Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ακροβασίες Μπουτάρη για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Από τεχνικό κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου προκύπτει το «πιπεράτο» συμπέρασμα ότι για κάθε 100 ευρώ περικοπής στις συντάξιμες αποδοχές ο προϋπολογισμός εξοικονομεί 85 ευρώ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ακροβασίες Μπουτάρη για την αποκομιδή των σκουπιδιών

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Κλίμα έντασης υπήρξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) με θέμα τη συσσώρευση σκουπιδιών στην πόλη εξαιτίας της απεργίας των συμβασιούχων στον δήμο. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η συνεδρίαση διακόπηκε, και πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει εάν τελικά θα συμμετάσχει ιδιωτική εταιρεία στον καθαρισμό της πόλης από τα σκουπίδια. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Μπουτάρης έριξε βολές κατά των συμβασιούχων και τους κάλεσε να βγουν στους δρόμους μαζί με την ιδιωτική εταιρεία: 

«Να κατεβείτε να δουλέψετε. Να χτυπήσετε καρτέλα μαζί με τον ιδιώτη και να σας χειροκροτήσει όλη η πόλη. Ζητάμε από όλους να έρθουν να βγουν τρεις μέρες στους δρόμους, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, μαζί τον ιδιώτη για να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη». Προειδοποίησε μάλιστα πως εάν οι εργαζόμενοι δεν συμμετάσχουν στον καθαρισμό της πόλης, «ο ιδιώτης δεν θα έρθει για τρεις ημέρες, αλλά δεκατρείς. Δεν μπορεί να μείνει η κατάσταση έτσι».

Η παραπάνω πρόταση του δημάρχου οδήγησε τους εργαζομένους να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιδράσεις για την πρόταση του δημάρχου υπήρξαν και από τις δημοτικές παρατάξεις. 

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχώρησαν ήδη σε μία κίνηση συμβιβασμού, ανακοινώνοντας ότι δέχονται να βγάλουν 10 απορριμματοφόρα σε κάθε βάρδια. 

Την ίδια στιγμή, τρεις εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη, με την οικονομική επιτροπή του δήμου να συνεδριάζει αύριο (Τρίτη) προκειμένου να αποφασίσει για την πιο συμφέρουσα προσφορά.

[ad-slot]

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι γυρεύουν οι δήμαρχοι στη Suez;
Μόνο ως οδυνηρή έκπληξη μπορεί να εκληφθεί ο κατακλυσμός δημοσιευμάτων από το Παρίσι, για να πληροφορηθούμε ότι η Suez (γαλλική πολυεθνική...
Τι γυρεύουν οι δήμαρχοι στη Suez;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Aμ' έπος αμ' έργον οι ιδιώτες
Δεν το είχε προαναγγείλει μόνο, ήταν και νομικά… μελετημένο. Με κάθε κόστος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όχι μόνο θέλει ιδιώτες, αλλά...
Aμ' έπος αμ' έργον οι ιδιώτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η παράταξη Μπουτάρη... ξίνισε
Ακριβώς τρία χρόνια έπειτα από τη δεύτερη εκλογική επιτυχία τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκρούονται μεταξύ τους χωρίς...
Η παράταξη Μπουτάρη... ξίνισε