Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Κανένα περιθώριο εφησυχασμού στον φασισμό»

«Κανένα περιθώριο εφησυχασμού στον φασισμό»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Το μήνυμα ότι «στην Ελλάδα της κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, η επανεμφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού δεν συνιστά ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια αόρατη απειλή» στέλνουν με αφορμή την συμπλήρωση πέντε ετών απ' την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι δήμαρχοι Πειραιώς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Ειδικότερα σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Πέρασαν πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την νεοναζιστική οργάνωση και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Κερατσινίου, μια πόλης με εργατική και δημοκρατική παράδοση.

Χρειάστηκαν σχεδόν δυο χρόνια για να ξεκινήσει η δίκη και έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, αγγίζοντας τα όρια της αρνησιδικίας και υπονομεύοντας την ίδια την έννοια της δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζουν να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και τις θεσμικές λειτουργίες της.

Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας και εφησυχασμού. Η μισαλλοδοξία του ναζισμού, του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού, των σκοτεινών αντιλήψεων και πρακτικών της περιόδου του '30, εμφανίζονται ξανά απειλητικές, κατορθώνοντας στο έδαφος της κρίσης εκπροσώπησης, του ελλείμματος δημοκρατίας και της οικονομικής κρίσης να αποκτούν, εκ νέου, ακροατήρια και οπαδούς.

Στην Ελλάδα της κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, η επανεμφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού δεν συνιστά ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια αόρατη απειλή. Ο φασισμός δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις μειοψηφίες και στις μειονότητες αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη, ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας και της συμμετοχής, καλείται να αξιοποιήσει την άμεση σχέση της με την κοινωνία κρατώντας ζωντανή την συλλογική ιστορική μνήμη, επαναφέροντας και αναζωογονώντας στην συνείδηση και στην κουλτούρα της τις αντιφασιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία».

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Απαντάμε στον φασισμό»
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής...
«Απαντάμε στον φασισμό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μου επιτέθηκαν οργανωμένοι φασίστες»
Ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του κατήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγα 24ωρα μετά τη φασιστικού τύπου επίθεση που δέχθηκε...
«Μου επιτέθηκαν οργανωμένοι φασίστες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΕΡΦΑ: Χρυσαυγίτες τραυματίζουν τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα
Στην επίθεση που έγινε από φασιστική ομάδα στο κοινωνικό χώρα «Φαβέλα» καταδικάζει η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ),...
ΚΕΕΡΦΑ: Χρυσαυγίτες τραυματίζουν τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα