Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πέθανε ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος

Όντας στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που χρεωνόταν (με περισσή ένταση όμως…) ήταν ένα αφηρημένο είδος «συμπόρευσης» υπό το μανδύα της «πολιτικής κάλυψης».

Πέθανε ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Έφυγε σήμερα (Παρασκευή) από τη ζωή ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος. Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα από της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Paris II.

Δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1992 ως το 2003, ενώ κατόπιν δίδασκε μέχρι πρότινος Πολιτική Θεωρία στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου. Συνέγραψε το βιβλίο «Ατομικισμός, επανάσταση και δημοκρατία» σχετικά με την πολιτική θεωρία του Τόκβιλ, ενώ αρθρογραφούσε μεταξύ άλλων στα περιοδικά «Σύγχρονα Θέματα», «Νέα Εστία», «Πολίτης», καθώς και στην «Εφ.Συν.» και την «Αυγή». 

Τα συλλυπητήρια σύσσωμης της εφημερίδας μας στους οικείους και τους συναγωνιστές του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του ανέφερε:

«Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, στα 57 του χρόνια, ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, πανεπιστημιακός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Οργάνωσης των Πανεπιστημιακών του. Ο Σταύρος, από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στο κίνημα της αριστεράς, ως στέλεχος της Ε.Κ.Ο.Ν.- ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και ως λαμπρός ρήτορας στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, και μετά, ως οργανικός διανοούμενος της Αριστεράς και δραστήριο στέλεχος του πανεπιστημιακού κινήματος.

Διακρινόταν για τον τεκμηριωμένο λόγο του, την ευρύτητα των αναζητήσεών του, την ευρυμάθειά του και την ικανότητά του να εκλαϊκεύει την επιστημονική γνώση.  Θα είναι επώδυνη η απώλειά του, ιδιαίτερα σήμερα που η Αριστερά έχει επωμιστεί το ιστορικό καθήκον της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής. Θα μας λείψεις, Σταύρο, θα μας λείψει η δημοκρατική προσήλωσή σου στη διαμόρφωση και διεκδίκηση της αριστερής ηγεμονίας στη χώρα μας. Στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας».

Το Δίκτυο Πανεπιστημιακών για τον θάνατό του: 

«Είμαστε φτωχότεροι. Ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, συνάδελφος, σύντροφος, φίλος και συνοδοιπόρος σε μεγάλους αγώνες, έφυγε από κοντά μας ξαφνικά. Η απώλειά του στερεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο από ένα σπουδαίο δάσκαλο, το πανεπιστημιακό κίνημα από έναν από τους στυλοβάτες του, τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση από έναν ακούραστο υπερασπιστή της και την Αριστερά από ένα σημαντικό διανοούμενο.

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όπου η θλίψη σμίγεται με την ανάμνηση των αγώνων και ελπίδων που μοιραστήκαμε, θέλουμε να στείλουμε στην οικογένειά του, στους συναδέλφους και τους φοιτητές του, στους συντρόφους και συναγωνιστές του από τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, τη Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο θερμά συλλυπητήρια και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με το ίδιο αταλάντευτο πάθος όπως και εκείνος, για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο και μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, αντάξια των κοινών οραμάτων μας».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το φράγμα της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική
Τέσσερις μέρες μετά το δυστύχημα στο γιγαντιαίο φράγμα μεταλλευτικών αποβλήτων στο Vale της Βραζιλίας, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες...
Ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το φράγμα της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεύτερη «επίσκεψη» στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα
Για δεύτερη συνεχή ημέρα, επεισόδια ξέσπασαν έξω από το σπίτι της το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα, κατά τη διάρκεια...
Δεύτερη «επίσκεψη» στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και επιθέσεις από ακροδεξιούς
Οργανωμένες ομάδες προσπάθησαν να επαναλάβουν εγχειρήματα όπως οι πρόσφατες ρίψεις μολότοφ σε... συριζαίικους στόχους ή τον περσινό εμπρησμό...
Και επιθέσεις από ακροδεξιούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλήψεις για τα επεισόδια έξω από το σπίτι της Ελισάβετ Σκούφα
Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για επεισόδια χθες βράδυ έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη. Το συγκεντρωμένο πλήθος που...
Συλλήψεις για τα επεισόδια έξω από το σπίτι της Ελισάβετ Σκούφα