Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προμήθειες 22 εκατ. στο παρά 5΄

Εννέα διαγωνισμούς για αγορά υδρομετρητών και φορτηγών αυτοκινήτων προκήρυξε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ παραμονές Χριστουγέννων και την επομένη της Πρωτοχρονιάς

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Προμήθειες 22 εκατ. στο παρά 5΄

  • A-
  • A+

«Ράλι» διαγωνισμών, που περιλαμβάνει προμήθειες συνολικού ύψους άνω των 22 εκατ. ευρώ, εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στην ΕΥΔΑΠ. Οι περισσότερες προκηρύξεις έγιναν στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έγινε στη Βουλή η δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η χώρα οδηγείτο σε βουλευτικές εκλογές. Οι προσφορές ορίστηκε να υποβληθούν μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Φεβρουαρίου.

Σε χρόνο-ρεκόρ έγινε στις 2 Ιανουαρίου και ένατος διαγωνισμός για τον οποίο ορίστηκε ανάδοχος και ήδη έχει διαβιβαστεί για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης.

Ολες οι προκηρύξεις αφορούν προμήθεια υδρομετρητών και φορτηγών διαφόρων τύπων, παρόλο που στις 30 Ιανουαρίου και σε έκτακτη συνεδρίαση η διοίκηση αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης για 83 φορτηγά και 99 μηχανήματα έργου ώς το τέλος Ιουνίου.

Φορτηγά χωρίς οδηγούς

Ο συνολικός αριθμός των μισθωμένων οχημάτων στην ΕΥΔΑΠ ανέρχεται σε 185 φορτηγά και 100 μηχανήματα, ενώ η δαπάνη ανανέωσης, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμόν 18554 ομόφωνη απόφαση της διοίκησης, ανέρχεται σε 4,075 εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ 23%.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί η διοίκηση προχωρά συνεχώς σε αγορά φορτηγών όταν σήμερα δεν διαθέτουμε προσωπικό για να αξιοποιηθούν και να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές», αποκάλυψε στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Τσόκαλης, μέλος της διοίκησης του συλλόγου προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος είναι ένας από τους πολίτες που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και τον περασμένο Μάιο πέτυχαν να ακυρωθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 34,33% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το πακέτο του 61,33% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο, ακυρώνοντας έτσι τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού.

Από τα επίσημα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ προκύπτουν τα εξής:

■ Στις 23 Δεκεμβρίου προκηρύχθηκαν οκτώ διαγωνισμοί. Από αυτούς, ο ένας αφορά την αγορά 5 βυτιοφόρων, άλλων δύο μικρότερων βυτιοφόρων και πέντε οχημάτων τύπου VAN, συνολικού προϋπολογισμού 2,77 εκατ. ευρώ, στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23% που θα βαρύνει την ΕΥΔΑΠ, αλλά το συνολικό τέλος ταξινόμησης των οχημάτων που υπολογίζεται σε 138.500 ευρώ. Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους θα υποβληθούν σήμερα.

■ Εξι διαγωνισμοί αφορούν την αγορά διαφόρων τύπων υδρομέτρων, συνολικού κόστους 17,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ. Οι προσφορές θα υποβληθούν στις 16 και στις 17 του μηνός.

■ Ο όγδοος διαγωνισμός αφορά την προμήθεια αμιαντοσωλήνων, προϋπολογισμού 2,77 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ 23%. Προκηρύχθηκε στις 5 Δεκεμβρίου και οι προσφορές θα υποβληθούν στις 10 του μηνός.

■ Ο ένατος διαγωνισμός αφορά την προμήθεια έξι βυτιοφόρων οχημάτων ανακύκλωσης που έγινε την επομένη της Πρωτοχρονιάς (!) και κατακυρώθηκε σε όμιλο που τα πρόσφερε έναντι 3,288 εκατ. ευρώ, πάντα χωρίς τον ΦΠΑ. Η έγκριση έγινε στις 30 Ιανουαρίου από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και διαβιβάστηκε με ρυθμούς fast track στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στοπ στις αναγκαστικές εισπράξεις

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών ώστε να σταματήσει προσωρινά η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης ανεξόφλητων λογαριασμών νερού και διακοπών υδροδότησης, ζητά με χθεσινή ανακοίνωσή του το Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ. Αναφέρει επίσης ότι η απερχόμενη διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις παραλαβές έργων, προκήρυξη διαγωνισμών και πληρωμές παραγγελιών, δεσμεύοντας τη νέα πορεία της ΕΥΔΑΠ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αριστερή πρωτιά στην ΕΥΔΑΠ
Πρώτη, με ποσοστό 41%, αναδείχθηκε η νεοσύστατη «Προοδευτική και Δημοκρατική Συμμαχία», που συγκρότησαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρήσαντες από την ΠΑΣΚΕ, στις εκλογές που έγιναν χθες για την ανάδειξη νέας...
Αριστερή πρωτιά στην ΕΥΔΑΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Βυθίστηκαν» ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στην ΕΥΔΑΠ
Μηνύματα με συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον έστειλαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Η «Συμμαχία» -η νέα παράταξη η οποία δημιουργήθηκε από τη «Ριζοσπαστική...
«Βυθίστηκαν» ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στην ΕΥΔΑΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο «γαλάζιος» εμφύλιος καθυστερεί το συνέδριο των εργαζομένων
Ως τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, που φέτος θα είναι εκλογοαπολογιστικό. Βασική αιτία της καθυστέρησης στην ημερομηνία σύγκλησης...
Ο «γαλάζιος» εμφύλιος καθυστερεί το συνέδριο των εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΥΔΑΠ: πράσινη πρωτιά και γαλάζιος εμφύλιος
Ενας εμφύλιος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη συνδικαλιστική παράταξη της Ν.Δ. στην ΕΥΔΑΠ και τα έως τώρα αποτελέσματα στις εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για την επίσημη...
ΕΥΔΑΠ: πράσινη πρωτιά και γαλάζιος εμφύλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντί για προσλήψεις, αποσπάσεις
Με «μπαλώματα» επιχειρεί το υπουργείο Μεταφορών να καλύψει τα σοβαρά κενά σε μηχανοδηγούς στα τρένα του προαστιακού και του σιδηρόδρομου, που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» (6/12/2014), και υπολογίζεται ότι ξεπερνούν...
Αντί για προσλήψεις, αποσπάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΥΔΑΠ Οι εργαζόμενοι ζητούν την αποχώρηση των ιδιωτών αναδόχων
Τη συντήρηση και λειτουργία τριών Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της επιχείρησης ζητεί η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός για την Ψυττάλεια έχει βαλτώσει.
ΕΥΔΑΠ Οι εργαζόμενοι ζητούν την αποχώρηση των ιδιωτών αναδόχων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας