• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.4°C / 25.8°C
  2 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.7°C / 25.0°C
  2 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 19.4°C / 23.8°C
  3 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 16.6°C
  1 BF
  84%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.7°C / 21.9°C
  2 BF
  73%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 19.4°C / 23.2°C
  2 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 19.5°C
  1 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.1°C / 24.9°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 24.8°C
  5 BF
  83%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.0°C / 24.7°C
  0 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  2 BF
  41%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  2 BF
  58%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.8°C
  1 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.6°C / 26.0°C
  2 BF
  45%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.3°C / 23.3°C
  2 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.1°C / 23.9°C
  1 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  59%

«Ξεκαθαρίσαμε ότι αν καθυστερήσει και άλλο η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, θα συμπέσει με το πάγωμα των προσλήψεων λόγω των αυτοδιοικητικών, ίσως και των βουλευτικών, εκλογών» τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν. Τράκας

ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αναμείνατε τον... διαγωνισμό σας

 • A-
 • A+

Εις... δίμηνον τα σπουδαία; Περαιτέρω αναμονή για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης-μαμούθ του ΑΣΕΠ (3Κ/2018) για τις 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων προκύπτει για τους υποψηφίους, αλλά και για το υπάρχον προσωπικό, που από πλευράς του επισημαίνει συγκεκριμένους κινδύνους που εγκυμονεί το ενδεχόμενο πρόσθετης μεγάλης καθυστέρησης των τελικών ανακοινώσεων.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ –στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας– με το προεδρείο του ΑΣΕΠ, παρουσία των εργαζομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στους δήμους κράτησαν όχι μόνο τη δέσμευση του προέδρου του ΑΣΕΠ, Ι. Καραβοκύρη, ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να εκδοθούν τα αποτελέσματα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά και την ένσταση των εργαζομένων στο ΑΣΕΠ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τις 10-20 Μαρτίου.

Δεν πρόκειται μόνο για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό προσλήψεων που έχει ποτέ κληθεί να διαχειριστεί το –υποστελεχωμένο αναμφισβήτητα– ΑΣΕΠ, τόσο αναφορικά με τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων όσο και ως προς τον αριθμό συμμετεχόντων (οι αιτήσεις άγγιξαν τις 130.000).

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι περίπου το 50%-60% των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει υποψήφιοι περιλαμβάνει λάθη και αποκλίσεις συγκριτικά με τα αρχικώς δηλωθέντα. Σε αυτήν την παράμετρο αποδίδονται και οι μεγάλες καθυστερήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ότι για κάθε επιτυχόντα που «κλειδώνει» πιθανό να έχει προηγηθεί ο έλεγχος 40-50 φακέλων! Οι δε εργαζόμενοι στο ΑΣΕΠ υποστήριξαν στους συναδέλφους τους στους δήμους ότι από τον περασμένο Απρίλη δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην έχουν απασχοληθεί με τη συγκεκριμένη προκήρυξη, εξαντλώντας κάθε περιθώριο υπερωριών.

Επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις

«Απαιτήσαμε το αυτονόητο. Να βγουν οι οριστικοί πίνακες της 3Κ/2018», είπε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν. Τράκας, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση.

Οσον αφορά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν, τόνισε ότι «κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Αν δεν τηρηθούν, πρότασή μου στο Γενικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί θα είναι να πάμε σε αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες».

«Ξεκαθαρίσαμε ότι αν καθυστερήσει και άλλο η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, θα συμπέσει με το πάγωμα των προσλήψεων λόγω των αυτοδιοικητικών, ίσως και των βουλευτικών, εκλογών. Αυτό θα σημάνει πολύ σημαντικά προβλήματα για την καθαριότητα των δήμων και ουσιαστικά θα επιτρέψει στους γνωστούς ιδιώτες και εργολάβους, που ήδη καραδοκούν, να επιχειρήσουν να πάρουν κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών. Κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», προειδοποιεί ο κ. Τράκας.

Υπάρχει όμως και η άποψη σύμφωνα με την οποία η έγκαιρη έκδοση των τελικών πινάκων της 3Κ/2018 είναι μόνο ένα σκέλος του προβλήματος που ζητεί λύση προκειμένου να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων παραμένουν στην εργασία με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που παρέτεινε τις συμβάσεις τους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων της 3Κ/2018.

«Και μετά; Τι θα γίνει εφόσον απαιτηθούν λόγω γραφειοκρατίας περίπου δύο μήνες για τον διορισμό των οριστικά επιτυχόντων; Απαιτείται να μεριμνήσει το υπουργείο και για νέα νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή νέα παράταση, που να διατηρεί στη δουλειά τούς προσωρινά επιτυχόντες μέχρι την ολοκλήρωση των διορισμών των επιτυχόντων στους τελικούς πίνακες», επισημαίνει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Β. Γκιτάκος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράπονα... στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο Αιγάλεω
Με σφοδρότητα επιμένουν να ασκούν κριτική οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αιγάλεω κατά της δημοτικής αρχής για το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα στη διεκδίκηση των «δώρων»...
Παράπονα... στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο Αιγάλεω
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οριστική λύση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μόνιμες και οι θέσεις του προσωπικού που θα το στελεχώσει. Ακόμη μια ρύθμιση για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών των δήμων και τη διασφάλιση...
Οριστική λύση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερχονται τα αποτελέσματα για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους
Σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.» τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης «μαμούθ» που αφορά θέσεις εργασίας κυρίως στην καθαριότητα και δεν θα υπάρξει εμπλοκή λόγω των εκλογών.
Ερχονται τα αποτελέσματα για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοι χώρεσαν στον Μπακογιάννη
Αιρετούς της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας -και παλαιότερων-, καλλιτέχνες, πρόσωπα του lifestyle, έναν ποδοσφαιριστή και έναν εκπρόσωπο πρώην... ποδοσφαιρικής παράταξης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το...
Ολοι χώρεσαν στον Μπακογιάννη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποστομωτική απάντηση γονέων στον Κώστα Μπακογιάννη
Μπούμερανγκ αρχίζει να γυρνάει στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η προεκλογική του ατζέντα περί ανομίας στην πρωτεύουσα. Αστοχη και απαξιωτική για την περιοχή και τους κατοίκους της...
Αποστομωτική απάντηση γονέων στον Κώστα Μπακογιάννη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκύκλιος για προσλήψεις στους ΟΤΑ
Για την έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού στη διάρκεια του 2019 καλεί το υπουργείο Εσωτερικών τους ΟΤΑ της χώρας, με εγκύκλιο προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Εγκύκλιος για προσλήψεις στους ΟΤΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας