• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.6°C / 26.2°C
  3 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.7°C / 21.3°C
  5 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 22.6°C
  0 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 16.6°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.2°C / 20.9°C
  2 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.0°C / 19.4°C
  1 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 15.1°C
  0 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.4°C / 27.7°C
  3 BF
  48%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 25.9°C
  4 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  5 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  5 BF
  65%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 22.3°C
  4 BF
  46%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.5°C / 23.4°C
  2 BF
  52%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.8°C
  3 BF
  33%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 26.0°C
  3 BF
  41%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 18.3°C / 21.0°C
  3 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.2°C / 23.9°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  78%

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

υπουργείο Ναυτιλίας

Βολές Παυλόπουλου κατά Ευρωπαίων για το προσφυγικό

 • A-
 • A+

Οξεία κριτική για «ορισμένους εταίρους μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης» άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την Παρασκευή από το υπουργείο Ναυτιλίας όπου παραβρέθηκε, γιατί όπως υποστήριξε «κατά τη διαχείριση του υπαρξιακού, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσφυγικού ζητήματος, όχι μόνο δεν δείχνουν την επιβαλλόμενη από την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλληλεγγύη, αλλά, όλως αντιθέτως, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς το αν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη αλλά και πλήθος άλλων επισήμων πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής μιλώντας για το ρόλο του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι «στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία του προσφυγικού ζητήματος και του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, το Λιμενικό Σώμα είναι υπόδειγμα επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και ευαισθησίας. Με άλλες λέξεις υπόδειγμα δημοκρατικής νοοτροπίας, η οποία υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου» και πρόσθεσε:

«Αυτό το υπόδειγμα, το οποίο ουδόλως έθιξε η βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που περάσαμε και εν πολλοίς περνάμε ακόμη, αναγνωρίζεται διεθνώς, κατ΄εξοχήν δε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας» συγκρίνοντας το υπόδειγμα του Λιμενικού Σώματος με τη στάση «ορισμένων εταίρων μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Λιμενικό Σώμα

Από την πλευρά του ο Π. Κουρουμπλής αφού ευχαρίστησε τον γλύπτη που φιλοτέχνησε το Μνημείο Πέτρο Γεωργαρίου, τους χορηγούς, τη πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που συνετέλεσαν «για να είμαστε σήμερα εδώ», στη συνέχεια αναφέρθηκε και αυτός στο ρόλο του Λιμενικού Σώματος για την καταδίωξη του εγκλήματος στη θάλασσα, με την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, ενώ όπως τόνισε στα χρόνια της προσφυγικής κρίσης έσωσε από βέβαιο πνιγμό πάνω από 150.000 ανθρώπους, ιδιαίτερα παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες.

«Με την αυτοθυσία του πραγματικά έσωσε την τιμή όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, δείχνοντας στην πράξη, την πραγματική έννοια της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού" πρόσθεσε και έκανε γνωστό οτι αποδέχτηκε
την πρόταση του προέδρου της Λέσχης να γίνει η 19η Μαρτίου, ημερομηνία όπου το 1919 ιδρύθηκε αυτό το Σώμα, ημέρας εκδηλώσεων και μνήμης των πεσόντων του Λιμενικού Σώματος.

«Μία ξεχωριστή ημέρα για το Λιμενικό Σώμα, καθώς υλοποιείται μια σκέψη και επιθυμία που ενυπήρχε στη συλλογική συνείδηση του Σώματος, για την ανέγερση του μνημείου των πεσόντων στελεχών του», χαρακτήρισε την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, καθώς, όπως σημείωσε, στη «σημερινή σεμνή, αλλά τόσο ουσιώδη τελετή, των αποκαλυπτηρίων του συμβολικού αυτού μνημείου, τιμούμε τους συναδέλφους που έπεσαν κατά την ώρα του καθήκοντος, όπως αρμόζει στην ιστορία του Σώματος».

Λιμενικό Σώμα

«Μνημείο σύμβολο ενότητας, ανιδιοτέλειας και αυταπάρνησης, που αποτελεί την αξιακή παρακαταθήκη του Σώματος προς τα νεότερα στελέχη του» χαρακτήρισε το Μνημείο που δεσπόζει στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου, το οποίο όπως πρόσθεσε είναι
«ένας ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς που δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης και του καθήκοντος, προασπίζοντας τη δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, με τίμημα τη ζωή τους».

Ο Στ. Ράπτης επισήμανε ακόμα ότι «οι πεσόντες στο καθήκον γίνονται φωτεινά παραδείγματα, που καθοδηγούν την υπηρεσιακή μας ζωή και συμπεριφορά, την σκέψη και τις αποφάσεις μας, και μας διδάσκουν ότι για το καλό του πλησίον μας και του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει να βάζουμε στην άκρη το "εγώ" μας, χωρίς να υπολογίζουμε ακόμα και την ίδια μας τη ζωή».

Ευχαρίστησε το γλύπτη που Πέτρο Γεωργαρίου φιλοτέχνησε το μνημείο αλλά και τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, διότι όχι μόνο συμμετείχαν ουσιαστικά στην ανέγερση του παρόντος μνημείου, αλλά και διέθεσαν σεβαστά χρηματικά ποσά για την κατασκευή του.Επίσης ευχαρίστησε τον ΟΛΠ για την οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, καθώς και τον Δήμο Πειραιά για την συνδρομή του στον ευπρεπισμό του περιβάλλοντα χώρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βολές Παυλόπουλου κατά ορισμένων Ευρωπαίων για το προσφυγικό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων Στελεχών του Λιμενικού Σώματος, άσκησε οξεία κριτική για το πώς διαχειρίζονται το ζήτημα άλλα κράτη-μέλη. Χαρακτήρισε το Λιμενικό...
Βολές Παυλόπουλου κατά ορισμένων Ευρωπαίων για το προσφυγικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Κρίσιμος ο ρόλος του Λιμενικού στα σύνορα με την Τουρκία»
Στις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να σώσουν περισσότερους από 150.000 ανθρώπους που ως πρόσφυγες βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες, καθώς επίσης και τον...
«Κρίσιμος ο ρόλος του Λιμενικού στα σύνορα με την Τουρκία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεργασία Λιμενικού με το «Χαμόγελο» υπέρ των παιδιών
Ένα εύχρηστο φυλλάδιο σε επτά γλώσσες, που μπορούν να δίνουν οι υπηρεσίες σε πρόσφυγες νεαρής ηλικίας, για να διευκολύνεται η επαφή τους με τις αρχές, κατέθεσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη συνάντηση με τον...
Συνεργασία Λιμενικού με το «Χαμόγελο» υπέρ των παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βραβεύσεις λιμενικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στελέχη του Λιμενικού Σώματος βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας. Οι λιμενικοί, αλλά και εκπρόσωποι άλλων φορέων,...
Βραβεύσεις λιμενικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό μεταναστών που επιβαίνουν σε ιστιοφόρο σκάφος 33 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Κεφαλονιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερευνες για έξι αγνοούμενους πρόσφυγες ανοιχτά της Λέρου
Επέβαιναν μαζί με άλλα 49 άτομα σε πνευστή λέμβο που βρέθηκε κατεστραμμένη στην ακτή ● Ακόμη 92 πρόσφυγες διασώθηκαν από παραπλέοντα πλοία και από το Λιμενικό ανοιχτά της Πύλου.
Ερευνες για έξι αγνοούμενους πρόσφυγες ανοιχτά της Λέρου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας