Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Και εκφοβίζει και απειλεί

Συνδικαλιστές και πρώην εργαζόμενοι τονίζουν ότι με μια στρατιά δικηγόρων ο Θ. Καρυπίδης εφαρμόζει στρατηγική εκφοβισμού των εργαζομένων με μηνύσεις εναντίον τους

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Και εκφοβίζει και απειλεί

  • A-
  • A+

Οχι μόνο κρατά 1.400 εργαζομένους επί δύο χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας με οφειλόμενα 18-20 μηνών, παρά τις δικαστικές αποφάσεις εναντίον του, αλλά με όχημα τους οπαδούς του Αρη, ο επιχειρηματίας Καρυπίδης έφτασε στο σημείο να απειλήσει ανοιχτά ακόμα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Ο τελευταίος δημοσίως, χθες, κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, προερχόμενες από το περιβάλλον του επιχειρηματία, με αποτέλεσμα να διεξάγεται πλέον σχετική έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Α. Νεφελούδης μίλησε για νέες ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Καρυπίδη, σημείωσε πως χρωστά 40 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα, εξήγησε πως στα Γιάννενα γίνεται «της κολάσεως με πολλά επεισόδια κατά τη διαδικασία της διαδοχής των μαγαζιών του».

Επιπλέον, έκανε λόγο για ακόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης από τον επιχειρηματία, ο οποίος του έκανε εξώδικο ζητώντας να μεσολαβήσει ο Νεφελούδης, ώστε ο Καρυπίδης να πάρει 1,5 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, που του είχε επιδικαστεί από τη διαμάχη του με τον Μαρινόπουλο (η τράπεζα αρνείται την καταβολή λόγω οφειλών του επιχειρηματία).

Κόλπα

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «κάποιος νομικός του εκπρόσωπος, που είναι και μέλος της διοίκησης δικηγορικού συλλόγου, επιχείρησε να ρίξει την απόφαση για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος - Σκλαβενίτης, στην οποία χρωστάει 103 εκατ. ευρώ. Ξέρω πολύ καλά ότι έχει γίνει μία συναλλαγή κάτω από το τραπέζι όσον αφορά τη συμφωνία με την παλιά Μαρινόπουλος».

«Στρατηγική εκφοβισμού των εργαζομένων» με μηνύσεις εναντίον τους, «στρατό δικηγόρων» που χρησιμοποιεί για να προσβάλλει δικαστικές αποφάσεις και μια αυτοκτονία χρεώνουν στον Καρυπίδη συνδικαλιστές και πρώην εργαζόμενοι στην ομώνυμη εταιρεία σούπερ μάρκετ, που τώρα φαίνεται ότι προσπαθεί άρον άρον να ξεπουλήσει, χωρίς να πληρώσει οφειλές και δεδουλευμένα.

Την ίδια στιγμή, φέρεται να «στήνει» νέες μπίζνες στην Κύπρο, με εμπόριο τροφίμων και παλετών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, Νόπη Μουστακίδου, «βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν και πριν από δύο χρόνια, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις για εκείνον. Την ίδια ώρα, ο κ. Καρυπίδης εμφανίζεται ως σημαντικός αθλητικός παράγοντας, με μπάτζετ για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αρη κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Υπάρχει, μάλιστα, ένας ικανός αριθμός από τον οπαδικό στρατό που στηρίζει τον “πρόεδρο”, ο οποίος “ανεβάζει την ομάδα κατηγορία”».

Δικαστικές αποφάσεις

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας πούλησε ορισμένα από τα καταστήματα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας του στην εταιρεία «Μάρκετ Ιν», η οποία όμως, αν και πληρώνει ενοίκια, τα διατηρεί κλειστά.

Αυτό, λόγω θετικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν επιτύχει οι εργαζόμενοι και υποχρεώνουν τη νέα ιδιοκτησία να τους προσλάβει. Τέτοια απόφαση έχουν εκδώσει τα δικαστήρια Ιωαννίνων για δέκα εργαζόμενους του Καρυπίδη.

Μια άλλη απόφαση του Ειρηνοδικείου Κοζάνης εντέλλεται τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας του Καρυπίδη και τη σφράγιση των καταστημάτων της στην περιοχή.

Οπως πληροφορούν οι εργαζόμενοι, ένα πλήθος δικηγόρων που δουλεύουν γι’ αυτόν φροντίζει να μην εκτελούνται δεκάδες αστικές και ποινικές αποφάσεις, να εφεσιβάλλονται, να ασκούνται ένδικα μέσα κι αυτός να δρα ανενόχλητος. Κάποιες από αυτές αναμένεται να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό τον Μάιο.

Κάνει μάλιστα και αντεπιθέσεις μηνύοντας εργαζόμενους. «Ευτυχώς, οι συνάδελφοι αθωώθηκαν», λέει η κ. Μουστακίδου.

Μια άλλη συνάδελφός τους, δυστυχώς, δεν είχε τόσο καλή τύχη. Τον περασμένο Ιούλιο, εργαζόμενη στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, 42 ετών, 15 μήνες απλήρωτη, βρέθηκε σε πολύ ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, συγκλονίζοντας την κοινωνία των Γιαννιτσών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικαστική δικαίωση για τις εργάτριες της ΣΚΟΤ
Στα σκαλοπάτια της Επιθεώρησης Εργασίας Ελευσίνας, όπου είχαν καταφύγει για πολλοστή φορά, βρήκε τις εργαζόμενες της ΣΚΟΤ η χαρμόσυνη είδηση της δικαίωσης τους. Το δικαστήριο έκρινε άκυρη, ως παράνομη και...
Δικαστική δικαίωση για τις εργάτριες της ΣΚΟΤ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράγουν υψηλή τεχνολογία και... δικαστικές διαμάχες;
Συνέντευξη τύπου εφ´όλης της ύλης, για τη δραστηριότητα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδωσε ο υπεύθυνος καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, έχοντας αφορμή πάντως τα όσα...
Παράγουν υψηλή τεχνολογία και... δικαστικές διαμάχες;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Χωρίς δημόσιο χρήμα δεν επιβιώνει ο ΟΑΣΘ»
Απορρίφθηκε χθες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των...
«Χωρίς δημόσιο χρήμα δεν επιβιώνει ο ΟΑΣΘ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΠΟΘΑλπει το σκάνδαλο του «Πόρτο Καρράς»
Το «σκάνδαλο» του «Πόρτο Καρράς» επιστρέφει δριμύτερο; Εχει περάσει σχεδόν μία δεκαετία από την απόπειρα του επιχειρηματία Κ. Στέγγου να χτίσει 586 βίλες σε δασική έκταση 17.500 στρεμμάτων, αλλά -παρά τα...
ΣΥΠΟΘΑλπει το σκάνδαλο του «Πόρτο Καρράς»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιδότηση εργαζομένων στις επιχειρήσεις που κλείνουν εξαιτίας του κορονοϊού
Το υπουργείο Εργασίας έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Βρούτσης με τους εργοδοτικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ ανακοίνωσε μέτρα που αφορούν τις πληγείσες περιοχές από τον ιό.
Επιδότηση εργαζομένων στις επιχειρήσεις που κλείνουν εξαιτίας του κορονοϊού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με πρόσχημα τις προσφορές η Praktiker κάνει πρόβα στα νέα αντεργατικά ωράρια
Ενάντια στην πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων αλλά και στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου παλεύουν οι εργαζόμενοι σε μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες η μια μετά την άλλη υιοθετούν νέα ωράρια.
Με πρόσχημα τις προσφορές η Praktiker κάνει πρόβα στα νέα αντεργατικά ωράρια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας