Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνής συνάντηση κατά του ρατσισμού

Διεθνής συνάντηση κατά του ρατσισμού

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Βήμα για την αναγκαία όσο ποτέ οργάνωση και κλιμάκωση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού αγώνα σε όλη την Ευρώπη αποτελεί η Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ (Πειραιώς 151 και Πέτρου Ράλλη), με κεντρικό σύνθημα «Τσακίζουμε το φασισμό - Ανοιχτά σύνορα - “όχι” στην Ε.Ε.-φρούριο».

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι κινημάτων από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Καταλονία, τη Γαλλία και την Αυστρία, για να μεταφέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση στην Ευρώπη και να συζητήσουν κοινές δράσεις με στόχο την ανατροπή των πιο σκληρών ξενοφοβικών πολιτικών που επιχειρείται να εφαρμοστούν σήμερα στην Ευρώπη, όπως και την ανακοπή των πολιτικών λιτότητας που πλήττουν τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, σε όλη την Ε.Ε.

Συμμετέχουν επίσης δικηγόροι από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Ελλάδας, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας, της εκπαίδευσης και του αντιφασισμού, όπως και μέλη του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος.

«Η ορμητική είσοδος του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στην Ευρώπη, αυτό το καλοκαίρι, απέναντι στις προκλήσεις των νεοναζί αλλά και των ρατσιστικών πολιτικών των κυβερνήσεων έδειξε ότι υπάρχει η δύναμη που μπορεί να τους φράξει τον δρόμο ώστε να μην πισωγυρίσουμε στους εφιάλτες της επικράτησης του ναζισμού και του φασισμού του Μεσοπολέμου», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Υπογραμμίζει την κεφαλαιώδη σημασία της καμπάνιας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη και για δυναμική παρεμπόδιση των ναζιστικών επιθέσεων στις γειτονιές, σε μια στιγμή που η ναζιστική οργάνωση «επιχειρεί με τη μάσκα του μακεδονομάχου να ξεφύγει από τη δύναμη του κινήματος, παρά την απομόνωση που της επέβαλε η δίκη επί τριάμισι χρόνια».

Και μιλά για την αναγκαιότητα της μάχης ώστε να μπει τέλος στις απελπιστικές συνθήκες της Μόριας και στις ξενοφοβικές ευρωπαϊκές συμφωνίες για το προσφυγικό, όπως και για να ανοίξουν στους πρόσφυγες τα σύνορα και οι πόλεις, προκειμένου να βρίσκουν στέγη, παιδεία και υπηρεσίες υγείας.

 Πρόγραμμα

▶ 12 μεσ.-13.00: Προσέλευση

▶ 13.00-15.30: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ: Η αντίσταση στον ρατσισμό και την ακροδεξιά απειλή θα νικήσει

▶ 16.00-17.30

  • Σαράφειο, αίθουσα Α: Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
  • Σαράφειο, αίθουσα Β: Δίκη - καταδίκη της Χρυσής Αυγής
  • Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ: Διεθνής συντονισμός - 16 Μάρτη 2019

▶ 18.00-20.00, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ: Ολοι μαζί να σβήσουν οι ναζί

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνής συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Το Σάββατο 13 Οκτώβρη φιλοξενείται στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση κατά του φασισμού και του...
Διεθνής συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις σε Νίκαια - Ρέντη
Οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών σε Νίκαια και Ρέντη καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, επικαλούμενη μαρτυρίες μεταναστών στην αστυνομία,...
Καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις σε Νίκαια - Ρέντη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μου είπαν δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα»
Θύματα ρατσιστικής επίθεσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν δύο Πακιστανοί που διαμένουν στη Λάρισα και εργάζονταν σε...
«Μου είπαν δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στον Ασπρόπυργο
Ρατσιστική επίθεση με σιδηρογροθιά σε βάρος μετανάστη που ζει στην Γκορυτσά Ασπροπύργου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, σημειώνοντας πως για την επίθεση...
Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στον Ασπρόπυργο