Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ενορία κατηγορεί την «Εφ.Συν.» για τη δράση του «Ρουβίκωνα»!

Η ενορία κατηγορεί την «Εφ.Συν.» για τη δράση του «Ρουβίκωνα»!

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Ελεύθερο αφέθηκε χθες από την Ασφάλεια μέλος της συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα» που είχε προσαχθεί ύστερα από την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου-Πευκακίων Εξαρχείων.

Περίπου 25 με 30 άτομα μπήκαν στον ναό στην οδό Ασκληπιού και διέκοψαν τη Λειτουργία διαμαρτυρόμενα για την έξωση που υφίστανται δέκα φτωχοί, ηλικιωμένοι και ευάλωτοι άνθρωποι με διάφορες αναπηρίες, όλοι κάτοικοι της Στέγης Αστέγων του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου της εκκλησίας.

Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» («Πετάνε πρώην αστέγους στον δρόμο», 10.9.2018), η οποία κατηγορήθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο Β. Βολουδάκη ως... ηθική αυτουργός της «επίθεσης»! «Ολη αυτήν την κίνηση τη δημιούργησε η “Εφημερίδα των Συντακτών” η οποία μας είχε πάρει τηλέφωνο και ενώ τους διαβεβαιώσαμε ότι κανείς δεν θα πεταχθεί στον δρόμο και το γράφουν μέσα στο άρθρο που έκαναν, στην επικεφαλίδα γράφουν “Πετάνε αστέγους στον δρόμο”. Αυτό έδωσε το έναυσμα και αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του (Εpsilon TV) ο πατήρ Βολουδάκης.

Ωστόσο το γεγονός της παράδοσης του εξωδίκου από ιερέα της εκκλησίας στις 18 Ιουλίου του 2018, έγγραφο το οποίο παρουσίασε η «Εφ.Συν.», δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Το έγγραφο τους αποκαλούσε «πρώην φιλοξενούμενους, νυν αυθαιρέτως διαμένοντες» και τους καλούσε να εγκαταλείψουν τον χώρο μέχρι τις 31 Αυγούστου. Λίγες μέρες αργότερα δημοσιεύτηκε η είδηση.

Οσο για τους ίδιους τους αναρχικούς, τους είχε καλέσει, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο π. Βολουδάκης, λέγοντας στην «Εφ.Συν.» ότι «εμείς ως ναός μέχρι και τους αναρχικούς έχουμε καλέσει να δούνε τα χάλια που επικρατούν οικονομικά στις εκκλησίες».

«Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε, λέει, την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε. Ομως όχι για να ακούσουμε κηρύγματα και ψαλμωδίες, αλλά να σας πούμε ότι για εμάς ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων είναι αυτή που μας υπαγορεύει να σας πούμε: κάτω τα χέρια από αυτούς που δεν έχουν φωνή. Αν θέλει ο Βολουδάκης μέσα από την ενορία να πιάσει πελατεία για το κόμμα του γιου του (σ.σ.: Κοινωνία-Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια), δεν μας νοιάζει και δεν νοιάζει και τους ανθρώπους που μένουν στη στέγη. Αν η εκκλησία ήθελε, θα μπορούσε στα χιλιάδες κτίρια που διαθέτει να στεγάσει όλους τους άστεγους της Ελλάδας. [...] Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”. Η στεγή είναι δικαίωμα και όχι φιλανθρωπία», ανέφερε ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα».

Την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει το μέλλον για τους αστέγους, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτίριο. Κανείς δεν τους έχει ειδοποιήσει για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν τους έχει επισκεφθεί, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα των ιερέων.

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες στην περιοχή επαναλειτούργησε το συσσίτιο, όμως αρκετοί άστεγοι διαμαρτύρονται γιατί η εκκλησία τούς ζητά εκκαθαριστικό εφορίας, αποδεικτικό διαμονής και αστυνομική ταυτότητα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χριστούγεννα χωρίς νερό για τους πρώην αστέγους της ενορίας στα Εξάρχεια!
Είναι δυνατόν πάμφτωχοι συμπολίτες μας το 2018, πρώην άστεγοι, που διαμένουν σε δομή μιας ενορίας, να μην έχουν επί μήνες πρόσβαση σε πόσιμο νερό και...
Χριστούγεννα χωρίς νερό για τους πρώην αστέγους της ενορίας στα Εξάρχεια!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ενορία έκοψε το νερό στους αστέγους!
Αντί να βρει λύση, όπως υποσχόταν, η Ενορία φιλόπτωχου ταμείου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Πευκακίων για τους δέκα φιλοξενούμενους της Στέγης...
Η ενορία έκοψε το νερό στους αστέγους!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πετάνε πρώην αστέγους στον δρόμο
Δέκα συνάνθρωποί μας, που ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια φιλοξενούμενοι της Στέγης Αστέγων της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πευκακίων στα Εξάρχεια,...
Πετάνε πρώην αστέγους στον δρόμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξωση από την Κοινωνική Πολυκατοικία
Η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με το Ιδρυμα Χατζηκώνστα έληξε, οπότε κλείνει η δομή φιλοξενίας αστέγων στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 36 στα...
Εξωση από την Κοινωνική Πολυκατοικία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντρας έως 44 ετών ο τυπικός άστεγος
Ολοκληρώθηκε η οργανωμένη καταγραφή των αστέγων, με παράλληλη έρευνα πεδίου, σε επτά μεγάλους δήμους της χώρας, δίνοντας μια πρώτη εικόνα του...
Αντρας έως 44 ετών ο τυπικός άστεγος