Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΦΚΑριστούμε αλλά δεν αντέχουμε άλλο...

Ο ΕΦΚΑ έρχεται πρώτος στις... τάσεις φυγής των υπαλλήλων

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΦΚΑριστούμε αλλά δεν αντέχουμε άλλο...

  • A-
  • A+

«Καμπανάκι» για τον ΕΦΚΑ χτύπησε η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έρχεται πρώτος (και με διαφορά) στις... τάσεις φυγής των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε χθες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον πρώτο κύκλο του νέου συστήματος μετατάξεων.

Συνολικά, 1.117 δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν αιτήσεις στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα της κινητικότητας, διεκδικώντας 721 θέσεις, από τις συνολικά 801 διαθέσιμες.

Ο ΕΦΚΑ αποτελεί τον δημόσιο οργανισμό που «προσέφερε» τη μεγαλύτερη μάζα υπαλλήλων που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον: συγκεκριμένα 125 υπαλλήλους, τη στιγμή που ο δεύτερος στη σειρά φορέας (ΟΣΥ Α.Ε.) από τον οποίο προέρχονται οι αιτούμενοι μετάταξη ή απόσπαση καταγράφει μόλις 64 εργαζομένους που θέλουν να τον... αποχαιρετήσουν.

Λίγοι εργαζόμενοι για μεγάλο όγκο δουλειάς

Η περίπτωση του ΕΦΚΑ επιβεβαιώνει εκτιμήσεις που συζητούνταν στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων πριν ακόμη από την έναρξη της κινητικότητας.

Εν όψει της εφαρμογής της αλλά και νωρίτερα -προτού δηλαδή ενοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία- πολλοί δήλωναν βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι στην ασφάλιση θα επιχειρήσουν να αδράξουν οποιαδήποτε ευκαιρία τούς προσφερθεί για αλλαγή εργασιακής καθημερινότητας.

Ο λόγος; Ο διαρκής μεγάλος φόρτος εργασίας ως συνέπεια της υποστελέχωσης, το «βασανιστήριο» της πίεσης του εξυπηρετούμενου κόσμου που -πολλές φορές δικαιολογημένα- αγανακτούσε αναμένοντας την έκδοση της σύνταξής του, αλλά και η ψυχοφθόρα -και για τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους- γραφειοκρατία.

Να σημειωθεί ότι η γενικότερη ιδέα της κινητικότητας περιλάμβανε ακριβώς και αυτό: να διαπιστωθεί, αρχικά, ποιοι είναι οι «κακοί» εργασιακοί χώροι, από τους οποίους θέλουν να... απαλλαγούν οι εργαζόμενοί τους και εφόσον κριθεί ότι απαιτούνται προσθήκες σε ανθρώπινο δυναμικό να υλοποιηθούν με τις κατάλληλες σε αριθμό στοχευμένες προσλήψεις.

Αν αυτές οι προσλήψεις αποτελέσουν ένα επόμενο «στοίχημα», με στόχο την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος, θα αποδειχθεί στο μέλλον...

Από την άλλη, ένας ακόμη υποστελεχωμένος φορέας έρχεται μακράν πρώτος στις προτιμήσεις των προς μετάταξη υπαλλήλων.

Πρόκειται για το ΑΣΕΠ. Οι 8 στις 10 θέσεις που -σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου- ήρθαν πρώτες στις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων ανήκουν στο Ανεξάρτητο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που προσέφερε συνολικά 29 θέσεις.

Σε αυτή τη μαζικότητα των αιτημάτων, σύμφωνα με γνώστες των... ενδοτέρων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, συντέλεσε το κύρος του ΑΣΕΠ -να σημειωθεί ότι στην 20χρονη ιστορία του δεν έχει βρεθεί ποτέ στο επίκεντρο σκανδαλολογίας-, η πολύ ξεκάθαρη διοικητική δομή του, καθώς και η ανεξαρτησία που έχει ως Αρχή.

Οι υπόλοιπες 2 θέσεις της πρώτης δεκάδας των προτιμήσεων ανήκουν στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο -νεοσύστατο, συγκριτικά με τα υπόλοιπα- υπουργείο φέρεται να πηγάζει από τις νέες και σύγχρονες αρμοδιότητες που έχει να προσφέρει στους δημοσίους υπαλλήλους, ειδικά σε όσους έχουν εξειδικευμένα προσόντα.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αφορά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Από τις 80 συνολικά θέσεις της κινητικότητας που δεν συγκέντρωσαν καμία αίτηση, πάνω από τις μισές (οι 42) ανήκουν στην ΑΑΔΕ (η οποία προσέφερε συνολικά 163 θέσεις, όλες με απόσπαση).

Οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι 1.117 υπάλληλοι αφορούσαν συνολικά 7.449 θέσεις. Δηλαδή κάθε αίτηση αφορούσε -κατά μέσο όρο- 7 θέσεις, στοιχείο που δείχνει ότι τουλάχιστον η πλειονότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία επιθυμεί διακαώς να αλλάξει θέση εργασίας.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει «αρκούντως ικανοποιημένο» από την εξέλιξη του συστήματος κινητικότητας.

Για τρεις λόγους:

α) για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων,
β) για την επιτυχία του ψηφιακού και τεχνικού σκέλους, και
γ) για τη συμμετοχή των υπαλλήλων, σχολιάζοντας επ’ αυτού ότι παρότι συνηθίζεται κάθε τι νέο στο Δημόσιο να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, εν προκειμένω η κινητικότητα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εργαζομένων.

Στον επόμενο 1,5 μήνα τα αιτήματα των προς μετακίνηση υπαλλήλων θα αξιολογηθούν και, όσες μετατάξεις ή αποσπάσεις εγκριθούν, υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθούν μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Ακολούθως, θα δοθεί εκκίνηση στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας, για τον οποίο θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι πολύ πιο «δυναμική» η συμμετοχή των φορέων που ζητούν προσωπικό, αλλά και των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.

Εφόσον οι ΟΤΑ ψηφιοποιήσουν τα οργανογράμματά τους (βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φορέων στην κινητικότητα), καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι τα αιτήματα για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα είναι μαζικά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα χρονοδιαγράμματα για την αξιολόγηση
Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες για τις διαδικασίες αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων (για την απόδοσή τους στο έτος 2018) καθορίζει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας...
Τα χρονοδιαγράμματα για την αξιολόγηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες προθεσμίες στην αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
Μικρές παρατάσεις σε προθεσμίες που διέπουν την «τρέχουσα» διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. H τελική προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας παραμένει την...
Νέες προθεσμίες στην αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακαλείται η τροπολογία Γεροβασίλη
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει διάταξη που θα ανακαλεί την «τιμωρητική», κατά το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα,...
Ανακαλείται η τροπολογία Γεροβασίλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ θα μπορούν να καλύπτουν θέσεις μόνιμου προσωπικού
Οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, που προκηρύσσονται μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, θα μπορούν να καλύπτουν και οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), σύμφωνα με τροπολογία που...
Οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ θα μπορούν να καλύπτουν θέσεις μόνιμου προσωπικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τάσεις φυγής από ΕΦΚΑ-ΟΣΥ στον β' κύκλο κινητικότητας στο Δημόσιο
Μαζικότερες οι αιτήσεις υπαλλήλων στον β' κύκλο κινητικότητας, ηχηρότερο το «καμπανάκι» για ΕΦΚΑ και ΟΣΥ, που διατηρούν τα πρωτεία των φορέων με τις μεγαλύτερες τάσεις φυγής στη διάρκεια του νέου συστήματος...
Τάσεις φυγής από ΕΦΚΑ-ΟΣΥ στον β' κύκλο κινητικότητας στο Δημόσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητικότητα: 803 θέσεις για τον πρώτο κύκλο
Επτά υπουργεία και δύο Ανεξάρτητες Αρχές περιλαμβάνονται στους οργανισμούς του Δημοσίου που θα συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο κινητικότητας, προσφέροντας συνολικά προς κάλυψη 803 θέσεις. Αναλυτικά οι θέσεις που...
Κινητικότητα: 803 θέσεις για τον πρώτο κύκλο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας