• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.5°C / 14.0°C
  0 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.5°C / 5.8°C
  3 BF
  54%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 12.3°C
  2 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 7.0°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 3.0°C
  4 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 5.1°C
  2 BF
  83%
 • Κοζάνη
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  -2°C -2.6°C / 0.1°C
  4 BF
  74%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  10°C 9.1°C / 10.6°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 13.7°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Θύελλα
  13°C 10.9°C / 12.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 15.7°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 10.6°C
  6 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.9°C / 12.9°C
  2 BF
  71%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  7°C 6.6°C / 9.5°C
  2 BF
  73%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.9°C / 11.2°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 9.8°C / 13.2°C
  2 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 14.2°C
  3 BF
  60%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.3°C / 6.0°C
  0 BF
  89%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.6°C / 5.8°C
  3 BF
  58%
 • Καστοριά
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  3 BF
  90%

Από παλαιότερη κινητοποίηση των υπαλλήλων της Cyta

Στάση εργασίας στη CYTA

 • A-
 • A+

Σε τετράωρη στάση εργασίας, 10.00-14.00, προχωρούν αύριο (Τρίτη) οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών CYTA ενάντια στην εντατικοποίηση και την απαξίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων από την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων παύση των αναγκαστικών μετακινήσεων, πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρείας και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Χαρακτηριστικό της εντατικοποίησης είναι ότι μέσα σε μια εβδομάδα ένας εργαζόμενος μπορεί να αλλάξει όλα τα πιθανά πόστα, ενώ συχνά καλείται να καλύψει κενά, με αναγκαστική μετακίνηση υπό την απειλή της απόλυσης. Η «ευελιξία» τόσο στο αντικείμενο εργασίας όσο και στα ωράρια έχουν οδηγήσει αρκετούς εργαζόμενους στην παραίτηση. Συγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει 104 άτομα από την εταιρεία, όπως μας πληροφορεί ο Βαγγέλης Κολτσίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Cyta Hellas, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα λειτουργικά κενά. 

«Οι αναγκαστικές μετακινήσεις συναδέλφων μεταξύ τμημάτων, υπό την απειλή της απόλυσης, και το κλείσιμο καταστημάτων χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων είναι πολύ σύνηθες το τελευταία διάστημα. Για παράδειγμα, στο κατάστημα του Ηρακλείου στην Κρήτη, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα που διαθέτει η εταιρεία στην Ελλάδα, μέχρι πρόσφατα δούλευαν μόνο τέσσερις άνθρωποι, με σπαστό ωράριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή 40 λεπτών. Κάποια στιγμή λοιπόν η εργοδοσία αποφάσισε την αναπλήρωση μόνο μίας θέσης αναγκάζοντας έναν τεχνικό πεδίου να μετακινηθεί στο κατάστημα, δημιουργώντας όμως έτσι "τρύπα" σε άλλο τμήμα», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Βαγγέλης Κολτσίδης. 

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων CYTA Hellas γίνεται λόγος για «μπαράζ κινήσεων πανικού», ενώ καταγγέλλεται η εργοδότρια εταιρεία για απαξίωση των εκπροσώπων του σωματείου. Μάλιστα τονίζεται ότι οι αναγκαστικές μετακινήσεις, το κλείσιμο καταστημάτων και η μη ενημέρωση του θεσμικού οργάνου των εργαζομένων για τις εξελίξεις στην εταιρεία σχετίζονται με την επικείμενη πώλησή της.

«Προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν "ελκυστικό" το προς πώληση προϊόν προσπαθούν να ρίξουν το κόστος, κλείνοντας καταστήματα και μειώνοντας τον αριθμό των εργαζομένων. Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα οποία κάλλιστα θα ποδοπατηθούν για να γίνουμε αρεστοί στον νέο επενδυτή-αγοραστή» προσθέτει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, τονίζοντας ότι σε πρόσφατες συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με την εργοδοσία υπήρξαν «χτυπήματα στο τραπέζι, φωνές και προκλήσεις σε επίλυση των διαφορών με σωματική βία, μέχρι και την ξεκάθαρη προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά του σωματείου από τον γενικό διευθυντή που αποκάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. ψεύτες και απαίτησε να αλλάξουμε την τελευταία ανακοίνωση γιατί δεν του άρεσε».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24ωρη απεργία στη WIND
Σε 24ωρη απεργία καλεί το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων της WIND, με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης με αφορμή τις μαζικές απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας και την παρεμπόδιση της...
24ωρη απεργία στη WIND
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανάρμοστη απόλυση
Εργαζόμενος στην Παπαστράτος με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό απολύθηκε, όταν νοσηλεύτηκε για σκλήρυνση κατά πλάκας και η εταιρεία αρνείται να τον ξαναπροσλάβει, παρά τα πορίσματα του ΣΕΠΕ και του...
Ανάρμοστη απόλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πανδημία» εργοδοτικής αυθαιρεσίας
Αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών, παραβίαση ωραρίων και τηλε-εργασία που βαφτίζεται άδεια ανάμεσα στα στρατηγήματα με τα οποία πολλές επιχειρήσεις ερμηνεύουν και αξιοποιούν κατά βούληση τις «τρύπες» των...
«Πανδημία» εργοδοτικής αυθαιρεσίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στάση εργασίας στη Γενική Ταχυδρομική
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι με καταγγελίες για απολύσεις, εκδικητικές μεταθέσεις και πρακτικές εντατικοποίησης και εκφοβισμού από τη διοίκηση της εταιρείας Γενική Ταχυδρομική.
Στάση εργασίας στη Γενική Ταχυδρομική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέοι πτυχιούχοι ζητούν να μη χάσουν τις δουλειές τους
Την ανανέωση των συμβάσεών τους για τουλάχιστον ένα έτος διεκδικούν οι νέοι εργαζόμενοι στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, τονίζοντας ότι προσφέρουν έργο σε...
Νέοι πτυχιούχοι ζητούν να μη χάσουν τις δουλειές τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους βγήκαν οι «εργολαβικοί»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν πέντε σωματεία ενάντια στην πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με την οποία μεταξύ άλλων καταργήθηκε η διάταξη για την αιτιολογημένη απόλυση
Στους δρόμους βγήκαν οι «εργολαβικοί»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας