• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.2°C / 24.7°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.6°C / 23.6°C
  2 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.0°C / 21.0°C
  2 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 17.0°C
  0 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 21.5°C
  1 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  2 BF
  37%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 22.2°C
  2 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.9°C
  1 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 18.3°C / 23.4°C
  2 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  80%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  2 BF
  48%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 17.9°C / 19.5°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 16.5°C / 23.3°C
  0 BF
  60%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.8°C
  3 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.8°C / 24.9°C
  0 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  2 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 19.7°C / 22.2°C
  1 BF
  87%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  1 BF
  78%
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο δήμος τούς θέλει η Θέμις διαφωνεί...

 • A-
 • A+

Ανεργοι παραμένουν στην ουσία 478 συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη νέα απόρριψη αιτήματος προσωρινής διαταγής που είχαν ζητήσει από το Πρωτοδικείο για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους καλύπτοντας διαρκείς και πάγιες ανάγκες ώς την έκδοση απόφασης επί των κύριων αγωγών που συζητήθηκαν χθες.

Αξιοσημείωτο, ότι ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για την καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης κατέθεσε στο δικαστήριο πως είναι άκρως απαραίτητοι διότι υπάρχουν μεγάλα κενά...

Οι συνολικά έξι ομαδικές αγωγές των 478 συζητήθηκαν σε δύο ακροατήρια από δύο διαφορετικούς προέδρους Πρωτοδικών, όμως το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει, με διαφορετική διαδικασία αυτή τη φορά, απερρίφθη πάλι όπως είχε γίνει και πριν από 20 μέρες.

Η απόφαση αυτή, έστω κι αν είναι προσωρινή ώσπου να εκδοθεί εκείνη που θα αποφαίνεται επί των αγωγών σε μερικούς μήνες, σημαίνει ότι 478 άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά ύστερα από τέσσερα χρόνια εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κριθεί και η τύχη άλλων 193, οι οποίοι κέρδισαν μεν την αγωγή πρωτοδίκως, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το Εφετείο...

Δυστυχώς, η προϊστορία παρόμοιων υποθέσεων δεν γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους.

Δυσαναπλήρωτο κενό

Στο ακροατήριο, πάντως, χθες, ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης, τον οποίο ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ορίσει υπεύθυνο για την υπηρεσία καθαριότητας, ήταν ξεκάθαρος.

Τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες και η απουσία τους από την υπηρεσία δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό.

Αντέκρουσε μάλιστα και το επιχείρημα περί δημιουργίας υπεράριθμου προσωπικού με την επικείμενη πρόσληψη τον Σεπτέμβριο 515 άλλων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας ότι επ’ ουδενί θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Εξήγησε πως 232 εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες με χαρτί γιατρού για λόγους υγείας, ενώ κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται 40-50 άτομα.

«Αρα», είπε, «σε δυο χρόνια πάλι θα έχουμε έλλειψη προσωπικού ακόμη κι αν τους προσλάβουμε όλους, ΑΣΕΠ και συμβασιούχους».

Βεβαίως, η στάση αυτή του κ. Ζαχαριάδη σαφώς διαφοροποιείται από εκείνη της νομικής υπηρεσίας του δήμου, που εισηγήθηκε για τυπικούς λόγους την προσφυγή στο Εφετείο για τους 193, οι οποίοι πρωτοδίκως δικαιώθηκαν.

Η νομική υπηρεσία επικαλέστηκε το ενδεχόμενο νομικών συνεπειών για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το σκεπτικό της υπέρβασης μονίμων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάχη για επαναπρόσληψη
Σήμερα εκδικάζεται η αγωγή 478 συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη που μένουν χωρίς δουλειά ύστερα από τέσσερα χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, ενώ προσεχώς αναμένεται να κριθεί και η τύχη άλλων 193, οι...
Μάχη για επαναπρόσληψη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μισή δικαίωση για διακόσιους διμηνίτες συμβασιούχους
Το Πρωτοδικείο στη Θεσσαλονίκη, με προσωρινή διαταγή, αποφάσισε να πληρωθούν άμεσα τα μισά από τα διεκδικούμενα χρήματα, αλλά για τα υπόλοιπα θα πρέπει να αναμένουν μετά τις 6 Μαΐου
Μισή δικαίωση για διακόσιους διμηνίτες συμβασιούχους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεός σχωρέσ’ τα τα δάνεια...
Αγία... αθώωση χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το πολύκροτο σκάνδαλο της Μονής Εμμαούς με ιερά δάνεια από τη Marfin!
Θεός σχωρέσ’ τα τα δάνεια...
Η παραλία της και ολόκληρος ο οικισμός της Βουρβουρούς συμπεριλαμβάνεται στις επίδικες εκτάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεκδικούν στο Εφετείο μισό πόδι της Χαλκιδικής
Τέσσερα χρόνια μετά τη απόφαση δικαστηρίου, υπέρ των κατοίκων και του δήμου για 54 χιλιάδες στρέμματα στη Σιθωνία, που διεκδικούσαν δύο μονές του Αγίου Ορους και η εταιρεία ΣΕΚΑ η υπόθεση έφθασε στο Πολιτικό...
Διεκδικούν στο Εφετείο μισό πόδι της Χαλκιδικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταρρέει το κατηγορητήριο για τις Σκουριές
H φράση «καταρρέει σαν χάρτινος πύργος» βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της στο κατηγορητήριο της «μεγάλης δίκης» των Σκουριών, όπου 21 αθώοι πολίτες, έντιμοι οικογενειάρχες, επαγγελματίες που ποτέ δεν έδωσαν...
Καταρρέει το κατηγορητήριο για τις Σκουριές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικαίωση για πολλούς, αλλά πρόβλημα (;) για περισσότερους
Περιπλέκονται τα πράγματα με τους συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μεγάλη νίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για 193 της καθαριότητας, οι οποίοι προσλαμβάνονται ως αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση,...
Δικαίωση για πολλούς, αλλά πρόβλημα (;) για περισσότερους

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας