• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 6.4°C / 11.9°C
  2 BF
  79%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 3.5°C / 7.4°C
  4 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 9.4°C
  1 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 1.9°C / 5.0°C
  1 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 6.9°C
  3 BF
  75%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.9°C / 5.0°C
  0 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.1°C / 4.1°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 12.8°C
  4 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.0°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 8.8°C / 12.4°C
  2 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  1 BF
  71%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.5°C / 4.9°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 3.5°C / 8.8°C
  1 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 11.0°C
  0 BF
  84%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 6.6°C
  2 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.6°C / 6.7°C
  1 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.6°C / 2.6°C
  2 BF
  73%

Διάγνωση υπό πολικές συνθήκες

 • A-
 • A+

Πρωτόγνωρες, απάνθρωπες και… πολικές καταστάσεις βιώνουν εδώ και δεκαπέντε μέρες δεκάδες γονείς και παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Α’ Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Θεσσαλονίκης και οι τριάντα υπάλληλοι του Κέντρου, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν παρέχει θέρμανση, επικαλούμενος απλήρωτα κοινόχρηστα τριών μηνών του 2015.

Καθημερινά στον χώρο των γραφείων βρίσκονται τουλάχιστον 80 γονείς και παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες που αναγκάζονται να περιμένουν μέσα στο κρύο, ενώ οι υπάλληλοι προσπαθούν -ματαίως- να κάνουν ανεκτή την κατάσταση χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα μικρά αερόθερμα, αφού η ηλεκτρική εγκατάσταση δεν αντέχει πέμπτο.

Τα γραφεία του Α’ ΚΕΔΔΥ ανατολικής Θεσσαλονίκης (10ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, Χάλκης 8) εδώ και 12 χρόνια καταλαμβάνουν 600 τ.μ. σε έναν πρώην βιοτεχνικό χώρο και το μηνιαίο μίσθωμα αγγίζει το αστρονομικό ποσό των… 9.000 ευρώ, ενώ ανάλογου ύψους είναι και τα μηνιαία κοινόχρηστα που αγγίζουν τα 1.700 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2015 όμως τέθηκαν για πρώτη φορά και μερικά αιτήματα στον ιδιοκτήτη, όπως ότι δεν είναι δυνατό να πληρώνονται τα ίδια κοινόχρηστα όταν οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν.

Μάλιστα έγινε και αυτοψία τον Σεπτέμβριο στην οποία διαπιστώθηκε ότι ο ένας μετρητής ήταν χαλασμένος και σταματημένος, ενώ ο δεύτερος έγραφε ασταμάτητα παρότι δεν γινόταν καμιά ενεργειακή κατανάλωση. Οπως ήταν φυσικό, η διευθύντρια του Α’ ΚΕΔΔΥ αρνήθηκε να υπογράψει τα παραστατικά πληρωμής τους.

Για την υπόθεση ο ιδιοκτήτης έχει στείλει και εξώδικο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο διευθυντής της οποίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, δηλώνει στην «Εφ.Συν.» πως «θεωρώ απαράδεκτη τη στάση του ιδιοκτήτη, που με πρόσχημα τα κοινόχρηστα του καλοκαιριού του 2015 αρνείται να θερμάνει τον χώρο με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές παιδιών ΑμεΑ να ταλαιπωρούνται κατά την εξέταση για την παροχή γνωμάτευσης. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της αιρετής Περιφέρειας για να λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης του κτιρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι τα ενοίκια τα πληρώνει το υπουργείο Παιδείας, αυτό γίνεται μέσω της Περιφέρειας, εν προκειμένω της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η «Εφ.Συν.» απευθύνθηκε στην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, για το θέμα, η οποία είχε εγνωσμένο κώλυμα τις τελευταίες μέρες, αλλά υποσχέθηκε ότι παρ’ όλα αυτά θα ανταποκριθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Πάντως η διευθύντρια του Α’ ΚΕΔΔΥ από τις 10 Νοεμβρίου έχει ενημερώσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για το πρόβλημα, τονίζοντας τόσο τις διαμαρτυρίες των γονέων όσο και την πρόθεσή της να μην υπογράψει για τα επίδικα κοινόχρηστα.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση του Α’ ΚΕΔΔΥ, πέρα από το άμεσο με το κρύο, είναι ότι σχεδιάζεται να μεταφερθεί και από τα ανατολικά όπου βρίσκεται σήμερα -αφού τις ανάγκες της ανατολικής Θεσσαλονίκης καλύπτει- στην οδό Ταντάλου, στο κέντρο του Βαρδάρη, κάνοντας δύσκολη και ακριβή και την κίνηση όλων των εμπλεκομένων προς ανατολικά.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες για εκδικητική συμπεριφορά της διοικήτριας προς ανάδοχη οικογένεια
Νέες καταγγελίες προς τη διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εκδικητική συμπεριφορά σε ανάδοχο οικογένεια από την οποία προσπαθεί να πάρει την επιμέλεια παιδιού.
Καταγγελίες για εκδικητική συμπεριφορά της διοικήτριας προς ανάδοχη οικογένεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθημερινός αγώνας δρόμου γονέων για ένα... λεωφορείο
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, ο γολγοθάς για επτά μαθητές από τον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης ● Τα παιδιά ξεκινούν το πρωί και φτάνουν στο σχολείο τους… έπειτα από δρομολόγιο 2,5 ωρών!
Καθημερινός αγώνας δρόμου γονέων για ένα... λεωφορείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Ζέρβας έταξε ιδιωτική ασφάλιση στους μαθητές της πρωτοβάθμιας
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με τα μαζικά συμβόλαια ασφάλισης χιλιάδων μαθητών και την τοποθέτηση cibo σε αυλές σχολείων της Θεσσαλονίκης.
Ο Ζέρβας έταξε ιδιωτική ασφάλιση στους μαθητές της πρωτοβάθμιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεία Κοινωνία... για να κατευναστούν οι αντιδράσεις
Σε μια κίνηση εξευμενισμού και παύσης των αντιδράσεων, ο μητροπολίτης Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης Γεώργιος μετέβη στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις Λεπτοκαρυάς και κοινώνησε ο ίδιος ομάδα περίπου είκοσι...
Θεία Κοινωνία... για να κατευναστούν οι αντιδράσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικαιολογεί τον ρατσιστή παπά ο μητροπολίτης
Στον «αιφνιδιασμό» και στην «απειρία» του ιερέα και όχι σε ρατσιστική πρόθεση αποδίδει ο μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος την αποπομπή παιδιών με πολλαπλή αναπηρία από τη Θεία Κοινωνία, που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.».
Δικαιολογεί τον ρατσιστή παπά ο μητροπολίτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενας αμετανόητος ρατσιστής ιερέας
Στρατιωτικός παπάς στις κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία με την αιτιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν» και γι’ αυτό «μπορεί να το φτύσουν» και...
Ενας αμετανόητος ρατσιστής ιερέας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας