Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΟΙΕΛΕ εναντίον ΠΟΕΔΗΝ για τα πλαστά πτυχία

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός

ΟΙΕΛΕ εναντίον ΠΟΕΔΗΝ για τα πλαστά πτυχία

  • A-
  • A+

Σε δημόσια επιστολή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κατηγορεί την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπερασπίζεται τους κατόχους των παράνομων τίτλων εκπροσωπώντας την πιο παρωχημένη και παρασιτική εκδοχή του συνδικαλισμού.

«Με αυτούς τους τίτλους μοριοδοτήθηκαν με το ανώτατο όριο στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (1.000 μόρια) και διορίστηκαν στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας τη θέση χιλιάδων παιδιών που μόχθησαν για το πτυχίο τους», αναφέρει ο Μιχάλης Κουρουτός και υπογραμμίζει ότι η ΠΟΕΔΗΝ βάζει το μικροπολιτικό και συντεχνιακό συμφέρον της πάνω από το δημόσιο συμφέρον.

Ολόκληρη η επιστολή του Μιχάλη Κουρουτού

Τελικά είναι αμετανόητοι. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ απειλούν με «κινητοποιήσεις και καταλήψεις», επειδή θεωρούν άδικο ότι με βάση τους Νόμους Γιαννάκου και Φίλη οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών με τους οποίους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο, θα υποχρεωθούν να επανεξεταστούν για να τους νομιμοποιήσουν! 

Όσο τραγελαφικό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Αυτή είναι η κατάντια ενός τμήματος του συνδικαλιστικού κινήματος. Να υπερασπίζεται την αδιαφάνεια, την παρανομία, τον παρασιτισμό, να επιχειρεί να ξεπλύνει τις διαχρονικές αμαρτίες του πολιτικού συστήματος!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού η ΠΟΕΔΗΝ μιλά στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για 5.000 ανθρώπους που «κινδυνεύουν να απολυθούν». Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των παράνομων τίτλων είναι περίπου 2.450. Περίπου οι μισοί έχουν διοριστεί στο δημόσιο και ακόμη λιγότεροι σε υπηρεσίες Υγείας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι είναι ακόμη στις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μάλιστα στην κορυφή των διοριστέων με τα ψεύτικα «άριστα».

Γιατί τότε φωνάζει η ΠΟΕΔΗΝ; Μήπως, επειδή πρόσφατα ανακοινώθηκαν νέοι διορισμοί από τον πρωθυπουργό στο χώρο της υγείας, πρέπει να μπουν στα νοσοκομεία και οι υπόλοιποι «κολλητοί και φίλοι» πολιτευτών που με τη στήριξή τους εξαγόρασαν τα πτυχία; Μήπως επειδή όλοι αυτοί, λόγω των παράνομων τίτλων τους, αποτελούν μια εύκολη ομάδα αλίευσης ψήφων με αντάλλαγμα την πολιτική «προστασία»;

Αυτός είναι ο συνδικαλισμός που οραματίζονται οι «συνάδελφοι» της ΠΟΕΔΗΝ;

Και ενώ η μεγάλη πλειονότητα των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των πρωτοβάθμιων σωματείων δίνουν γενναία και άνιση μάχη για να διασφαλίσουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, τα κοινωνικά αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς κάποιοι «συνάδελφοι» χαρίζουν επιχειρήματα σε όσους πολεμούν λυσσαλέα το συνδικαλισμό. 

Από τη μια οι υπερασπιστές όσων με ανέντιμο τρόπο και με παράνομους τίτλους διορίστηκαν στο Δημόσιο και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, από την άλλη οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

Όλοι αυτοί φτάνουν και περισσεύουν για να αμαυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ο αγώνας χιλιάδων εργαζόμενων, ο αγώνας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται σήμερα με μια προκλητική, σημερινή της ανακοίνωση να υπερασπιστεί τους κατόχους των παράνομων τίτλων σπουδών, ανθρώπους που πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να λάβουν δήθεν άριστα απολυτήρια από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ σε όλη τη χώρα. 

Με αυτούς τους τίτλους μοριοδοτήθηκαν με το ανώτατο όριο στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (1.000 μόρια) και διορίστηκαν στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας τη θέση χιλιάδων παιδιών που μόχθησαν για το πτυχίο τους. Παιδιών που προέρχονται από οικογένειες φτωχών, μη προνομιούχων, ανέργων, που έχασαν τη θέση που δικαιούνταν, επειδή το βαλάντιο της οικογένειας κάποιων άλλων τους επέτρεψε να εξαγοράσουν ψεύτικα χαρτιά, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, εργαστήρια, έχοντας δώσει εικονικές εξετάσεις με δήθεν άριστους βαθμούς.

Όλα αυτά τα στοιχεία για τους κατόχους των παράνομων τίτλων είναι καταγεγραμμένα εδώ και 12 χρόνια, από τις καταγγελίες που έκανε η ΟΙΕΛΕ από το 2005. Τότε όμως, αν και είχαμε αναδείξει ως Ομοσπονδία ότι πολλοί από αυτούς τους κατόχους κατευθύνονταν σε υπηρεσίες Υγείας, καμιά ΠΟΕΔΗΝ δεν είχε δείξει την παραμικρή ευαισθησία. Δεν μου κάνει εντύπωση. Οι κάτοχοι ακόμη δεν είχαν «διοριστεί», δεν ήταν ακόμη εν δυνάμει «ψηφοφόροι».

Έρχονται σήμερα αυτοί και μιλούν με θρασύτητα για «περίεργα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ» που οδήγησαν τον Υπουργό Παιδείας σε τροπολογία. Να θυμίσω στους ανιστόρητους ψηφοθήρες της ΠΟΕΔΗΝ ότι για την ιστορία των παράνομων τίτλων υπήρξε νομοθέτηση από την Μαριέττα Γιαννάκου πριν από 10 ολόκληρα χρόνια, το 2007 με το Νόμο 3577/2007, όταν και αποφασίστηκε για πρώτη φορά η διενέργεια εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και το 2014 ο Νόμος δεν εφαρμόστηκε, ελέω πολιτικών πιέσεων για να μην αγγίξει κανείς τους βολεμένους, τους γόνους της διαφθοράς και της παρακμής ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος.

Η ΠΟΕΔΗΝ «ξύπνησε», όταν το 2016 ο τότε Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ενίσχυσε το Νόμο Γιαννάκου με νέα διάταξη (Ν. 4415/2016) και εν συνεχεία εξήγγειλε τη διενέργεια των ειδικών επαναληπτικών εξετάσεων. Πλέον τώρα, με την τροπολογία Γαβρόγλου ετοιμάζεται να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για τους ψηφοφόρους της και εναντίον των δεκάδων χιλιάδων έντιμων εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία που πήραν τα πτυχία τους με αξιοκρατία και διαφάνεια.

Στην ΟΙΕΛΕ έχουμε δώσει διαχρονικά τη μάχη της διαφάνειας και του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, έχουμε υποστεί ανηλεείς διώξεις, επειδή υπερασπιζόμαστε δημόσια και κοινωνικά αγαθά, έχουμε έρθει σε σύγκρουση με όλες τις πολιτικές ηγεσίες και με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τον αγώνα μας τον γνωρίζει καλά η ελληνική κοινωνία. Μια ομάδα ανθρώπων που βάζουν το μικροπολιτικό και συντεχνιακό τους συμφέρον πάνω από το δημόσιο συμφέρον, πάνω από την εργατική τάξη και τους αγώνες της δεν μπορεί να μας συκοφαντήσει, δεν μπορεί να μας αγγίξει. Απλώς λυπάμαι για το κατάντημά τους και τους παραδίδω στη χλεύη των πολιτών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκινά η τηλεδιδασκαλία στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Το μέτρο είχαν ζητήσει με επιστολή τους στον υπουργό Ναυτιλίας οι σπουδαστές, αλλά και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, εκφράζοντας τους φόβους τους ότι θα χαθεί το εξάμηνο.
Ξεκινά η τηλεδιδασκαλία στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΠΝΠ με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 11ης Μαρτίου 2020 η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα που στόχο έχουν την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του νέου κορονοϊού Covid-19, που...
Η ΠΝΠ με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόγραμμα «Δίνουμε εξετάσεις» για γονείς στο Δήμο Γαλατσίου
Πρόγραμμα διαχείρισης άγχους για γονείς ξεκινά ο Δήμος Γαλατσίου, προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλότερη σχέση παιδιών-γονέων ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρόγραμμα «Δίνουμε εξετάσεις» για γονείς στο Δήμο Γαλατσίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στον πάγο το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΕΚΔΔΑ
Κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης εντοπίζεται στην εφαρμογή του επιμορφωτικού προγράμματος του ΕΚΔΔΑ για την απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής Επάρκειας από δημοσίους υπαλλήλους (Δ.Ε.).
Στον πάγο το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΕΚΔΔΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάθε τέχνη... κι άσ’ τηνε ώς το Πάσχα τουλάχιστον
Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι με πλούσια κατάρτιση, περιμένουν με αγωνία τον εισαγωγικό διαγωνισμό της ΕΣΔΔΑ και θα χρειαστεί να περιμένουν για μήνες ακόμα.
Μάθε τέχνη... κι άσ’ τηνε ώς το Πάσχα τουλάχιστον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στις καλένδες η μόρφωση κρατουμένων
Δεν υπάρχει ακόμη σχολείο για όσες κρατούμενες θέλουν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση -όπως οι άνδρες κρατούμενοι-, ωστόσο προσεχώς θα μπορούν να πηγαίνουν κομμωτήριο...
Στις καλένδες η μόρφωση κρατουμένων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας