• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.8°C / 36.7°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.1°C / 36.6°C
  4 BF
  34%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.5°C / 36.6°C
  3 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.2°C / 33.9°C
  4 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.8°C / 34.3°C
  2 BF
  36%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 30.4°C / 30.9°C
  2 BF
  23%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  3 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.8°C / 31.1°C
  4 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.0°C / 30.9°C
  1 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 30.8°C
  4 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.7°C / 31.7°C
  2 BF
  35%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  4 BF
  70%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.4°C / 34.9°C
  0 BF
  26%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.4°C / 36.6°C
  2 BF
  20%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  4 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.8°C / 36.0°C
  3 BF
  21%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.3°C / 30.5°C
  3 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.5°C / 35.0°C
  3 BF
  41%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.3°C / 31.3°C
  1 BF
  39%

Συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας

ΕΦ.ΣΥΝ.

Ικανοποίηση για τη διαδικασία αντιρρύπανσης αλλά και ανησυχίες

 • A-
 • A+

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Σαλαμίνα μόνη της. Θα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον θα παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν το ναυάγιο» διαβεβαίωσε την δήμαρχο της Σαλαμίνας αλλά και τους πολίτες, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος μαζί τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη βρέθηκαν στα Σελήνια.

Οι δύο άνδρες παρακολούθησαν τις εργασίες αντιρρύπανσης που είναι σε εξέλιξη, ενώ ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πρόοδο από τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονται στο πεδίο.

Ο Ν. Σαντορινιός συναντήθηκε με τη δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου με την οποία επιθεώρησαν τη διαδικασία αντιρρύπανσης στην ακτή και συνομίλησαν σχετικά με τα επόμενα επιχειρησιακά σχέδια απορρύπανσης. Η δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών, ενώ μετέφερε και τις ανησυχίες που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με το μέλλον των δράσεων αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Μετά την συνεδρίαση (30/09) του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με αντλίες υψηλής πίεσης και πλυστικά μηχανήματα, από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές. Επίσης, στην περιοχή «Θεατράκι» δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ καθαρισμό των ακτών πραγματοποίησε συνεργείο της αναδόχου εταιρείας με μηχανικά μέσα. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη "ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ", πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής, με πλυστικά μηχανήματα.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίστηκε, από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ο καθαρισμός των ακτών και η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α' και Β' Αλίπεδο διενεργήθηκαν εντατικές εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησαν συνολικά 37 άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα. Η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί το προσωπικό για τον καθαρισμό της παραλίας του ΕΛ.Ν.Ο.Α.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από 47 άτομα και εθελοντές, συνέχισε και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών, με τέσσερα πιεστικά μηχανήματα και η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Έγινε έλεγχος της θαλάσσια περιοχής των μαρίνων από δύτες με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην εγκατάσταση "Αστέρας Γλυφάδας" η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο 34 ατόμων της αναδόχου εταιρείας με τέσσερα πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Γνωρίζεται, επίσης ότι, σήμερα επιχείρησαν τρία σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος και πέντε ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. Παράλληλα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος διενήργησε συνεχείς ελέγχους κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ ναυαγίου και Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθαρές οι ακτές στον Σαρωνικό
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες απορρύπανσης σε όλες τις παραλίες του Σαρωνικού κόλπου, συμπεριλαμβανομένης και της Σαλαμίνας, οι οποίες είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η βύθιση του...
Καθαρές οι ακτές στον Σαρωνικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κανονικά προχωρά η απάντληση από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»
Προχωρά η απάντληση πετρελαιοειδών από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», που είχε διακοπεί για τέσσερις ημέρες. Βελτιώνεται σταδιακά και η εικόνα των ακτών του Σαρωνικού, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία απορρύπανσης -όλα τα...
Κανονικά προχωρά η απάντληση από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύγκρουση για το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης στη Βουλή
Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιού που είχε υποβάλει ερώτηση για την καθυστέρηση και την επαναπροκήρυξη του έργου.
Σύγκρουση για το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης στη Βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασθενής μνήμη του Γ. Πλακιωτάκη
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης καυχήθηκε για την απόκτηση πλωτών ασθενοφόρων με στόχο τη θωράκιση των νησιών από τον κορονοϊό, αλλά... ξέχασε να αναφέρει ότι αυτά είχαν ανακοινωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ασθενής μνήμη του Γ. Πλακιωτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου για θαλάσσια ρύπανση
Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, στην περιοχή μέσα στο λιμάνι στο 11ο κρηπίδωμα. Η θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε κατά τη διαδικασία πετρέλευσης από βυτιοφόρο...
Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου για θαλάσσια ρύπανση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας