Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οταν δεν πάει ο δήμαρχος στα 5 εκατ. ευρώ... πάνε τα χρήματα στον δήμαρχο

Οταν δεν πάει ο δήμαρχος στα 5 εκατ. ευρώ... πάνε τα χρήματα στον δήμαρχο

  • A-
  • A+

Του δώσανε 5 εκατομμύρια στο… χέρι, αφού δεν πήγε ο ίδιος να τα παραλάβει. Ακούγεται παράδοξο και υπερβολικό, αλλά είναι κυριολεκτικό και αφορά τον Δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης, στον δήμαρχο του οποίου έγινε γνωστό ότι είναι δεσμευμένο ήδη το αναφερόμενο ποσό τόσο για την εκπόνηση των μελετών όσο και για την κατασκευή των απαραίτητων έργων που θα βελτιώσουν τις υποδομές και άρα τους όρους διαβίωσης των 3.000 Ρομά που ζουν εδώ και 16 χρόνια σε απάνθρωπες συνθήκες στον οικισμό Αγίας Σοφίας στα Διαβατά.

Κι έχει ιδιαίτερη σημασία η χρονική αλληλουχία των όσων έγιναν χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η πόλη ζούσε άλλη μια δριμεία χιονόπτωση.

Κόσμος και ντουνιάς μαζεύτηκε το πρωί στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η αδήριτη ανάγκη έργων υποδομής και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και όπως δηλώθηκε ρητά από την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ενταξης Ρομά, Κατερίνα Γιάντσου, το υπουργείο Εργασίας θα παρέχει τους πόρους και για τις μελέτες και τα έργα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο Ματθαίος Τζουβάλας, σύμβουλος της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληκεγγύης, Θεανώς Φωτίου, η Κατερίνα Πιτσούλη, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, εμπλεκόμενοι φορείς, ο προϊστάμενος του γραφείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, και στελέχη του γραφείου Θεσσαλονίκης και της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Το… παράδοξο είναι ότι δεν παραβρέθηκε ο άμεσα ενδιαφερόμενος δήμαρχος Δέλτα ούτε κάποιος άλλος εκπρόσωπος του δήμου, επικαλούμενοι τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο,τι… εμπόδισε τον δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο, δεν σταμάτησε τους υπόλοιπους, οι οποίοι ήταν τόσο αποφασισμένοι να τελειώσουν το θέμα που χωρίς υπερβολή… τρόλαραν τον δήμαρχο.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη του κ. Φωτόπουλου όταν, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται αμείωτη, υπάλληλοι του δήμου τού ανακοίνωσαν ότι έξω από την πόρτα του γραφείου του στη… Σίνδο βρισκόταν η κ. Γιάντσου, ο κ. Τζουβάλας, ο κ. Αγγελόπουλος και το στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού Λεωνίδας Σδούκος.

Ετσι ό,τι ξεκίνησε στο Διοικητήριο, ολοκληρώθηκε στο δημαρχείο παρουσία των αντιδημάρχων Ευθύμιου Βαμβάκου, Δημήτριου Σκουλαριώτη και συμβούλων του δημάρχου.

Ουσιαστικά το μόνο που απέμενε δηλαδή ήταν να αναγγελθεί στον δήμο και να συμφωνηθεί φυσικά η κατάθεση μέχρι τέλος Ιανουαρίου έκθεσης τεχνικής περιγραφής για τα έργα αποχέτευσης, οδοποιίας και φωτισμού στον οικισμό Αγία Σοφία.

Επιπλέον ο δήμος θα καταθέσει μια έκθεση τεχνικής περιγραφής για την εγκατάσταση οικίσκων και την κατασκευή νέου διδακτηρίου (δημοτικού σχολείου) σε ήδη υπάρχον οικόπεδο του Δήμου Δέλτα. Το υπουργείο Εργασίας θα παρέχει όλους τους οικονομικούς πόρους για τις μελέτες και τα έργα κατασκευής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και τα Λουτρά Θέρμης θέλει ο Ιβάν Σαββίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει τα Λουτρά της Θέρμης, αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά. Η επιβεβαίωση έγινε από τον Γιάννη Μπουτάρη σε συνεδρίαση της δημοτικής...
Και τα Λουτρά Θέρμης θέλει ο Ιβάν Σαββίδης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημαρχείο... οίκος απωλείας
Οξυμένα πνεύματα, έντονες συζητήσεις, διαμαρτυρίες και μερικά «γαλλικά» του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη χρωμάτισαν τη χθεσινή διαμαρτυρία στο δημαρχείο...
Δημαρχείο... οίκος απωλείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη
Δριμεία επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση, η δεύτερη συνεχόμενη μέσα σε λίγες μέρες, για στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της...
Επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το σημερινό πρόγραμμα των μακεδονομάχων
Συναγωνισμός «μακεδονοφροσύνης» με δηλώσεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα, κλείσιμο συνόρων από αγρότες, καταλήψεις σχολικών μονάδων και αναγγελίες...
Το σημερινό πρόγραμμα των μακεδονομάχων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εβαλαν γκολ στον εθνικισμό
Οι ποδοσφαιριστές της ερασιτεχνικής ομάδας Προοδευτική Εκρηξη Τούμπας, που ανήκει σε αναρχική συλλογικότητα, σήκωσαν πανό μέσα στο γήπεδο, απαντώντας...
Εβαλαν γκολ στον εθνικισμό