• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.9°C / 12.4°C
  4 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.8°C / 8.5°C
  3 BF
  61%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 12.0°C
  4 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Ασθενής ομίχλη
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 6.3°C
  4 BF
  75%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 6.0°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 2.4°C
  3 BF
  65%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  2 BF
  73%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 16.4°C
  1 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.5°C / 10.9°C
  3 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.2°C / 13.4°C
  3 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.3°C / 7.3°C
  4 BF
  79%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.3°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 9.4°C
  2 BF
  64%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.2°C / 12.7°C
  3 BF
  59%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  3 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 6.7°C
  2 BF
  77%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 3.4°C
  2 BF
  57%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υψηλή ζήτηση για κινητικότητα

 • A-
 • A+

Τις αυξημένες ανάγκες που έχουν σε προσωπικό οι δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα του πολίτη αναδεικνύουν τα αιτήματα που εστάλησαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη θέσεων προσωπικού μέσω του πρώτου κύκλου της κινητικότητας.

Συνολικά 9 φορείς έχουν ζητήσει να ενισχύσουν τις υπηρεσίες τους με 909 επιπλέον υπαλλήλους μέσω του νέου συστήματος μετατάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για όσα αιτήματα εστάλησαν στο υπουργείο μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (15 Σεπτεμβρίου) και θα προωθηθούν προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας – επταμελές όργανο που συγκροτήθηκε πρόσφατα και αποτελείται από πρόσωπα που παρέχουν αυξημένες εγγυήσεις αντικειμενικότητας (2 εκπρόσωποι ΑΣΕΠ, 1 εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

Ανάμεσα στα τέσσερα υπουργεία που ζητούν να ενισχύσουν το προσωπικό τους μέσω κινητικότητας είναι τα αρμόδια για την Υγεία και την Εργασία, ενώ δεν περνά απαρατήρητη η περίπτωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Ο κομβικός για την εποπτεία της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας ελεγκτικός μηχανισμός ζητά να προσθέσει 126 υπαλλήλους στις υπηρεσίες του.

Τα περισσότερα αιτήματα για μετατάξεις έχουν κατατεθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (συνολικά 394). Θεωρείται «γενικό πρόβλημα» η υποστελέχωση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τον αντίκτυπο της έλλειψης προσωπικού να είναι περισσότερο εμφανής στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιφέρειας, καθώς στη συγκεκριμένη βαθμίδα διοίκησης υπάγονται δασαρχεία και διευθύνσεις αγροτικών υποθέσεων, περιβάλλοντος, υδάτων κ.λπ.

Ανάρτηση στο διαδίκτυο

Μετά την εξέτασή τους από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων θα αναρτηθούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι εγκεκριμένες προς κάλυψη θέσεις υπολογίζεται ότι θα είναι αναρτημένες μεταξύ 15-20 Οκτωβρίου.

Επομένως, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει ο νόμος της κινητικότητας, υπολογίζεται ότι:

◾ 15-30 Οκτωβρίου θα μπορούν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μεταταχθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας τις διαθέσιμες θέσεις,

◾ 1 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προς μετάταξη από τον φορέα υποδοχής,

◾ 15 Δεκεμβρίου-31 Ιανουαρίου 2018 θα υλοποιηθούν οι πρώτες μετατάξεις με το νέο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την κινητικότητα προβλέπει πως κάθε μετακίνηση υπαλλήλου από μια υπηρεσία σε άλλη θα πραγματοποιείται ως μετάταξη σε κενή οργανική θέση.

Οι μετακινούμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους.

Τα κριτήρια που θα «μετρήσουν» για την επιλογή των υποψηφίων είναι:

α. η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με την προκηρυσσόμενη θέση,

β. η εμπειρία στην άσκηση αντίστοιχων καθηκόντων,

γ. κάθε στοιχείο από το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου που καταδεικνύει την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο νόμος περιλαμβάνει στα κριτήρια και τις εκθέσεις αξιολόγησης. Λόγω της εμπλοκής που υπάρχει με την αξιολόγηση του 2016, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο στάδιο θα ληφθεί υπόψη εν γένει ο υπηρεσιακός φάκελος του υποψηφίου.

Μαζικότερη αναμένεται η κατάθεση αιτημάτων για προσωπικό από πλευράς δημόσιων φορέων στο άνοιγμα του δεύτερου κύκλου της κινητικότητας (υπολογίζεται στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του 2017), όπως εκτιμούσαν εξ αρχής αρμόδιες πηγές.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέος κύκλος μετατάξεων στο Δημόσιο
Εκκίνηση νέου κύκλου κινητικότητας -τέταρτος κατά σειρά από την εφαρμογή του ισχύοντος ενιαίου συστήματος μετατάξεων- δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με χθεσινή εγκύκλιο καλεί τους...
Νέος κύκλος μετατάξεων στο Δημόσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψηφιακή η αξιολόγηση υπαλλήλων
Το υπουργείο θα έχει πλήρη εικόνα της συμμετοχής και είναι προφανές ότι το «μικροσκόπιο» θα εστιάσει κυρίως στους προϊσταμένους-αξιολογητές, οι οποίοι «έχουν υποχρέωση να διενεργούν την αξιολόγηση των...
Ψηφιακή η αξιολόγηση υπαλλήλων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπαίνει πλαφόν στην κινητικότητα
Πλαφόν στις θέσεις που μπορεί να διεκδικήσει ένας δημόσιος υπάλληλος μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Θα μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις...
Μπαίνει πλαφόν στην κινητικότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητικότητα στο Δημόσιο, μέρος δεύτερο
Πρόσω ολοταχώς πλέει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που θέτει σε εφαρμογή τον δεύτερο κύκλο κινητικότητας, ενώ ο πρώτος κύκλος είναι ακόμη ανοιχτός - πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Τώρα θα...
Κινητικότητα στο Δημόσιο, μέρος δεύτερο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημόσιο: «Σπάνε» στα δύο οι κρίσεις γενικών διευθυντών
Η καταληκτική προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα υπόλοιπα υπουργεία και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για την επαναξιολόγηση των δομών τους και την αποστολή των σχεδίων...
Δημόσιο: «Σπάνε» στα δύο οι κρίσεις γενικών διευθυντών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λιγότερη γραφειοκρατία, «συμμαζεμένο» Δημόσιο
Σε εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες θα δώσει έμφαση το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που ετοιμάζει «ουσιαστικές...
Λιγότερη γραφειοκρατία, «συμμαζεμένο» Δημόσιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας