• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 1.4°C / 4.0°C
  4 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -1.2°C / 2.2°C
  5 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 2.7°C / 5.0°C
  3 BF
  60%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  1 BF
  43%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  4 BF
  80%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C -2.0°C / 0.9°C
  3 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -6°C -5.6°C / -2.7°C
  4 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.3°C / 1.3°C
  2 BF
  72%
 • Ηράκλειο
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.5°C / 6.8°C
  7 BF
  89%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 0.1°C / 3.9°C
  5 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.1°C / 7.4°C
  7 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.4°C
  6 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 7.0°C / 7.0°C
  3 BF
  47%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 0.6°C / 1.9°C
  4 BF
  55%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.2°C / 2.7°C
  3 BF
  68%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  4 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Ασθενής ομίχλη
  3°C 2.2°C / 3.2°C
  4 BF
  83%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.7°C / 2.7°C
  2 BF
  43%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C 0.3°C / 1.7°C
  3 BF
  55%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -4°C -4.5°C / -4.5°C
  2 BF
  65%

φωτογραφία αρχείου

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

24ωρη απεργία στη WIND

 • A-
 • A+

Σε 24ωρη απεργία καλεί, αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων της WIND (ΠΑΣΕ WIND), με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα με αφορμή τις μαζικές απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση της εταιρείας.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν γίνει 15 απολύσεις με τη μορφή των εξαναγκαστικών παραιτήσεων, όπως μας λέει η πρόεδρος του Σωματείου, Σήλια Γιώνη. Οι απολύσεις κυρίως αφορούν παλιούς εργαζόμενους που θεωρούνται υψηλόμισθοι και οι οποίοι αντικαθίστανται από νέους, χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Μάλιστα σε μία μέρα η εργοδότρια εταιρεία προχώρησε σε τρεις απολύσεις, οι οποίες και προκάλεσαν την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η πρόεδρος του Σωματείου κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό της άρνησης εισόδου σε εκπροσώπους του Σωματείο της CYTA, οι οποίοι είχαν κληθεί να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του ΠΑΣΕ WIND στις 11 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα, η διοίκηση της εταιρείας παρεμπόδισε την είσοδο των συνδικαλιστών, οι οποίοι τελικά μπήκαν στο κτίριο και συμμετείχαν στη συνέλευση. Μετά από λίγες μέρες, στις 27 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της WIND κλήθηκε να υπογράψει ένα Warning Letter, δηλαδή μία προειδοποιητική επιστολή απόλυσης, ενώ σε δύο άλλα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΕ WIND οι επιστολές αυτές τους κοινοποιήθηκαν με τη μορφή εξώδικου.

Το Σωματείο Εργαζομένων της WIND ζητάει μεταξύ άλλων και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με τους όρους της τελευταίας ΕΣΣΕ, η μετενέργεια της οποίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2014, και με την προσθήκη της καταβολής του επιδόματος γάμου στους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

«Οπως έχει η κατάσταση τόσο μέσα στην εταιρεία όσο και έξω στην κοινωνία, εν αναμονή της τρίτης αξιολόγησης η οποία θα καταργήσει τον συνδικαλιστικό νόμο και θα αλλάξει προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις, θεωρώ ότι είναι ανάγκη και ευθύνη όλων μας να απεργήσουμε γιατί μέχρι στιγμής η απεργία είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας και καλό είναι να μην το αγνοήσουμε. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία προκειμένου να προασπίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και την αξιοπρεπή μας διαβίωση. Η απεργία είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στη Διοίκηση για να αλλάξει τη στάση της απέναντι στους υπαλλήλους αλλά και για να εμποδίσουμε τα σχέδιά της για μια νέα ελαστική εργασιακή πραγματικότητα» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Σήλια Γιώνη, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν έξω από το κτίριο της εταιρείας στο Μαρούσι και τη Λεωφόρο Αθηνών.

Στο πλευρό των εργαζομένων στη WIND στέκονται - προσώρας - με ψηφίσματα το Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas, το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο και το Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ντελιβεράδες δεν είναι αναλώσιμοι
Αν κάποιος δεν έπιασε το μήνυμα της μεγαλειώδους μοτο-πορείας των ντελιβεράδων, μπορεί να βρει το νόημα της κινητοποίησης σε αυτό που έγινε αμέσως μετά: άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός στο δρόμο.
Οι ντελιβεράδες δεν είναι αναλώσιμοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν όλα τα ΜΜΜ τη Δευτέρα, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος
Δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Δευτέρα λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία και τρόλεϊ) ενάντια στην ψήφιση του...
Απεργούν όλα τα ΜΜΜ τη Δευτέρα, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στάση εργασίας στη CYTA
Σε τετράωρη στάση εργασίας, 10.00-14.00, προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών CYTA ενάντια στην εντατικοποίηση και την απαξίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων από την εργοδοσία. Οι...
Στάση εργασίας στη CYTA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τη WIND
Για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων της WIND την εταιρεία. Στέλεχός της χαρακτήρισε «παράνομη» τη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο και θέτοντας...
Καταγγέλλουν παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τη WIND
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανάρμοστη απόλυση
Εργαζόμενος στην Παπαστράτος με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό απολύθηκε, όταν νοσηλεύτηκε για σκλήρυνση κατά πλάκας και η εταιρεία αρνείται να τον ξαναπροσλάβει, παρά τα πορίσματα του ΣΕΠΕ και του...
Ανάρμοστη απόλυση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας