Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελαφρά θαλάσσια ρύπανση στο Τραγονήσι Κυκλάδων

Γραφείο Τύπου Λιμενικού Σώματος

Ελαφρά θαλάσσια ρύπανση στο Τραγονήσι Κυκλάδων

  • A-
  • A+

Μικρής έκτασης ελαφριά θαλάσσια ρύπανση εντόπισε αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή που έχει προσαράξει από τις 22 Δεκεμβρίου το φορτηγό πλοίο «Little Seyma», σημαίας Παναμά, στις βορειοανατολικές ακτές της νησίδας Τραγονησίου, νοτιοανατολικά της Μυκόνου, μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ γύρω από το ναυάγιο δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στην περιοχή πήγαν δυο ρυμουλκά όπου τοποθέτησαν πλωτά φράγματα ενώ έχει καταπλεύσει και αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, έκαναν ελέγχους στο πλοίο και στην περιοχή του ναυαγίου.

Τέλος, από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου το φορτηγό πλοίο που ερχόταν από Ρωσία και πήγαινε Αμμόχωστό φορτωμένο με 2. 700 τόνους «Sun Flower» προσάραξε στη νησίδα Τραγονήσι.

Στο πλοίο επέβαιναν 12 ναυτικοί για τους οποίους χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση διάσωσης καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες.

[ad-slot]

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσάραξε πλοίο έξω από τη Στυλίδα
Το φορτηγό πλοίο «CATHARINA-1», σημαίας Μάλτας, προσάραξε σε αβαθή, κατά την έξοδό του από τον δίαυλο της Στυλίδας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε...
Προσάραξε πλοίο έξω από τη Στυλίδα