Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέοι «ύποπτοι» φάκελοι εντοπίστηκαν σε Πανεπιστήμια

UROKINISSI/ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Νέοι «ύποπτοι» φάκελοι εντοπίστηκαν σε Πανεπιστήμια

  • A-
  • A+

Η μαζική αποστολή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας «ύποπτων» φακέλων έχει προκαλέσει ανησυχία ενώ δύο νέα περιστατικά ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που εξετάζουν οι αρχές. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η ασφάλεια της Λαμίας από το τοπικό ΤΕΙ για να παραλάβει δύο «ύποπτα» πακέτα.  

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωί της Παρασκευής έφτασε με τα ΕΛΤΑ νέος «ύποπτος» φάκελος, αυτή τη φορά στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο φάκελος ήταν από την Ινδία και έγραφε στα αγγλικά αντιπρύτανης, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Στο μεταξύ και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων δεμάτων που αποστέλλονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο τέτοια πακέτα έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος και περιελάμβαναν διαφημιστικό υλικό.

Στην αρχή δεν τους προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.

Ήδη, στο ΤΕΙ Λαμίας βρίσκονται αστυνομικοί και πυροσβέστες για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες αρχές.

Φάκελος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ήδη η αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του. 

Τελευταίο κρούσμα, ο εντοπισμός «ύποπτου» φακέλου και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Οι αποστολείς αποσκοπούσαν κυρίως στην πρόκληση αναστάτωσης και τρόμου

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», έρευνες για την υπόθεση διεξάγουν οι τοπικές πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές, ενώ η Αντιτρομοκρατική τις παρακολουθεί στενά και τις συντονίζει. Αξιωματικοί, τέλος, εκτιμούν ότι οι αποστολείς αποσκοπούσαν κυρίως στην πρόκληση αναστάτωσης και τρόμου και όχι στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Οπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο ΓΧΚ οι ύποπτοι φάκελοι που εντοπίστηκαν στα δικαστήρια Πειραιά
Κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών προκάλεσαν «ύποπτοι» φάκελοι που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι, στην εισαγγελία Πειραιά. Οι 11 φάκελοι...
Στο ΓΧΚ οι ύποπτοι φάκελοι που εντοπίστηκαν στα δικαστήρια Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενα διαρκές «παρών» στα ελληνικά Γράμματα και την Παιδεία
​Απώλεια για τα ελληνικά γράμματα, ο θάνατος του Φάνη Κακριδή, που απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 86 ετών. Ενας από τους σημαντικότερους φιλολόγους της...
Ενα διαρκές «παρών» στα ελληνικά Γράμματα και την Παιδεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συναγερμός στη Μυτιλήνη από ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο
Κλειστές μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου σήμανε συναγερμός έπειτα από φάκελο που...
Συναγερμός στη Μυτιλήνη από ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Πρυτανεία διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ. για την επέμβαση στη Θεολογική
Σε διάψευση της ανακοίνωσης της αστυνομίας που υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε εγκαίρως ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές για τα επεισόδια και...
Η Πρυτανεία διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ. για την επέμβαση στη Θεολογική