• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 16.9°C
  2 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 8.3°C
  3 BF
  56%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 16.0°C
  3 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.1°C
  2 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  4°C 3.9°C / 5.7°C
  4 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.0°C / 7.7°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.6°C / 2.9°C
  5 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 15.6°C
  3 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.7°C / 16.4°C
  4 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 14.9°C
  4 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 15.7°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 15.6°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.5°C
  2 BF
  54%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 10.0°C / 14.5°C
  2 BF
  76%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.8°C / 15.8°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 17.1°C
  4 BF
  45%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 9.3°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 3.2°C / 8.4°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  3 BF
  83%

Τη συνδρομή των φαρμακοποιών του Αιγίου ζητά με επιστολή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος για τη «Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας φαρμάκων»

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Εν τη καταναλώσει το κέρδος»...

 • A-
 • A+

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είναι γνωστός για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του, που συμπίπτουν με αυτές της Ακροδεξιάς. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως πρόκειται για άνθρωπο με έντονο επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Παλαιότερα η «Εφ.Συν.» είχε ασχοληθεί με αυτό («Ιερές Μπίζνες στην Αχαΐα»- 1.12.2013), κυρίως τις δραστηριότητες του Αγίου Καλαβρύτων στο real estate, την εταιρεία «Μετόχι Α.Ε.» και τον εναγκαλισμό του με κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ. εκείνης της εποχής που πρέσβευαν το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

Γράφαμε τότε πως στο μπλογκ που διατηρεί, στις 30 Μαΐου του 2012 απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς να «σώσουν τα γηροκομεία».

Αναφερόταν στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτά αλλά και στον τραπεζικό δανεισμό της μητρόπολης, ο οποίος ξεπερνούσε τότε το 1,5 εκατ. ευρώ. Ζητούσε, δε, απ’ τους πιστούς 33 λεπτά την ημέρα, ήτοι 10 ευρώ τον μήνα, για να συνεχίσουν τα γηροκομεία της περιοχής το φιλανθρωπικό έργο τους.

Πέντε χρόνια μετά και, όπως φαίνεται, παρά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της μητρόπολης, τα γηροκομεία της περιοχής και ειδικά εκείνο που φέρει τον τίτλο «Αγάπης Μέλαθρον-Ο Αγιος Χαράλαμπος», έχουν οικονομικά προβλήματα. Και μπορεί τότε ο μητροπολίτης να ζητούσε τη συνδρομή των πιστών, τώρα ζητά τη συνδρομή των φαρμακοποιών της περιοχής.

Για την ακρίβεια, πριν από λίγες μέρες έστειλε μια επιστολή στους περίπου 30 φαρμακοποιούς του ντόπιου Φαρμακευτικού Συλλόγου την οποία τιτλοφορεί «Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας φαρμάκων», με την οποία ζητά «μέγιστον ποσόν ποσοστιαίας εκπτώσεως επί του συνόλου της δαπάνης, της αναγραφόμενης του τιμολογίου» για τα φάρμακα που χρειάζονται μηνιαίως οι περίπου 50 ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου. Το κόστος των εν λόγω φαρμάκων, σύμφωνα με το έγγραφο της μητρόπολης, ανέρχεται στο ποσό των 6-7.000 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο «νικητής» του διαγωνισμού θα υπογράψει σύμβαση ενός έτους με τη μητρόπολη και μετά την εκπνοή της θα επαναληφθεί νέος διαγωνισμός.

Οι φαρμακοποιοί που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν την προσφορά τους έως τις 18 Αυγούστου -«εντός σφραγισμένου φακέλου»- και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τη μητρόπολη εν ευθέτω χρόνω.

Είτε από άγνοια είτε όχι, ο μητροπολίτης Αιγίου στην προκειμένη περίπτωση ζητά απ’ τους φαρμακοποιούς να παρανομήσουν. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, έκπτωση στα φάρμακα μπορούν να κάνουν μόνο οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι φαρμακαποθήκες και σε καμία περίπτωση τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», υπήρχε στο παρελθόν μια συμφωνία της μητρόπολης με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, η οποία φαίνεται πως χάλασε στην πορεία, με αποτέλεσμα τη... μονομερή ενέργεια του μητροπολίτη.

Μάλιστα, αυτή η ενέργεια προκάλεσε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγίου για να παρθούν αποφάσεις όσον αφορά τον περαιτέρω χειρισμό της κατάστασης.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι φαρμακοποιοί πήραν την απόφαση να μη διχαστούν απ’ την κίνηση του μητροπολίτη και να διαμαρτυρηθούν για τη στάση του αυτή, βγάζοντας μάλιστα και σχετικό δελτίο Τύπου.

Πέραν όμως από τις όποιες κινήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγίου, είναι σημαντικό να πάρει θέση και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για όσα συμβαίνουν.

Η επιστολή έχει σταλεί από την 1η Αυγούστου, το θέμα βγήκε στο φαρμακευτικό μπλογκ farmakopoioi.blogspot.gr την Τρίτη 8 Αυγούστου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Μητρόπολη Καλαβρύτων στο πνεύμα του Αμβρόσιου
Ψήφισμα συμπαράστασης ιερέων της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στον μητροπολίτη Αμβρόσιο δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Μητρόπολης, έπειτα από μια μάλλον αμήχανη ανταπόκριση από την ιστορική δίκη που...
Η Μητρόπολη Καλαβρύτων στο πνεύμα του Αμβρόσιου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μία απάντηση για τη Novartis
Απ’ τον κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρώην πρόεδρο του ΣΦΕΕ, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
Μία απάντηση για τη Novartis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεσμεύονται λογαριασμοί
​Η έρευνα για την υπόθεση Novartis, που ξεκίνησε με εφόδους σε σπίτια, κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, φαίνεται πως αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Χθες, δημοσίευμα του...
Δεσμεύονται λογαριασμοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επί ένα χρόνο «ξεσκονίζουν» την ΕΤΕΣΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει μπει εδώ κι έναν χρόνο η Εταιρεία Στατιστικής Ερευνας και Ανάλυσης (ΕΤΕΣΤΑ Α.Ε.) του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με πλήθος...
Επί ένα χρόνο «ξεσκονίζουν» την ΕΤΕΣΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ιερή κάθαρση του Εφραίμ
Αποκαθαρμένος από τα «βάσανα» της κοσμικής ζωής, ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ εμφανίστηκε χθες σε δημόσια εκδήλωση για να τιμηθεί από τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης Καλαμαριάς και να παραλάβει τον...
Η ιερή κάθαρση του Εφραίμ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Αντάρτικο» από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων για τον έλεγχο στους ναούς
«Αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα αγίων» δήλωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί υποδείξεις για τον τρόπο εισόδου των...
«Αντάρτικο» από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων για τον έλεγχο στους ναούς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας