Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Πειραιάς γιορτάζει τις «Ημέρες Θάλασσας»
Δήμος Πειραιά

Ο Πειραιάς γιορτάζει τις «Ημέρες Θάλασσας»

  • A-
  • A+

Ξεκίνησαν και επίσημα την Παρασκευή 1 Ιουνίου οι δεκαήμερες εκδηλώσεις στον Πειραιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2018», που πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον δήμο Πειραιά σε συνεργασία με δεκάδες φορείς και συλλόγους της πόλης. Η τελετή έναρξης έγινε στη μαρίνα Ζέας και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου.

Φέτος, οι «Ημέρες Θάλασσας» περιλαμβάνουν περισσότερες εκδηλώσεις από κάθε άλλη χρονιά, οι οποίες είναι δωρεάν για όλους και έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

Μετά την τελετή έναρξης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για τη ναυτική ιστορία της πόλης, καθώς και στο πλωτό μουσείο «ΝΕΡΑΪΔΑ», ένα πλοίο επιβατηγό που έχει γράψει ιστορία τις δεκαετίες '50, '60, '70 και ανήκει στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υπογράμμισε ότι χρόνο με τον χρόνο ο θεσμός αυτός ενισχύεται και γίνεται καλύτερος. Χαρακτήρισε τις «Ημέρες Θάλασσας», πρωτοποριακή διοργάνωση, που ενώνει όλους τους συμμετέχοντες σε ένα κοινό σκοπό. Προσδιορίζοντας τον κοινό σκοπό, μίλησε για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η θάλασσα στον Πειραιά σε όλα τα επίπεδα: ιστορικό, πολιτιστικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό και την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της πόλης, που είναι η θάλασσα και οι άνθρωποί της.

Παράλληλα –επισήμανε- ότι οι εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας» είναι μια ευκαιρία να έρθουν όλοι πιο κοντά, ο δήμος, η περιφέρεια, οι φορείς και οι δημότες και να περάσουν όμορφα αυτό το γιορτινό δεκαήμερο. Επίσης, είναι ευκαιρία -όπως είπε- να προβληθεί η πόλη και να προσελκύσει επισκέπτες από κάθε γωνιά του ευρύτερου Πειραιά και της Αττικής, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά δύο ιστορικά πλοία.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο street party, στην Τρούμπα, το Σάββατο 9 Ιουνίου, μια μεγάλη διοργάνωση με τη συμμετοχή των νυχτερινών καταστημάτων της περιοχής, η οποία μαζεύει κάθε χρόνο πάρα πολύ κόσμο, κυρίως νέους, αλλά όχι μόνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης τόνισε ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» συνιστούν ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη, εξελίσσονται σε θεσμό και επιβεβαιώνουν διαχρονικά την αδήριτη σχέση της πόλης με τη θάλασσα.

Είναι μια σχέση που εξελίσσεται –είπε- και καλείται σήμερα να αναμετρηθεί στις νέες προκλήσεις αυτής της περιόδου.

Επισήμανε ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις για να καταστήσουν την πόλη ένα ελκυστικό, αυτόνομο, δυναμικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ναυτιλιακό, οικονομικό κέντρο.

Πρόσθεσε ότι σηματοδοτούν την εξωστρέφεια της πόλης και των φορέων της και την κατευθύνουν με ένα δυναμικό τρόπο στη γαλάζια οικονομία και στην ανάπτυξη.

«Ενσωματώνουν την καινοτομία και την έρευνα και αναδεικνύουν την αξία του θαλάσσιου και παράκτιου κεφαλαίου για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης. Αυτό το κεφάλαιο, η Περιφέρεια θέλει να το αξιοποιήσει για όλα τα λιμάνια της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε.

Για το λιμάνι του Πειραιά υπογράμμισε ότι «αποτελεί ένα συμβολικό και εμβληματικό λιμάνι, που καλείται στις σημερινές συνθήκες, η πόλη και οι φορείς της να απαντήσουν σε νέες προκλήσεις, έτσι ώστε να φθάσουμε σε ένα πραγματικό παραγωγικό μοντέλο, ικανό να δημιουργήσει μεγάλες ωφέλειες ή ωφελήματα για την πόλη, για τους πολίτες, να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και για την εθνική οικονομία».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημέρες Θάλασσας με την τριήρη «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας
Την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε για πέμπτη χρονιά στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο του θεσμού των «Ημερών Θάλασσας 2019», υποδέχθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος...
Ημέρες Θάλασσας με την τριήρη «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχισε στον Πειραιά ο εορτασμός για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στον Πειραιά ο εορτασμός για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», ένα πανόραμα εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και τον πολιτισμό της πόλης. Για δεκατρείς ημέρες,...
Αρχισε στον Πειραιά ο εορτασμός για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλεκτικό γραμματόσημο για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας»
Το συλλεκτικό γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» κυκλοφόρησαν την Τετάρτη 20 Μαΐου τα ΕΛΤΑ, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά.
Συλλεκτικό γραμματόσημο για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ναυτική πρωτεύουσα χωρίς... εφοπλιστές
Ναυτική πρωτεύουσα όλης της Ευρώπης θα γίνει ο Πειραιάς στο τέλος Μαΐου, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τον επιλέξει ως την τιμώμενη πόλη για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015...
Ναυτική πρωτεύουσα χωρίς... εφοπλιστές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θα τα πούμε στο δικαστήριο
Αγωγές κατά και των δύο εταιρειών, πλοιοκτήτριας και ναυλώτριας, μπορούν να καταθέσουν οι με κάθε τρόπο ζημιωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του «Norman Atlantic» στην Αδριατική, ενώ οι νομικοί εξηγούν στην...
Θα τα πούμε στο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελληνο-ιταλική κόντρα για τις ευθύνες της τραγωδίας
Οι ευθύνες για την τραγωδία που συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην Αδριατική προκαλούν μια γερή ελληνο-ιταλική κόντρα. Αφορμή για να ξεσπάσει αυτός ο «πόλεμος» ανάμεσα στις λιμενικές αρχές των...
Ελληνο-ιταλική κόντρα για τις ευθύνες της τραγωδίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας