• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.4°C / 27.8°C
  3 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.7°C / 30.0°C
  2 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.0°C / 29.0°C
  3 BF
  47%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  28°C 23.6°C / 27.9°C
  2 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  46%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.0°C / 27.6°C
  2 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 24.0°C
  2 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.8°C / 25.2°C
  4 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.5°C / 24.9°C
  3 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 26.4°C
  5 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.6°C / 26.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.0°C / 24.9°C
  0 BF
  47%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.5°C / 24.5°C
  0 BF
  43%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 26.8°C
  3 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.7°C / 28.0°C
  2 BF
  44%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.3°C / 26.6°C
  0 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.3°C / 28.3°C
  2 BF
  39%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.5°C
  0 BF
  60%

Δικαίωση για τα Λιπάσματα

 • A-
 • A+

Μια σημαντική δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνεται ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με την αντιδικία που είχε με θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Πειραιά.

Την είδηση γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και σύμφωνα με αυτήν, με την υπ’ αριθμόν 115/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιώς απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής που είχε καταθέσει η εταιρεία «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.», κατά του Δήμου Κερατσινίου, ισχυριζόμενη ότι ο δήμος έκανε εργασίες μέσα σε τμήμα του χώρου της έκτασης των Λιπασμάτων που θεωρεί ιδιοκτησία της.

Η εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, στις 9 Μαΐου 2017 είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, με την οποία επικαλείτο μεγάλης έκτασης αυθαίρετες επεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με την καταπάτηση έκτασης εμβαδού 37.179 τ.μ. στον συγκεκριμένο χώρο.

Το ελληνικό Δημόσιο στη δίκη που έγινε στις 22/6/2017 άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η απόφαση που δικαιώνει τον δήμο και το ελληνικό Δημόσιο εκδόθηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας και στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που διεξήχθη από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο της περιοχής για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων των Λιπασμάτων, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης όσο και ο δήμαρχος της Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μίλησαν δημόσια για την αντιδικία με την Εθνική Τράπεζα.

Ο Γ. Γαβρίλης μιλώντας τότε στην «Εφ.Συν.» είχε τονίσει ότι για πάνω από 20 χρόνια η Εθνική Τράπεζα έχει εγκαταλείψει τον χώρο που της ανήκει, δεν έχει κάνει καμία απολύτως παρέμβαση και δεν έχει δείξει απολύτως κανένα ενδιαφέρον, ενώ άρχισε να αντιδρά από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναβάθμισης του χώρου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί υπερτοπικό μητροπολιτικό πάρκο.

Αντίθετα, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, δεν αντέδρασε όταν συγκεκριμένη βιομηχανία επεξεργασίας αποβλήτων πήρε άδεια λειτουργίας.

Διαβούλευση-συνέδριο

Είχε κάνει επίσης γνωστό ότι τον Σεπτέμβριο θα διοργανώσει μια διαβούλευση-συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής, προκειμένου να καταγραφούν απόψεις πάνω στο θέμα της ανάπλασης. Στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια επικοινωνίας και συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες ώστε να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας.

Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε εξαγορά και απαλλοτριώσεις και γι’ αυτό τον λόγο έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό της τις αναγκαίες πιστώσεις 17 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος είχε αναφερθεί στην «εχθρική στάση της Εθνικής Τράπεζας σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου σε όφελος των κατοίκων», κάτι που όπως είχε δηλώσει «μας ξενίζει και μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά». Είχε στείλει μάλιστα σαφές μήνυμα προς την Τράπεζα ότι «αν δεν θέλει ν’ ακούσει τις ανάγκες και τα θέλω της πόλης, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να την αναγκάσει να το κάνει».

Υπενθυμίζεται ότι η αποκλειστική χρήση των 86 στρεμμάτων (παραλιακό μέτωπο) από τα 640 εξαιρέθηκε από τη Σύμβαση Παραχώρησης ελληνικού δημοσίου-ΟΛΠ και μετά από νομοθετική ρύθμιση του τότε υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα (άρθρο 19 του νόμου 4404/2016) αποδόθηκε στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Είχε προηγηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των γειτονικών δήμων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας έμαθε από δελτίο Τύπου για τον συντονιστή στα Λιπάσματα
Αφήνοντας σαφή αιχμή ότι ενημερώθηκε για την τοποθέτηση του συντονιστή μέσω δελτίου Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία αυτή «θετικό γεγονός».
Η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας έμαθε από δελτίο Τύπου για τον συντονιστή στα Λιπάσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πούλμαν για τα Λιπάσματα από τον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Δωρεάν πούλμαν για να εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων αποφάσισε να δρομολογήσει ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Τα δρομολόγια των πούλμαν έχουν...
Πούλμαν για τα Λιπάσματα από τον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η λιμενική ζώνη των Λιπασμάτων οριστικά στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας πέρασε η λιμενική ζώνη των Λιπασμάτων, μετά την υπερψήφιση στη Βουλή απ’ όλα τα κόμματα (εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής) της ρύθμισης για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής...
Η λιμενική ζώνη των Λιπασμάτων οριστικά στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άμεσα ξεκινά η ανάπλαση των Λιπασμάτων
Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκαθάρισε ότι είτε γίνει η παραχώρηση των 90 στρεμμάτων στον δήμο είτε όχι, η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο προσανατολισμός...
Άμεσα ξεκινά η ανάπλαση των Λιπασμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψηλά η σημαία του αγώνα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Δεν κάνει πίσω ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συνεχίζει μαζί με τους πολίτες της περιοχής τις κινητοποιήσεις ενάντια στην δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.
Ψηλά η σημαία του αγώνα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας