Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κλειστοί δρόμοι προς τα δάση της Αττικής λόγω κινδύνου για πυρκαγιά

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κλειστοί δρόμοι προς τα δάση της Αττικής λόγω κινδύνου για πυρκαγιά

  • A-
  • A+

Το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές τέθηκε σε ισχύ από τις 7 σήμερα το πρωί έως αύριο την ίδια ώρα, λόγω της προειδοποίησης για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση υψηλού κινδύνου, κατηγορίας 4, για τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Εύβοια, Σκύρος καθώς και για την Περιφέρεια Αττικής.

pic.twitter.com/oPFDEVG7uO

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) 7 Αυγούστου 2018

Για αύριο, Πέμπτη, έχει εκδώσει τον εξής χάρτη επικινδυνότητας:

pic.twitter.com/pqei29yEIX

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) 8 Αυγούστου 2018

Στο πλαίσιο αυτό, κι ενώ στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, σε απαγόρευση κυκλοφορίας τίθενται οι εξής οδοί:

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ –ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Οδοί πρόσβασης προς θέση ΟΧΥΡΟ, βόρεια µε το νεκροταφείο Ραφήνας, δυτικά µε τον οικισµό ∆ροσιά, νότια µε τον οικισµό Πανόραµα, ανατολικά µε το κλειστό ∆ηµοτικό Γυµναστήριο.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

1. Στους δρόµους επάνω από τα θερµοκήπια του Μαραθώνα (περιοχή Βρανά), που οδηγούν προς Σταµάτα και Αγριλίκι.

2. Στο πευκοδάσος του Σχινιά του ∆ήµου Μαραθώνος.

3. Στο δρόµο Άνω Σούλι – Προφήτη Ηλία.

4. Στον οικισµό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυµα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Ν. Βουτζα).

5. Σταθµό Μεταµόρφωσης προς φράγµα Ραπετσώνας (Ανατολή Ν. Μάκρης).

6. Περιοχή Βαρνάβα, οδός Βορείων Ανέµων.

7. Οδός Περιπάτου προς ∆ασικό Πεντέλης (οικισµός Γεροτσακούλι Αγ. Μαρίνας Ν.

Μάκρης).

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙ∆ΟΣ

1. Στο λόφο Μπούρα της ∆ηµοτικής Ενότητας Σπάτων.

2. Στον οικισµό που βρίσκεται µεταξύ του βορειοδυτικού αντερείσµατος του λόφου «Έτος» και της λεωφόρου Μαραθώνος στη ∆ηµοτική Ενότητα (∆Ε) Σπάτων (οδ. Λιοφύτι κ ανώνυµοι οδοί)

3. Στον οικισµό «Βουνούπολη» που βρίσκεται µεταξύ του νοτιοανατολικού αντερείσµατος του λόφου «Έτος» και της οδ. Ήµερου Πεύκου στη ∆Ε Σπάτων (από την οδ. Ιωάννου Ε. και δυτικά).

4. Στο άλσος «ΟΤΕ» όπισθεν του ∆ηµοτικού Καταστήµατος Αρτέµιδος (πρώην ∆ηµαρχείο).

5. Στη θέση «Κίπι» του ∆ηµοτικού Καταστήµατος Αρτέµιδος και συγκεκριµένα επί της οδού Ολυµπίας δυτικά της συµβολής της µε την οδό Διονύσου, στις οδούς Νυµφών, Ολύµπου, Πανός, Ρόδων, Ροδοδάφνης, Υακίνθου και έως το τέλος αυτών.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Στους δρόµους του Περιαστικού ∆άσους της ∆ηµοτικής Ενότητας Ανθούσας το οποίο συνορεύει: Δυτικά µε το κεντρικό ρεύµα της Λεωφ. Ανθούσας-Παλλήνης και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της δηµοτικής ενότητας Ανθούσας, βόρεια µε το ∆ήµο Πεντέλης, νότια µε το Δήµο Παλλήνης και ανατολικά µε την δηµοτική ενότητα Πικερµίου.

Ο λόφος Λεβίδι (∆ήµος Παλλήνης)

Σημειώνεται ότι σε οδούς που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση και στις οποίες υπάρχουν κατοικίες, επιτρέπεται η διέλευση οχηµάτων και κατοίκων.

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φονικές παθογένειες έδειξε το πόρισμα
Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διερεύνησης καταγράφει τις παθογένειες και τα αίτια των πυρκαγιών στην Ελλάδα και προτείνει νομοθετικές...
Φονικές παθογένειες έδειξε το πόρισμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ταχεία διαδικασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων κατοικιών
Διαδικασία fast track για χορήγηση της απαιτούμενης βεβαίωσης για την αποκατάσταση των κατοικιών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και...
Ταχεία διαδικασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων κατοικιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ηλεία
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κλινδία της Ηλείας. Η φωτιά εξελίσσεται σε δύο εστίες, χωρίς ωστόσο να απειλούνται...
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ηλεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πατούλης κατά Δούρου
Επίθεση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις της για τους χειρισμούς στις πυρκαγιές της Αττικής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της...
Πατούλης κατά Δούρου