων ευρώ για 18 χιλιάδες στρέμματα, δεν απέδωσε ποτέ τα χρήματα αυτά ισχυριζόμενος ότι τον έκλεψαν. Εξαλλοι, χθες, περίπου πενήντα αγρότες εισέβαλαν στο γραφείο της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη ζητώντας λύση εδώ και τώρα, με την ανώτερη υπάλληλο να προσπαθεί μάταια να υπερασπιστεί το κύρος της υπηρεσίας της και να τους πείσει ότι το θέμα θα διευθετηθεί.

Πρόκειται για αγρότες των κοινοτήτων Ανω και Κάτω Μητρουσίου, Μονοκκλησιάς, Ανω Καμήλας και Προβατά του Δήμου Σερρών, που πρόσφατα ενημερώθηκαν από τον οργανισμό για την αδυναμία καταβολής των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τις ζημίες που υπέστησαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατέβαλαν κανονικά τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και διαθέτουν τα απαιτούμενα παραστατικά, αλλά ποτέ δεν πληρώθηκαν.

Ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συνεταιρισμού Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, και ο συνάδελφός του, πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Στέργιος Νίκολης, τόνισαν ότι «αν και συγκεκριμένος υπάλληλος του Δήμου Σερρών, που είναι ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ, δεν κατέβαλε τις εισφορές για 18 χιλιάδες στρέμματα, έχουμε στα χέρια μας όλες τις αποδείξεις και απαιτούμε να πληρωθούμε».

Ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ από την πλευρά του ισχυρίζεται πως είχε τα χρήματα σπίτι του, αλλά έπεσε δύο φορές θύμα κλοπής, το περασμένο καλοκαίρι, όμως αντιλήφθηκε την κλοπή τρεις μήνες μετά (!). Διατείνεται ότι για τον λόγο αυτό δεν προσέφυγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός, ενημέρωσε όμως την επόπτρια.

Μύλος...

Την ίδια ώρα ο Δήμος Σερρών, από τον οποίο οι αγρότες ζητούν ευθύνες, τονίζει ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στην υπόθεση, αφού ο υπάλληλός του απλώς τυχαίνει να είναι και ανταποκριτής του ΕΛΓΑ.

Ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, επισήμανε σχετικά: «Προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τον δήμο για ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση, επειδή ένας υπάλληλος είναι επιφορτισμένος και με μια συνεργασία του με τον ΕΛΓΑ, συνεργασία η οποία είναι ανεξάρτητη από τα δημοτικά του καθήκοντα. Ο δημοτικός υπάλληλος για τη συνεργασία του αυτή με τον ΕΛΓΑ έχει προϊστάμενό του τον ΕΛΓΑ, ελέγχεται μόνον από τον ΕΛΓΑ και απολογείται μόνο στον ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα ο ΕΛΓΑ, πριν από πολλά χρόνια, ζήτησε από τους δήμους να του προτείνουν κάποιους δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου να συνεργαστούν με τον ΕΛΓΑ για να καταγράφουν τις διάφορες ζημιές που προκαλούνται στα χωράφια από τις θεομηνίες. Μετά τις προτάσεις του δήμου προς τον ΕΛΓΑ με τα ονόματα των δημοτικών υπαλλήλων, ο ΕΛΓΑ αποφάσισε και όρισε τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα συνεργαστούν μαζί του. Ο δημοτικός υπάλληλος που συνεργάζεται με τον ΕΛΓΑ, παράλληλα με την καταγραφή των ζημιών στα χωράφια από τις θεομηνίες και την αναφορά του προς τον ΕΛΓΑ, εισπράττει κι ένα χρηματικό τέλος από τους αγρότες, το οποίο πρέπει να αποδώσει στον ΕΛΓΑ και εν συνεχεία ο οργανισμός να αποζημιώσει τους αγρότες. Αυτό το τέλος που εισέπραξε ο δημοτικός υπάλληλος δεν το απέδωσε μέχρι σήμερα στον ΕΛΓΑ».

Η κατάσταση στα γραφεία του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη εκτονώθηκε μόνον όταν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έλαβαν έγγραφη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα ότι δεν θα χάσουν τις αποζημιώσεις τους.

Αγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες για τον ανταποκριτή των Σερρών που εισέπραξε τα χρήματα, αλλά «έκαναν φτερά» και δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νύφη με το... ζόρι και χωρίς να το ξέρει!
Αλλοδαπός προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό γάμου και πλαστή υπεύθυνη δήλωση της 34χρονης, ώστε να αιτηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ληξιαρχείου Αθηνών την έκδοση άδειας παραμονής ως σύζυγος Έλληνα πολίτη.
Νύφη με το... ζόρι και χωρίς να το ξέρει!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το «όχι» έγινε «ναι»
Η «γαλάζια» δημοτική αρχή Σιντικής συμφώνησε τελικά στη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων στην τοποθεσία Κλειδί, αλλά μέρος της τοπικής κοινωνίας διαμαρτύρεται και οργανώνεται.
Το «όχι» έγινε «ναι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χάνουν τις επιδοτήσεις οι τευτλοπαραγωγοί
Ερρίφθη ο κύβος για την εκχώρηση των ζαχαρουργείων από τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, πικράθηκαν όμως οι τευτλοπαραγωγοί και κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.
Χάνουν τις επιδοτήσεις οι τευτλοπαραγωγοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιος θα διεκδικήσει τα λεφτά που χάθηκαν επί Παπαγεωργόπουλου;
Αν και οι 13 υπάλληλοι των Ταμείων ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ αθωώθηκαν για τις εισφορές που δεν αποδόθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ώς τώρα...
Ποιος θα διεκδικήσει τα λεφτά που χάθηκαν επί Παπαγεωργόπουλου;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδειαζαν τα ταμεία του δήμου χωρίς παραστατικά
Η δημοτική «επένδυση» στο Αγκιστρο Σερρών έγινε πάρτι «τρωκτικών», σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση για τρεις αυτοδιοικητικούς που κατηγορούνται ότι... ροκάνισαν 452 χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος από τον...
Αδειαζαν τα ταμεία του δήμου χωρίς παραστατικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραυματίστηκε σοβαρά εργαζόμενη του Δήμου Ωραιοκάστρου
Ενα... προαναγγελθέν εργατικό ατύχημα ● Η τραυματίας είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου και η ίδια είχε καταγγείλει την έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας στα απορριμματοφόρα.
Τραυματίστηκε σοβαρά εργαζόμενη του Δήμου Ωραιοκάστρου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας