Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συλλήψεις για θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

Ο λυκειάρχης τονίζει ότι δεν τιμωρήθηκαν επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συλλήψεις για θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

  • A-
  • A+

Το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου προχώρησε στη σύλληψη των ρωσικής καταγωγής πλοιάρχου και πρώτου μηχανικού του φορτηγού πλοίου «Ice Glacier», σημαίας Νήσων Μάρσαλ, μετά την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι του Ικονίου.

Η ρύπανση, έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων, προκλήθηκε κατά τη διαδικασία εφοδιασμού του πλοίου με καύσιμα από το δεξαμενόπλοιο «Άρχων Μιχαήλ».

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου του «Ice Glacier», έγινε υπερχείλιση από το εξαεριστικό Αρ. 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα πετρελαιοειδή να διαρρεύσουν πρώτα στο κατάστρωμα και στη συνέχεια στη θάλασσα.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα του πλοίου και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την καταβολή εγγυητικής επιστολής για την κάλυψη του προστίμου.

[ad-slot]

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρύπανση στον λιμένα «Ντάπιας» Σπετσών
Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα «Ντάπιας» Σπετσών, ιριδίζουσας μορφής, αυτοδιαλυόμενη, η...
Ρύπανση στον λιμένα «Ντάπιας» Σπετσών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύλληψη για διαρροές στα δεξαμενόπλοια «Αγία Ζώνη»
Ο νόμιμος εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας των δεξαμενόπλοιων «Αγία Ζώνη Ι» και «Αγία Ζώνη ΙΙΙ» συνελήφθη από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου...
Σύλληψη για διαρροές στα δεξαμενόπλοια «Αγία Ζώνη»