Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ΕΣΗΕΜ-Θ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ΕΣΗΕΜ-Θ

  • A-
  • A+

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ανήμερα τα Θεοφάνια. 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρος της Ένωσης, N. Καρράς, μιλώντας στους παρισταμένους αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που φέρνει το 2019 για την Ενημέρωση αλλά και για την ΕΣΗΕΜ-Θ: Την υπεράσπιση του Ασφαλιστικού από τις νέες εργοδοτικές επιθέσεις που δέχεται, τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και το μεγάλο άνοιγμα της Ένωσης με την αναθεώρηση του Καταστατικού. «Χρέος των Ενώσεων Συντακτών είναι να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημοσιογραφία, και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να ενισχύσουμε τη φωνή μας», είπε.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Β. Κοντογουλίδης, τόνισε ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις που επιφυλάσσει η φετινή χρονιά γεννούν μεγάλες απαιτήσεις από τη δημοσιογραφία, στις οποίες οι επαγγελματίες της Ενημέρωσης θα ανταποκριθούν με οδηγό τη δεοντολογία, αλλά και από την κοινωνία που πρέπει να δείξει νηφαλιότητα στην υποδοχή του δημοσιογραφικού έργου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα το Βραβείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μαρκίδες Πούλιου 2018. Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος, Τάσος Ρέτζιος, η φετινή βράβευση «υπενθυμίζει ότι σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων τα εργαλεία που διασφαλίζουν την ποιότητα στην Ενημέρωση είναι η ψυχραιμία, η ανάλυση και η αναζήτηση της αλήθειας στην έσω διάσταση των γεγονότων». 

«Είναι ένας δημόσιος έπαινος για σκληρή δουλειά 40 ετών, που συνεχίζεται. Η δημοσιογραφία δε θα σβήσει ποτέ, αρκεί να δουλεύουμε πολύ και να προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε το επίπεδό μας», είπε ο τιμώμενος. 

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε η έκθεση γελοιογραφιών του Γιώργου Ακοκαλίδη, με τίτλο «Παλιά Σημερινά». «Η δουλειά του, ενοχλητική όπως αρμόζει στο είδος, παράγει παράλληλα ήθος και διαθέτει γενναιοδωρία», είπε η αντιπρόεδρος του Μορφωτικού  Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας μοιράστηκαν η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης.

Στην κοπή πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ παρόντες ήταν: Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η γραμματέας δημοτικού συμβουλίου Γλυκερία  Καλφακάκου, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Κούβελας, Ανδρέας Κουράκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, Νικόλαος Ταχιάος, Χάρης Αηδονόπουλος, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σπύρος Βούγιας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο  κοσμήτορας της ΝΟΕ ΑΠΘ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Φίλιπ Ρέι, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Β. Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Γιώργος Τζάγιας, ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Παναγιώτης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ Δημήτρης Χορταργιάς.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατεβαίνει στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Αρνήθηκε στον Μητσοτάκη να κατέβει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατεβαίνει όμως δυναμικά για πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας ● Ο «ισόβιος» δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη διεκδικεί με ενωτικό...
Κατεβαίνει στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Γιάννης που γνώρισα
Αυτό που χαρακτήριζε τον Γιάννη ήταν η βαθιά του φιλομάθεια. Από ένα σημείο κι έπειτα ανέπνεε και ζούσε μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Το γραφείο του έμοιαζε με οχυρό με οδοφράγματα από βιβλία.
Ο Γιάννης που γνώρισα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μια περιφέρεια που... εκδικείται
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κωλυσιεργεί συστηματικά καθυστερώντας την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που έχουν επιδικάσει ποσό 20.000 ευρώ σε υπάλληλο λόγω των μακροχρόνιων διώξεων που είχε υποστεί από τη...
Μια περιφέρεια που... εκδικείται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπερπροβλήματα από τον νέο υπερδιάδρομο
Βαρύ περιβαλλοντικό τίμημα, όπως καταγγέλλουν οι οικολόγοι, θα πληρώσει ο Θερμαϊκός κόλπος από την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία».
Υπερπροβλήματα από τον νέο υπερδιάδρομο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελληνες αγρότες με αμερικανικά κεφάλαια για τη διάσωση της ΕΒΖ
Με... αμερικανική βοήθεια και συνεταιριστική εταιρεία Ελλήνων αγροτών η διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης; Αυτό πάντως το σχέδιο προωθεί ως λύση, με τη σύμφωνη γνώμη της πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς, ο...
Ελληνες αγρότες με αμερικανικά κεφάλαια για τη διάσωση της ΕΒΖ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας